Skocz do zawartości
IGNORED

DeltaStudio-nowe kolumny WaldeK

WaldemarK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam przyjemność zaproscić Państwa do siedziby Delta Studio we Wrocławiu na przedpremierowy pokaz nowych kolumn .

Prezentować będziemy trzy modele :

- pierwszy to tradycyjny bass-reflex

- drugi -droższy to obudowa zamknięta wykonana z bardzo nietypowego materiału

- trzecia kolumna to duży , podłogowy układ trójdrożny ponownie w obudowie zamkniętej

Wszystkie szczegóły na miejscu....

Spotkanie planujemy na najbliższy piątek ( 27 sierpień) w godzinach od 14.

Zapraszam

Waldek Klawikowski

https://www.audiostereo.pl/topic/10720-deltastudio-nowe-kolumny-waldek/

Z rodzinami? Cholera, ale byłby młynek.

Poza tym tak się składa, że większość z nas mieszka w tym samym rejonie, lub pobliżu. Odległości mamy niewielkie, wręcz na piechotę można iść.

Witam,

zdjęcia będą na pewno - może nawet dosyć przyzwoite - choć nie natychmiast - nie mam cyfrówki.

Mam za to analogowy aparat fotograficzny. I nie tylko.

Do zobaczenia w piątek.

tym razem beze mnie :((( ,a co do nazw to miałem kiedyś taki pomysł żeby dać imiona żeńskie sławnych śpiewaczek lub piosenkarek - i tak na przykład trzydrożna podłogowa konstrukcja z potężnym basiskiem mogłaby się zwać Aretha ;)))

Wbrew obietnicom, niestety, nie wezmę raczej udziału w szybkim teście nowych konstrukcji Waldka. Chyba, że spotkanie potrwa wystarczająco długo, a ja po przejechaniu 700 km będę się jeszcze do czegokolwiek nadawał...

• Redaktorzy

mam nadzieję, że ktoś weźmie ze sobą syfraka i po odsłuchu jeszcze ostatkiem sił wrzuci kilka fotek na forum

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Witam

Na początek tradycyjne podziękowania dla Gospodarza i Gości- serdecznie dziękujemy dziękujemy za przybycie i poswięcony czas.

Zgodnie z obietnicą kilka fotek ze spotkania.

Pozdrawiamy

Bartek&Waldek ( B&W ???!!!!) ..... :-)

[obrazekLUKASZ-166303_1.jpg] [obrazekLUKASZ-166303_2.jpg] [obrazekLUKASZ-166303_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3047-100003605 1170258717_thumb.jpg

post-3047-100003606 1170258716_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilka słów o prezentowanych konstrukcjach - dwóch z trzech obiecanych bo tyle udało nam sie zabrać do autka.

Monitor to konstrukcja dwudrożna bass-reflex z głośnikami 17cm Audax HDA(aerogel) oraz wysokotonowa

Vifa XT19 . Jest to chyba pierwsza polska konstrukcja z 19mm wersją tego głośnika.

Konstrukcja trójdrożna zamknięta to prototyp jeszcze w tradycyjnej obudowie wykonanej z MDF- docelowo obudowa będzie odlewana ze specjalnego kompozytu. Głośniki to 21 cm Peerless , na srednicy 14 cm Vifa Premium , na górze ScanSpeak 9500 .

Obecaliśmy jeszcze monitor w kompozytowej obudowie z węglówką ScanSpeaka 8535 w obudowie zamkniętej i z 9500 ( ten model miał juz cichą premierę we Wrocławiu)Ze względu na dużą masę (ponad 20kg /szt) nie udało sie go "upakować " do małego autka .

Mamy nadzieję że ok. 15 września oba modele zamknięte będą we Wrocławiu już w docelowych , kompozytowych obudowach.

pozdrawiamy

Bartek i Waldek

[obrazekLUKASZ-166311_1.jpg] [obrazekLUKASZ-166311_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3047-100003603 1170258720_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I znów Bydgoszcz pokazała się z dobrej strony.

Co prawda nie od razu i nie dla wszystkich, ale już po godz. 22.00 udało się przywrócić stan pokoju odsłuchowego z soboty. I dopiero wówczas wszystko zagrało.

