Skocz do zawartości
IGNORED

co zamiast HD 380 PRO

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lubię tych skręconych kabli...czyli nie lubię tych słuchawek, ale posłucham...jak spadnę z siedziska, to kto wie...

Nie kupuj w ciemno...

Chyba, że brzmienia domyślisz się z pomiarów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki za linki do tych pomiarów. Rzeczywiście można z nich dużo "wysłuchać" reszta to kwestia wyobraźni, potrzeb i wrażliwości. Na moim prywatnym polu bitwy zostały już tylko DT 880 i alternatywnie AKG K550 jedne inne od drugich ;) i w innej cenie trochę. Kupie bez słuchania niestety bo juz wytrzymać nie mogę. Strach, że tego basu w DT nie będzie ;), ale jak pojawia się w kumplowych HD 598 tak gdzie trzeba to może w DT 880 nie będzie tak źle :)

Nie lubię tych skręconych kabli...czyli nie lubię tych słuchawek, ale posłucham...jak spadnę z siedziska, to kto wie...

Nie kupuj w ciemno...

Ukryta Zawartość

Nie kupuj w ciemno...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

W razie czego masz dwa wyjścia

podbijasz bas we wzmaku...dajesz do oporu

zamieniasz się z kimś na sprawdzone HD 380 PRO...o ile znajdzie się jeden niezadowolony, ale przecież możesz dopłacić

i trzecie wyjście audiofilskie - po prostu sobie powiesz :

dokładnie taki bas powinien być jak z tych super DT 880 i dlatego jest to najlepszy bas jaki słyszałem

;)

AKG bierz przynajmniej K701 :)

dokładnie taki bas powinien być jak z tych super DT 880 i dlatego jest to najlepszy bas jaki słyszałem

to jest najuczciwsze wobec siebie rozwiązanie :D

ps. 1

jeszcze tylko muszę się wsłuchać bardziej w AKG K 550. Może jednak czymś zaskoczą

ps. 2

recenzje sieciowe zasmuciły, że w K 701 ni widu nie słychu stopy perkusji z masą, ale pewnie to też bardzo względne jest

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Problem jest taki, że w porównaniu z HD380 reszta wygląda jak bez basu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rysunek 4

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba, że HD 650 :) ale jednak taniej będzie się przekonać znieczulając i otępiając się złocistym pienistym, że bas jednak jest najlepszy bo taki ma być w tych co kupię, czyli DT 880 już zamówiłem. Najwyżej odeśle ;)

Chyba zbytnim basolubcą nie jestm, choć słucham na głośnikach B&W z mocarnym basem, że aż otwory zatkałem dołączonymi gąbkami.

Problem jest taki, że w porównaniu z HD380 reszta wygląda jak bez basu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rysunek 4

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W takim razie życzę dobrego dźwięku z Bayerów :)

Poczytaj recenzję, wybierz te w których są podkreślane same zalety, jak akuratna ilość basu, naturalna barwa, równowaga w zakresach i cała prawda o nagraniu...kiedy wreszcie Bayery dotrą przekonasz się co te słowa znaczą:)

O dżizas ! się wystraszyłem tak to napisałeś :) że niby nic w nich nie bedzie co mi potrzebne. Słuchałem ostatnio też DT 770 i się chyba podobało. Kontrabas miał ten ciężar co trzeba, trąbka Stanki też fajna była. Wokal Kory Jackowskiej z płyty "Kora Ola" też bardzo do przyjęcia.............

W takim razie życzę dobrego dźwięku z Bayerów :)

Poczytaj recenzję, wybierz te w których są podkreślane same zalety, jak akuratna ilość basu, naturalna barwa, równowaga w zakresach i cała prawda o nagraniu...kiedy wreszcie Bayery dotrą przekonasz się co te słowa znaczą:)

Pozytywne nastawienie to podstawa...są tacy co w kółko chodzą ze skwaszonymi minami i szukają dziury w całym. Słuchawki są wykonane przez cenionego producenta, zbierają dobre opinie, wypadają poprawnie w pomiarach, dlatego warto dać im szansę szukając najlepszych cech, a takie niewątpliwie są.

Słuchałem ostatnio też DT 770 i się chyba podobało. Kontrabas miał ten ciężar co trzeba, trąbka Stanki też fajna była. Wokal Kory Jackowskiej z płyty "Kora Ola" też bardzo do przyjęcia

I to jest właściwe podejście, a DT 880 są przecież dużo lepsze.

I to jest właściwe podejście, a DT 880 są przecież dużo lepsze.

Łooo matko z córkom ledwo wytrzymałem te 2 godziny grania słuchawek w szufladzie. Ciekawość zżerała jak będą brzmieć ?

Po 2 godzinach rozgrzewki poszły na moją siwiejącą już łeptynę, a za nimi po kolei ulubione płytki do słuchania:

Katie Melua/ Pictures

Carlos Santana/ Super Natural

Kaya i Bregović/ Spij Kochanie Śpij

Joe Cocer

Kora Jackowska/ Kora Ola Ola

Krawczyk & Bregović

Andrea Bocelli

Anna Maria Jopek/ Nienasycenie

Marillion/ Script for ...

