Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kolumn Diamond HCP czy JBL loft 50?

Kam123

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w dobraniu zestawu kolumn 5.1 do amplitunera Yamaha rx-v375. Wybór zawęziłem do 2 zestawów: Wharfadale Diamond HCP 5.0 lub JBL loft 50 system 5.0. Do tego zamierzam w przyszłości dokupić sub Diamond sw150. Pomieszczenie to prostokątny salon 40m2 otwarty w połowie korytarza o wym. 10m2. Przejście z salonu do korytarza ma 2,5m szerokości. Zestaw będzie służył w 70% do filmów a w 30% do muzyki (głównie Spotify). Czy może ktoś słuchał któregoś z powyższych zestawów? Może są jakieś lepsze alternatywy zestawów głośnikowych 5.0 lub 5.1 do 2000zl?

Miałem przyjemnosc słuchania obu. Do słabszego mocowo 375 nie polecam Ci Diamondów. Są to głosniki trudne do napedzenia troche muliste. Nie uzyskasz z nich dzwieku dobrego kinowo. Maja za mało fajnej gory.

Lofty będa tutaj lepszym wyborem mimo że sa gorzej wykonane. Do nich koniecznie sub.

Myślę że możesz się zastanowic jeszcze nad Wharfedale Obsidian, Czy słuchałeś ktoregoś z zestawu?

Zdecydowanie Jbl Loft, lepiej poradzi sobie z nimi RX-V375, natomiast zgodnie z moim przedmówcą potwierdzam, że subwoofer będzie konieczny.

Wharfedale Obsidian moim zdaniem będą zbyt trudne do zasilenia dla RX-V375.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

albo Taga TAV 806 w tak dużym salonie dopóki nie dokupisz suba mogą go w pewnym stopniu zastąpić jednak w kinie jest musowy ale najpierw posłuchaj jak grają , nie wiem tylko czy wspomniany ampli też z nimi da sobie radę , zależy też jakiej muzy będziesz słuchał .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak się składa, że jakiś czas temu słuchałem kilku zestawów Taga Harmony. Najbardziej podobało mi się brzmienie dwóch. TPS-600 + TSW-6150 i Taga Harmony TAV-906+TSW-200. Oba odpadają - pierwszy z uwagi na impedancję 4 ohm, a drugi na cenę - ok. 3500 PLN.

Doradzam odsłuch TAV-606 v.3 + TSW-200 i TAV-806 F/C/S + TSW-200. Z uwagi na budżet ten pierwszy ma większe szanse.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.