Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamaha rx-V675 - JBL180 czy MissionMX4

jackpekal

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieńdobry,

posiadam amplituner Yamaha rx-V675 planuje do nich kupić kolumny. Zastanawiam się nad JBL180 oraz MissionMX4. Jestem po odsłuchu jednych i drugich, i wybór lekko przeważa za JBL - jedyna rzecz, która nie daje mi spokoju to ich wygląd (po zdjęciu maskownic wyglądają strasznie słabo). Czy ma ktoś podobny zestaw ? jakie są wasze sugestie odnośnie tych konfiguracji.

Z góry dziękuję za pomoc.

Według mnie jeśli słuchałeś to powinieneś sam wybrać. Chyba że dźwięk był na tyle nieznaczny że sprawi Ci wieksza radość ładniejszy wygląd w salonie. Spróbuj coś jeszcze w podobnych pieniążkach. Zobacz może Polskie Pylon'y

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 3 Grudnia 2013 - x4
Ukryte przez misiomor, 3 Grudnia 2013 - x4

Według mnie jeśli słuchałeś to powinieneś sam wybrać. Chyba że dźwięk był na tyle nieznaczny że sprawi Ci wieksza radość ładniejszy wygląd w salonie. Spróbuj coś jeszcze w podobnych pieniążkach. Zobacz może Polskie Pylon'y

Dzięki za odpowiedz. Słuchałem Kef C5, Monitor Audio Mr-4 oraz właśnie Pylonów Audio Pearl 20 na tym sprzęcie - niestety jak dla mnie zagrały najgorzej :(

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 3 Grudnia 2013 - x2
Ukryte przez misiomor, 3 Grudnia 2013 - x2

Dzień dobry,

dzięki za odpowiedź.

Słuchałem na tym sprzęcie Kef C5, Monitor Audio MR4 oraz właśnie Pulonów Audio Pearl 20 i niestety jak dla mnie zagrały najgorzej ze wszystkich :(

Pozdrawiam

WItaj,

podaj trochę więcej informacji - jak duże pomieszczenie, jakie będzie wykorzystanie systemu (muzyka czy filmy), jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz w jakim budżecie chciałbyś się zmieścić.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry,

dzięki za odpowiedź.

Słuchałem na tym sprzęcie Kef C5, Monitor Audio MR4, Boston Acustic A250 oraz właśnie Pulonów Audio Pearl 20 i niestety jak dla mnie zagrały najgorzej ze wszystkich :(

pomieszczenie ma 20m2, głównie muzyka ale filmy owszem stawiam 70%-30%. Muzyka to głównie jazz, soul oraz funk oraz większe bandy acid jazzowe ale raczej instrumentalnie - sporadycznie elektronika.

Zależy mi na dobrym basie i czystej i klarownej górze. Lubie przestrzeń.

A budżet do 2000 max 2200

Pozdrawiam

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 3 Grudnia 2013 - x4
Ukryte przez misiomor, 3 Grudnia 2013 - x4

Dzień dobry,

dzięki za odpowiedź.

Słuchałem na tym sprzęcie Kef C5, Monitor Audio MR4, Boston Acustic A250 oraz właśnie Pulonów Audio Pearl 20 i niestety jak dla mnie zagrały najgorzej ze wszystkich :(

pomieszczenie ma 20m2, głównie muzyka ale filmy owszem stawiam 70%-30%. Muzyka to głównie jazz, soul oraz funk oraz większe bandy acid jazzowe ale raczej instrumentalnie - sporadycznie elektronika.

A budżet do 2000 max 2200

Pozdrawiam

Napisz co Ci się podobało w tych kolumnach a co było nie tak.

Problemem po części jest amplituner do kina, on nie wyciągnie więcej niż 80% jakości kolumn (wliczając w to również bas), nawet tych budżetowych. Jednak ma pre out dzięki czemu masz otwartą furtkę do podłączenia wzmacniacza lub końcówki mocy w przyszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.