PERFECT symfonicznie

David Sanborn/ timeagain

Diana Krall

Muzyka filmowa z filmu Amelia oraz z filmu Czekolada

Muzyka filmowa Michała Lorenc

I cooooo ? i kapcie mi z nóg spadły na sufit. Nie wierzę, że może być jeszcze lepiej, nie wierzę. Basisko prężne jest tam gdzie trzeba,nie powinien być nawet trochę większy ! Wokale damskie czy męskie przepiękne, kontrabas jak kontrabas, dęciaki rewelacyjne, trąbka Stanki porywa w kosmos. Nawet liche realizacje dęciaków na płycie Golców brzmią miodnie. Mój NAD 350 zasila je efektywnie z dziurki, że ho ho mimo, że to wersja 250 OM. Pewnie na wzmaku słuchawkowym dopiero było by granie. Tylko na jakim ? ;)

Wady na pierwszy kontakt : nie czuć ich na głowie, chyba takie wygodne :) można zgubić. Sprawiają wrażenie delikatnej konstrukcji, grają dość konkretnie głośno do otoczenia, słabo izolują też od otoczenia. Dość niska skuteczność sprawia, że gałka idzie na 9:30 do 10. Akurat to mi odpowiada bo z kolumn mam teraz jednakowe natężenie dźwięku przy tym samym odkręceniu gałki. Drogo chyba, albo tanio 845zł ;) Jedne z lepiej wydanych pieniędzy w ostatnich latach. Zastąpiły HD 380 wielkim krokiem milowym świetnie się wpisując w mój tor odsłuchowy i gust :)

ufff się rozpisałem, kiedyś skrobnę recenzję w bezpośrednim porównaniu do syczących kumpla HD 598 (kremówek) na których mimo detaliczności brakowało mi spokoju na wokalach, a basu z kremówek to już nie pamiętam jak tam grało :)

Dawno nie czytałem tak optymistycznej recenzji...ale jak mówisz, że HD598 syczą to może i tu nie przesadzasz...jakbyś napisał jeszcze, że wokal AM Jopek wypadł jednak słabo, to już zupełnie bym uwierzył.

Zastąpiły HD 380 wielkim krokiem milowym świetnie się wpisując w mój tor odsłuchowy i gust :)

Tu masz na myśli zupełnie nowe brzmienie, czy kontynuacje stylu grania HD380?

A jak byś porównał DT880 z brzmieniem kolumn?

Tu masz na myśli zupełnie nowe brzmienie, czy kontynuacje stylu grania HD380?

A jak byś porównał DT880 z brzmieniem kolumn?

Wydaje się, że jest to kontynuacja dość dużego zamaszystego brzmienia z odtwarzacza NAD, wzmaka NAD i w sumie zwykłych głośników B&W, choć dopieszczonych trochę. Okablowałem to sobie tak, aby troszkę choć kultury temu nadać nadowi :) i się wiele lat podobało, przyzwyczaiłem się albo co :) na słuchawkach DT 880 słyszę ten sam styl, rodzaj prezentacji wiec bardzo mi pasuje.

Co do porównania do DT 380 to tez swego rodzaju jakby rozwinięcie tamtej prezentacji w kierunku niwelacji niedostatków, czy nawet charakteru. Góra pasma ładniej błyszczy tam gdzie trzeba. średnica nie jest zaciągnięta wyższym basem jak w HD 380, a sam bas, bas nie basik uderza, miarowo z wybrzmieniem ta samo energicznym jak w HD 380 tylko "lepiej"

Wokal A.M. Jopek no cholercia mi się podobał nawet na BW , na D T 880 jeszcze bardziej. Może się kiedyś i odpodoba.. Na kumplowych kremówkach HD 589 o których wspomniałem wcześniej nic na swoim sprzęcie co miało wokale nie bylem w stanie dłużej usiedzieć i posłuchać. Nie bardzo kumkam recki gdzie wspominają ludzie, że bas w DT 880 jakiś przygaszony, nie wychylający się ect. Całkiem możliwe , że z moich nadów saczy się go ogromne ilości w te słuchawki i dlatego się podoba :) Detaliczność i sposób natarczywy jej prezentacji odbierała przyjemność słuchania wokali w HD 598, a to przecież zacne słuchawki. Idę spać ze słuchawkami na łepetynie i Krall w playerku.

No nie jest tak prosto. Trzeba posypać głowę popiołem i coś tam odszczekać :) i jeszcze raz w przypływie wolnego czasu skrobnąć recenzję porównawcza DT 880 z HD 598. Zbyt pochopnie brzmienie "kremówek" opisałem w kontekście odniesienia niestety do poczciwych HD 380 których byłem nauczony słuchać i mi pasowało, a niby w kremówka syczało, ale to wymaga większego opisu. Dziś z kumplem osłuchaliśmy wiele płyt z naszych płytotek. Popołudnie zeszło na zabawie starych chłopów :) Krótka konkluzja, że jak by ktoś wszedł z ulicy i na chybcika chciał kupić któreś czyli DT 880 lub HD 598 to by pewnie nie widział różnicy. Obie konstrukcje trzymają wysoki poziom reprodukcji dźwięku, Jednak przy dłuższym osłuchaniu wychodzą plusy dodatnie jak i ujemne ;) obu słuchawek. detale,, ale jednak sommm i warto je opisać, bo się może komuś to przydać :)

Będzie recenzja Sennheiser HD 598 (kremówki) KONTRA BayerDynamic DT 880 (250 om) na różnych gatunkach muzyki. Warto opisać bo konstrukcje popularne i juz prawie wstęp do prawdziwych słuchawek Hi Fi :)

Dzięki za recenzję...na pewno spróbuję wokalu AM Jopek na Bayerach...i cieszę się że słuchawki dały radę.