Pomieszczenie jakie jest takie jest ale jeżeli stoi w nim zbyt dużo gratów, to zaczynają się cuda z poszczególnymi pasmami akustycznymi. I wydawało się, że nic nie gra. Szkoda, że dopiero po wyjściu Momoka i Brayana zagrało jak trzeba. Kubła jeszcze udało się zawócić.

Wstępnie można pochwalić za estetyczne wyroby. Estetyka dzwięku i wykończenie zewnętrzne idą w parze. Jest dobrze, a ma być jeszcze lepiej.

Szczegółowe recenzje (opisy) będą rodzić się po odsłuchach w warunkach domowych uczestników naszych zgromadzeń. Namawiam więc - bierzcie monitory do domu. Podłogowce - dopiero we wrześniu.

Czy inni producenci sprzętu i akcesoriów audio także zechcą zaprezentować się we Wrocławiu? Zapraszam, służę lokalem, w którym można się spotkać w dogodnych godzinach.

Potwierdzam co Delta Studio napisał. Na początku było żle może nie tragicznie ale żle, kolumny grały bezbarwnie wolny i wyrażnie stlumione. Dopiero późniejsze usunięcie monobloków i dwóch stolików pozwoliło kolumnom zaprezentować się z dobrej strony. Brzmienie nabrało barw i szybkości. Nie był to może demon szybkości jak np JM Lab ale już nie można było o nich ze były wolne. Dzięki niezłemu rozciagnięciu pasma w dół muzyka nie traciła swojego rytmu. Smoke on the water Purpli z koncertu zabrzmialo przekonujaco :) Góra była jka to przystało na SS wyrazista i szczegółowa. Średnica byla poprawna, może trochę bardziej przydałoby się więcej swobody w tym paśmie, ale nie wiem czy tu np dłuższe eksperymenty z ustawieniem by nie pomogły (co widać było póznym wieczorem). Generealnie kolumny b. dobre, z jeszcze solidną stolarką, a właściwie jeszcze ze stolarką gdyż ostateczna wersja ma być produkowany z obudowami odlewanym z kompozytu co wg WaldemaraK ma przynieść jeszcze większą swobodę dżwięku. No i większą wagę. ponoć ok 70 kg sztuka ;)

P.

To co usłyszelismy na tym spotkaniu jest dla mnie niezłą szkołą. Akustyka pomieszczenia ma kapitalny i największy wpływ na brzmienie systemu audio. Koniec, kropka.

Kolumny Waldka i Bartka są ładnie wykonane (chociaż to dopiero model testowy), o przypadającej mi do gustu linii. Wygląd bez zastrzeżeń, poza tym że kosze głośników trzeba wpuścić w przednią ściankę, ale to wiadomo i tak bedzie zrobbione. Dźwięk był na tyle różny przed i po zmianach w akustyce pomieszczenia, że az nie do poznania. Tych kilka gratów zalegających w pokoju psuło tak wiele. Po przemeblowaniu z misiowatych, wolnych i bezbarwnych kolumn wyszły nagle zupełnie inne zestawy. zZapały rytm, pojawił się odpowiedni drive i rozwinęła się bogatsza paleta barw. Wreszcie można było słuchać muzyki z przyjmnością. Będe narzekać jak zwykle na wielkość i głębokość sceny oraz budowanie pozornych źródeł dźwięku, ale jestem prawie przekonany, że to znów problem akustyki. Wkrótce jednak będzie nowe i rokujące poprawę brzmienia pomieszczenie.

Szkoda, że te zestawy gościły u nas tak krótko. Zbyt krótko, aby napisac o nich więcej. Liczymy na szybki ich powrót i możliwość przemaglowania w różnych warunkach sprzętowo akustycznych.

Witam

Serdecznie dziękuję za wszystkie wpisy.

Tak jak obiecaliśmy kolumny wrócą około 15 września już w docelowych , kompozytowych obudowach. Będzie je można katować do woli....

Co do nowego pomieszczenia w DeltaStudio - jak najbardziej za!!! I oby jak najszybciej....

Pozdrawiamy

Bartek i Waldek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.