Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz NR 1504 vs PM 68

Bartek75

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam: Marantz PM 68, CD 6003, Tannoy Precision 6.4, Project podlaczony bezposrednio do wzmacniacza. Kupilem blue raya Samsung 6500 i che go polaczyc z glosnikami. Priorytet stanowi dla mnie jakosc dzwieku stereo z cd i gramofonu. Czy warto wymienic PM 68 na NR 1504 (dokupic preamp gramofonowy) czy amplituner da slabszy dzwiek niz klasyczny wzmak?

https://www.audiostereo.pl/topic/107531-marantz-nr-1504-vs-pm-68/

Witaj,

zdecydowanie odradzam zamianę wzmacniacza stereofonicznego na amplituner wielokanałowy, niestety będzie to krok do tył pod względem jakości dźwięku. Podłącz po prostu Blu-Ray do wzmacniacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki. Blue ray ma wyjscie coaxial a wzmak (starej ale jarej;)daty) ma wejscia analogowe. Jak go podlaczyc?

Dzieki. Blue ray ma wyjscie coaxial a wzmak (starej ale jarej;)daty) ma wejscia analogowe. Jak go podlaczyc?

Pozostaje Ci tylko połączenie analogowe cinch.Nie zamieniaj tego wzmacniacza na amplituner bo naprawdę nie warto.

Gość

(Konto usunięte)

Pozostaje Ci tylko połączenie analogowe cinch.

Problem w tym, że ten odtwarzacz BR nie posiada wyjścia analogowego.

Bartek75 - jeśli pozostaniesz przy tym wzmacniaczu, który masz, to możesz dokupić zewnętrznego DAC'a, ale nie wiem, czy jest to sens. Może tylko do oglądania filmów, do dźwięku z nich wystarczy przetwornik, który masz w telewizorze i jeśli telewizor ma wyjście audio RCA, to masz problem z głowy. Ewentualnie możesz zastosować przejściówkę z wtyku słuchawkowego (o ile telewizora ma wyjście dla słuchawek) na RCA (do wzmacniacza).

Zdecydowanie się zgadzam,że nie ma co się przesiadać ze wzmacniacza na amplituner.Ja przesiadłem się ostatnio z amplitunera H/K AVR-160 na starego Denona PMA-720 i teraz to dopiero gra :) A jak gra ten Marantz PM-68 gdyż tez o nim myślałem?

Nie mialem pma-720, ale mialem topowe pma-1520 i byl zdecydowanie lepszy.

dostalem podpowiedz od smoga,ze o Denony to z pytaniami do Ciebie :) ja obecnie zastanawiam sie nad PMA-1060,zastanawiam sie tylko jakie sa roznice miedzy seriami 20,60,80 Denonow.

• 2 lata później...

Zdecydowanie się zgadzam,że nie ma co się przesiadać ze wzmacniacza na amplituner.Ja przesiadłem się ostatnio z amplitunera H/K AVR-160 na starego Denona PMA-720 i teraz to dopiero gra :) A jak gra ten Marantz PM-68 gdyż tez o nim myślałem?

Mam go ponad 10 lat, nigdy się nie popsuł, nie mam jednak porównania z innym wzmacniaczem:)

Możesz mieć TV z wyjściem Audio chinchowym owszem, jednak sprawdź czy to aby out bo to jest ale rzadkością.

podłączenie w ten sposób da Ci mizerną jakość dźwięku i uważam że nie wykorzystujesz tych kolumn nawet w 40%. Także imo że Marantz jest polecany do Tannoya to model PM68 jest po prostu za słaby.

Nie wiem jaki masz przewidziany budżet jednak kupując te kolumny musisz do nich przewidzieć tyle samo lub więcej za źródło i wzmak. Wtedy zobaczysz jak grają.

Polecam zastosować zewnętrzny DAC do niego podłączyc BD i wymienić wzmaka na coś uzywanego jednak z wyższej półki.

Pozdrawiam

Mam go ponad 10 lat, nigdy się nie popsuł, nie mam jednak porównania z innym wzmacniaczem:)

Dziękuję za odpowiedz Bartek, choć przyznam, że jest dość późna ;) Jednak nie zostałem przy Denonach i raczej nie będę szedł w tym kierunku.Raczej w stronę sprzętu angielskiego.Pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedz Bartek, choć przyznam, że jest dość późna ;) Jednak nie zostałem przy Denonach i raczej nie będę szedł w tym kierunku.Raczej w stronę sprzętu angielskiego.Pozdrawiam.

Rzadko tu zaglądam:) Dziś poprosiłem o poradę na forum stąd moja wizyta. "Lepiej późno niż wcale" powiedziała babcia spóźniając się na pociąg :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.