Moje DT 880 dały radę też na ekstremum masteringowemu twórców płyt czyli ścieżce dźwiekowej z Gladiatora, ale ledwo dały radę :)

Powaznie zestawiasz sluchawki zamkniete z otwartymi? :)

Ani HD 598, ani DT 880 nie są zamknięte, choć te drugie to niby konstrukcja semi otwarta. Skutkuje to tym, że są cichsze dla otoczenia od senków, ale nieznacznie niestety. Czy zestawiałem z zamkniętymi. Tak przez spory czas pochłonięty byłem muzyka sączącą się z HD 380 wydawało się, że jest pięknie cacy. Do tych słuchawek o zgrozo odniosłem si e w stosunku do oceny wokali na 'kremówkach" HD 598, niestety zbyt pochopnie. Jestem po gruntownych odsłuchach DH 598 i DT 880 w wolnym czasie skrobnę dłuższą recenzje z odsłuch na cztery uszy i 2 x słuchawki :)

Konstrukcja półotwarta czy zamknięta wpływa na znacznie więcej niż tylko izolację z/do słuchacza.

Wiem wiem. W szkole o tym było nawet :) wspomniałem jako ciekawostkę recenzencką ;) tych dwóch nowych słuchawek co testowałem. Mozę mało zrozumiale kontekst przedstawiłem. Swoją drogą to miłe zaskoczenie przeszedłem. HD 598 pięknie, grzecznie stylowo wyglądają i coś ciśnie się na mózg , że też tak grają. DT 880 sporo żelastwa, dezjan jak nauszniki dla terminatora lub robocopa, a grają z zaskoczenia inaczej niż wyglądają :)

No to jeszcze foam mod zrob tym HD558, dziala tak samo jak w 555. Warto. Pierwszy etap to odklejenie pianki ze srodka - odwracalne. Drugi etap to wyciecie plastikowej oslony.

www.twojepc.pl/news28631/Piankowy-kaganiec-Modyfikacja-Sennheiser-HD555.html

www.head-fi.org/t/476814/detailed-instructions-for-soundstage-mod-hd555-headphones/75

Senki HD 598 są kumpla, nie pozwoli rozbierać :) Kupowaliśmy obaj mniej więcej w zbliżonym czasie. Kolega deko wcześniej. Obaj bralismy za przeproszenim w głucho, czyli w ciemno :) ale zgrały sie z naszymi upodobaniami do prezentacji i do muzyki której słuchamy,. Ja śpiewanej, granej, szarpanej, trąbionej ;) kolega tylko filmowe ścieżki słucha. Poszły na mocny ogień te dwa modele. Trochę fajnych wniosków jest po teście domowym na wielu płytach. Jedna konkluzja typowo fizyczna. HD 598 mają 106 dB efektywność, a DT 880 tylko ;) 96 dB czyli 10 dB różnicy !!!!! 3 dB winno być odczuwalne jak dwukrotny wzrost natężenia dźwięku. Galka potencjometru na obu słuchawkach była w tym samym miejscu 9:30, czasem 10:00 więc któryś producent coś przekombinował danych katalogowych, albo inaczej to mierzył.

No to jeszcze foam mod zrob tym HD558, dziala tak samo jak w 555. Warto. Pierwszy etap to odklejenie pianki ze srodka - odwracalne. Drugi etap to wyciecie plastikowej oslony.

www.twojepc.pl/news28631/Piankowy-kaganiec-Modyfikacja-Sennheiser-HD555.html

www.head-fi.org/t/476814/detailed-instructions-for-soundstage-mod-hd555-headphones/75

To jest rzecz ciekawa, bo np DT 770 podłączone do tej samej dziurki grają znacznie ciszej i trzeba było gałkę odkręcić więcej, a też tylko 96 dB na papierze. Tak czy siak w buty włożyć te pisałki. Cieszy mnie, że dziurka z mego nada 350 zasila jak by nie było 250 omowe słuchawki bez żadnego problemu. Mocna dziurka :) Wygrzał się wygrały, mózgownica się przyzwyczaiła. Grają ładniej niż w dniu zakupu. Jak by były zamknięte i tak grały to było by totalne spełnienie marzeń, bo niestety izolacja od hałasów żadna. Wieczorne słuchanie jest przyjemniejsze. Wczoraj na noc z Anną.Marią.J. i jej nienasyceniem poszedłem do łóżka i było super ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.