Skocz do zawartości
IGNORED

CocktailAudio X30 - centrum muzyczne "all-in-one"

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwoniłem. Beta niedostępna dla zwykłych ludzi :-) . Ma być soft w lutym, wiem,że dopiero połowa ale strasznie jestem niecierpliwy ;-)

• 2 tygodnie później...

Panowie - luty minął , a Tidal w Cocktail Audio niestety nie zagościł. Zapowiadali i chyba na tym się skończyło ;(. Myślę o innym strumieniowcu co by zagrał TIDAL'a.

Co prawda gram na swoim poprze BubbleUpnp, ale brak wsparcie gapless i zbyt duże przerwy pomiędzy utworami (buforowanie).Chyba ,że ktoś wie jak rozwiązać ten problem.

Edit: O proszę , może jednak warto się wstrzymać bo TIDAL ma problemy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarojaw

Cześć zastanawiam się nad kupnem x30

Tylko tak się zastanawiam

aktualnie mam u siebie PM 9v6, wzm denon 860 oraz cd yamaha cd-n 310

I właśnie tutaj pytanie czy warto by było zakupic all in CA x30? Czy polepszy jakość dźwięku i jak zagra z PM. Muzyka która słucham to rock metal. Zaznaczam że chciałbym używać wbudowanego wzmacniacza.. Proszę o pomoc

• 2 tygodnie później...

Widziałem, że się wiele osób tym interesowało :) Cocktail Audio / Novafidelity oficjalnie wspiera już Tidal, Deezeer i coś jeszcze :) doszła do mnie taka informacją i widzę, że na fejsie się tym też chwalą.

www.facebook.com/audio4hifi

Panowie - luty minął , a Tidal w Cocktail Audio niestety nie zagościł. Zapowiadali i chyba na tym się skończyło ;(. Myślę o innym strumieniowcu co by zagrał TIDAL'a.

Co prawda gram na swoim poprze BubbleUpnp, ale brak wsparcie gapless i zbyt duże przerwy pomiędzy utworami (buforowanie).Chyba ,że ktoś wie jak rozwiązać ten problem.

Edit: O proszę , może jednak warto się wstrzymać bo TIDAL ma problemy

Ukryta Zawartość

paradoksalnie trochę wcześniej taki sam artykuł był o spotify :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie pobieram nowy soft. Zobaczymy co dali :-)

Wysłane za pomocą tapciocha.

Działa. Wyszukiwanie swoich albumów bez okładek. Format AAC, nie wiem jaka to jakość bo mi nie pokazuje. W ustawieniach mam jakość high. Gapless działa. Testuje to konto premium i jak będzie ok to wykupie drugą subskrypcję hi-fi.

Edytowane przez jarojaw

Właśnie pobieram nowy soft. Zobaczymy co dali :-)

Działa. Wyszukiwanie swoich albumów bez okładek. Format AAC, nie wiem jaka to jakość bo mi nie pokazuje. W ustawieniach mam jakość high. Gapless działa. Testuje to konto premium i jak będzie ok to wykupie drugą subskrypcję hi-fi.

Faktycznie wyszukuje tylko po nazwach :) ale po dodaniu do ulubionych i odtwarzaniu okładki normalnie się wyświetlają. z tego co rozkminiłem działa z maksymalną roździałką jaką masz ustawioną na głównym koncie :) jak mam wykupioną opcję hifi, odtwarza mi normalnie ale bitrate mi pokazywało normalnie i pokazuje.

Sprawdzę jak będę w domu.

• 4 tygodnie później...

Czy jest możliwa taka konfiguracja Cocktail Audio X30 aby sterować regulacją line out za pomocą wbudowanego potencjometru. Chodzi mi o to aby podłączyć Cocktail Audio X30 do końcówki mocy, która nie ma żadnej regulacji i z poziomu Cocktail Audio X30 sterować regulacją wzmocnienia końcówki mocy audio.

Czy jest możliwa taka konfiguracja Cocktail Audio X30 aby sterować regulacją line out za pomocą wbudowanego potencjometru. Chodzi mi o to aby podłączyć Cocktail Audio X30 do końcówki mocy, która nie ma żadnej regulacji i z poziomu Cocktail Audio X30 sterować regulacją wzmocnienia końcówki mocy audio.

w X40 na pewno istnieje taka możliwość, tak wiec myślę, że w X30 również. Zadzwoń do jakiegoś resellera, czy też dystrybutora. Pewnie mają info w tej materii.

• 5 miesięcy później...

jest jakaś fajna apka do sterowania x12, nie Upnp ?

Coś w rodzaju pilota.

Z tego co wiem, na obecne Audio Video Show ma być wydana zupełnie nowa, dedykowana aplikacja do sterowania urządzeniami Cocktaila.

• 3 tygodnie później...

No i stało się... zmieniłem pakiet internetowy w UPC i mam nowy modem Connect Box ;) , który obsługuje częstotliwość 5 GHz., na którą przeszedłem.

Niestety CA z dotychczasowym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "zamilkł" i nie widzi sieci 5 GHz (obsługuje tylko sieć 2,4 GHz).

Rozważam zakup

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

No i na koniec znalazłem też

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ich nowość.

Czasem też byłby "podbierany" do laptopa Żony, bo u niej słabo działa zasięg.

Mogę prosić o poradę doświadczonych Kolegów, który kupić?

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez miniasy

Proszę użytkowników CA X30 o napisanie z jakimi kolumnami ich słuchają.

Testowałem ostatnio jakieś Yamahy i Qaqustic 3020, ale nie jestem zadowolony z odsłuchów, szukam nie dużych kolumn najlepiej z basreflexem z przodu.

Macie jakieś doświadczenia i propozycję?

Ja używam podpiętego pod oddzielny wzmacniacz. Na samym początku podłączyłem na chwilę pod B&W CM1, ale tylko "do sprawdzenia".

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Z tego co wiem, na obecne Audio Video Show ma być wydana zupełnie nowa, dedykowana aplikacja do sterowania urządzeniami Cocktaila.

Pojawiło się coś na Cocktail ?

Pojawiło się coś na Cocktail ?

Nowy X50 ;)

Ukryta Zawartość

I jak to grało?

Nie było najgorzej, ale długich odsłuchów nie prowadziłem. Nie kieruj się moją sugestią.

Ukryta Zawartość

Daj też pomacać ;)

Wysłane z tapciocha.

Ja dostałem w pliku, ponoć 10 listopada ma być oficjalnie do ściągnięcia z Googla czy tam sklepu appla.

Aplikacja jest już dostępna na Androida, nazywa się Novatron music X. Aby mogła połączyć się z urządzeniem nalezy zaktualizować firmware.

Aplikacja jest już dostępna na Androida, nazywa się Novatron music X. Aby mogła połączyć się z urządzeniem nalezy zaktualizować firmware.

Faktycznie :) to się pospieszyli :):)

Podziękował, ładnie działa, szybko wybiera płyty / utwory. Miałem jednak problemy z połączeniem się smartfona z CA X30. Nie zawsze się łączyły.

Mam to samo. Jeszcze w ogóle nie udało mi się połączyć :(

Masz najnowszy soft ? do X30 ?

A wyszło też na OS?

tego 10 miała być i na każdy system. Ale skoro się pospieszył z googl-em to może ogólnie wyda wcześniej.

• Pokaż nowe odpowiedzi