Skocz do zawartości
IGNORED

Kompletny system DIY

jurek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

To jedynie Twoje zdanie i zupełnie nieweryfikowalne.

Jego i całego studyjnego rynku PRO-audio (który je zweryfikował kilka dekad temu i weryfikuje do dziś), który śmieje się z "chajendu" i grających kabelków. Polecam wizytę w porządnym studiu nagrań, bardzo skutecznie usuwa klapy z oczu.

Gdyby tak było w istocie, jak piszesz, cały hiend tak byłby konstruowany od dawna. Cena tutaj nie odgrywa żadnej roli...

Mylisz się. Tu chodzi o psychologię sprzedaży. Audiofil jest stworem snobistycznym i straszliwie ograniczonym. Dla reżysera dźwięku jego Geneleki czy Dynaudio to narzędzie pracy, a dla audiofila jego "chajend" to przedłużenie zbyt krótkiego penisa. Dlatego reżyserowi trzeba zaoferować doskonały i bardzo "realistycznie" wyceniony sprzęt, a audiodebilowi - świecidełka i marketingowe pieprzenie. Wot i cała tajemnica.

muzyki nie robi się ani do słuchania, ani dla audiofili, tylko do opylania, taka rzeczywistość

te "narzędzia pracy" trzeba jeszcze umieć i mieć chęć dobrze wykorzystać

materiał nagrywa się w domu a branżą zajmują się dziś w dużej mierze niedouczone małolaty, tak samo w tzw. studiach nagrań jak i radiowych, bo starych albo wykopali albo zostali prezesami, jak A.Puczyński

i żadne zaklinanie hasłem PRO tego nie zmieni, stad wniosek prosty - każdy nosi własne klapy na oczach

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jego i całego studyjnego rynku PRO-audio (który je zweryfikował kilka dekad temu i weryfikuje do dziś), który śmieje się z "chajendu" i grających kabelków. Polecam wizytę w porządnym studiu nagrań, bardzo skutecznie usuwa klapy z oczu.

Mylisz się. Tu chodzi o psychologię sprzedaży. Audiofil jest stworem snobistycznym i straszliwie ograniczonym. Dla reżysera dźwięku jego Geneleki czy Dynaudio to narzędzie pracy, a dla audiofila jego "chajend" to przedłużenie zbyt krótkiego penisa. Dlatego reżyserowi trzeba zaoferować doskonały i bardzo "realistycznie" wyceniony sprzęt, a audiodebilowi - świecidełka i marketingowe pieprzenie. Wot i cała tajemnica.

A to ciekawe. Myślałem, że prawdziwi profi to słuchają muzyki z takich konstrukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

branżą zajmują się dziś w dużej mierze niedouczone małolaty, tak samo w tzw. studiach nagrań jak i radiowych

Widziałeś słowo "porządnym"? Nie? Jest tam, w pierwszej linijce. Sprawdź.

A to ciekawe. Myślałem, że prawdziwi profi to słuchają muzyki z takich konstrukcji:

Ojej, ale cię musiało zaboleć :-) Biedaku :-)

Widziałeś słowo "porządnym"? Nie? Jest tam, w pierwszej linijce. Sprawdź.

widziałem, nie lubię takich przepychanek lecz jeśli już obstajesz to podaj przykład takiego studia z uwzględnieniem toru odsłuchowego reżyserki, jakieś nazwisko i z jeden choć ich referencyjny album

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

widziałem, nie lubię takich przepychanek lecz jeśli już obstajesz to podaj przykład takiego studia z uwzględnieniem toru odsłuchowego reżyserki, jakieś nazwisko i z jeden choć ich referencyjny album

Temat w sumie dotyczy własnoręcznie zrobionych, kompletnych zestawów DIY. Koledzy piejący nad aktywnymi kolumnami, oprócz filozoficznych dyskusji na temat wyższości świat W od BN nic tu nie zaprezentowali. Popieprzyć to sobie w internecie każdy może... :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

No to ja się wychylę na strzał.

Mam od Darkula własnie taki system o jakim dyskutujecie.

Aktywna zwrotnica w pre, nawet z DAC-iem, do tego ośmiokanałowa końcówka mocy.

I to jest wydaje się O.K.

Do tego paki też DIY jego projektu, tylko jeszcze pracuje nad przetwornikami, bo są problemy z taniutkimi głośnikami które wybrał. Ale i tak jest teraz, przynajmniej mnie się tak wydaje i kolegom z forum którzy u mnie byli, fajnie.

Father_PiO, mamy do siebie niedaleko, to może kiedyś porównamy. Ja co prawda wiedzę w temacie mam zerową, ale Ty byłbyś w stanie coś o tym powiedzieć:-)

I właśnie dlatego pieprzysz? :-)

W przyszłym roku będę miał gotowe całkowicie aktywne 4-way. Sprawdzaj forum, zdziwisz się.

Zwrotnica bendzie też z internetu?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Może się zgadamy. Ja na razie przebudowuję dipole, więc aż się wezmę za 4-way, to mi zejdzie. Będę miał 15" na bas, 8" na midbas, 2" kopułę na górny środek (Dynaudio) i wstęgę na górę. Filtracja pierwszego rzędu (może z wyjątkiem basu), "mechaniczna" kompensacja czasów dolotu (kolumna w 4 obudowach). Jako wzmaki planuję hybrydowe cyrklotrony (na wejściu lampa, a potem mosfety w "gorącej" klasie AB), ale muszę jeszcze doszlifować projekt. Sygnał z AK4396 z trafami, prawie na pewno Hammondami 140PEQ.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Father_PiO

Słyszałem że będziesz miał możliwość posłuchać w weekend mój poprzedni dzielony wzmak od Kuleszy z jego pakami.

Bardzo jestem ciekawy Twojej opinii o tym sprzęcie. Może wreszcie ktoś mający doświadczenie i wiedzę się wypowie. Może coś nam laikom podpowiesz.

A tak wygląda ten mój zestaw o którym pisałem:

post-27264-0-89708400-1386269028_thumb.jpg

post-27264-0-84831100-1386269058_thumb.jpg

Father_PiO

Słyszałem że będziesz miał możliwość posłuchać w weekend mój poprzedni dzielony wzmak od Kuleszy z jego pakami.

Bardzo jestem ciekawy Twojej opinii o tym sprzęcie. Może wreszcie ktoś mający doświadczenie i wiedzę się wypowie. Może coś nam laikom podpowiesz.

A tak wygląda ten mój zestaw o którym pisałem:

Zapomniałeś dodać,że słuchany z łóżka i basowce coś nie teges.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Do tego paki też DIY jego projektu, tylko jeszcze pracuje nad przetwornikami, bo są problemy z taniutkimi głośnikami które wybrał

Jak widzisz nie zapomniałem, a łóżko widać.

Zresztą u niego będzie kolega z forum, który już wielokrotnie u mnie słuchał sprzętu, o zgrozo z łóżka, więc mu relację zda.

Mało tego, to w wolnej chwili mam zamiar obniżyć wysokość przedniej dechy z przetwornikami.

Jak widzisz nie zapomniałem, a łóżko widać.

Zresztą u niego będzie kolega z forum, który już wielokrotnie u mnie słuchał sprzętu, o zgrozo z łóżka, więc mu relację zda.

Mało tego, to w wolnej chwili mam zamiar obniżyć wysokość przedniej dechy z przetwornikami.

JAKIE TE AUDIO JEST PIĘKNE I WCIĄGAJĄCE!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.