Skocz do zawartości
IGNORED

Ken Ishiwata i granie z plików

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd stwierdzenie, że ten gość zna się na muzyce? Chopin i Yundi Li to nie jest dobre zestawienie. Uleganie "żółtemu" marketingowi jest niemądre. Z tamtych rejonów tylko Wietnamcycy są ok.

Odważne stwierdzenia. Czy podparte wiedzą???

Bo ten młody chłopak, jest ŚWIETNYM pianistą! I Chopina też gra świetnie, bo..... trzeba było posłuchać na Konkursie, najlepiej na żywo;-)

Ken Ishiwata jest skończony.

Pisałem przed Audioshow, w czasie letnich awantur na forum, z układów scalonych nigdy nie popłynie muzyka, ponieważ jest to nie możliwe, do tego z wielu względów naraz.

Pozdr.

Ken Ishiwata jest skończony.

Pisałem przed Audioshow, w czasie letnich awantur na forum, z układów scalonych nigdy nie popłynie muzyka, ponieważ jest to nie możliwe, do tego z wielu względów naraz.

Pozdr.

Ale akurat Marantz nie korzysta z układów scalonych w torze audio, ma stopnie dyskretne na tranzystorach

W trakcie usuwania konta.

Tak, to prawda, lecz proszę spojrzeć na zasilania i napisać co tam proponuje ten konstruktor słuchaczom.

Szczególnie stopnie cyfrowe, które są faktycznym źródłem powinny zawierać elementy dyskretne, tylko i wyłącznie, już tylko jeden stabilizator scalony przekreśla pozytywny efekt soniczny urządzenia tzw cyfrowego.

Gość Rob Roy

(Konto usunięte)

Szczególnie stopnie cyfrowe, które są faktycznym źródłem powinny zawierać elementy dyskretne, tylko i wyłącznie

To ja zamawiam u Ciebie cztero-rdzeniowy procesor na elementach dyskretnych :P

Popisujesz się Rob Roy.

ken-ishiwata.jpg

Rob Roy.

robroy.jpg

Walcz z honorem.

Dobrze wiesz, że chodzi o elementy dyskretne służące do zasilania części tzw cyfrowej.

Marantz-cd17mk2-025.jpg

p1040317.jpg

Przykład

Marantz-CD7-review-inside.jpg

marantz_cd7.jpg

Rob Roy, wielki wojownik.

747 - jak już coś kiedyś zrobisz, to chętnie posłucham. Bo zza klawiatury jesteś widzę bardzo mocny.

Niestety z moich doświadczeń wynika, że bycie 'mocnym w gębie' na forach internatowych, bardzo rzadko przekłada się na wiedzę praktyczną i doświadczenie ... w zasadzie to nigdy się nie przekłada.

PS. stabilizatory scalone możesz znaleźć w praktycznie wszystkich topowych klockach - tych wszystkich topowych odtwarzaczach i DACach po 100 i 200tys. Jeżeli tam się sprawdzają, to zapewne dadzą również radę w odtwarzaczu za niecałe 20tys.

Oczywiście można zrobić regulatory dyskretne, tylko że to wszystko kosztuje, a więc przy założonym budżecie musiałbyś zrezygnować z czegoś innego (np. dyskretnych układów wyjściowych). Projektowanie urządzeń to właśnie takie kompromisy. Moim zdaniem Ishiwata wie jak mało kto, na jakie kompromisy warto pójść, aby zrobić urządzenie wybitne w swoim przedziale cenowym. Świadczą o tym jego produkty z ostatnich 30 lat ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Projektowanie urządzeń to właśnie takie kompromisy. Moim zdaniem Ishiwata wie jak mało kto, na jakie kompromisy warto pójść, aby zrobić urządzenie wybitne w swoim przedziale cenowym. Świadczą o tym jego produkty z ostatnich 30 lat ...

Słusznie!

Racja tam gdzie liczy się zysk i jak największa marża idzie się na kompromisy , tam gdzie liczy się muzyka i zaczyna się pasja przestaje być i drogo i kompromisów brak :) .

To nie czas i miejsce na takie dyskusje, Yamaha nie szła na takie kompromisy, dowodzi to, że można.

Sony szedł i jak na tym wyszedł...?

P.S.

Przepraszam za mój wpis, proszę pisać o AudioShow.

W wątku o Góru gdzie cześć ludzi ceni go za szczerość a druga część zarzuca mu jej brak uważasz że nie jest miejsce na pisanie o tym ?

O audioschow proponuję jednak tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem Ishiwata wie jak mało kto, na jakie kompromisy warto pójść, aby zrobić urządzenie wybitne w swoim przedziale cenowym. Świadczą o tym jego produkty z ostatnich 30 lat ...

Tak to prawda Ken jest wybitnym projektantem/ksiegowym, ale zgodze sie z 747 ze ida w strone wiekszych zyskow a nie dzwieku.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak to prawda Ken jest wybitnym projektantem/ksiegowym, ale zgodze sie z 747 ze ida w strone wiekszych zyskow a nie dzwieku.

To załóż z 747 firmę stwórzcie projekt i poddajcie się publicznej ocenie,najlepiej na tym samym show na którym będzie Ken z Marantzem, bo klepać w klawiature zawsze można.Jakoś jestem spokojny do kogo ustawi się znowu kolejka chętnych po autograf.
Gość Rob Roy

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 13 Listopada 2013 - trolling i nie na temat.
Ukryte przez palton, 13 Listopada 2013 - trolling i nie na temat.

Kolejna firma niczego nie rozwiąże, wpadnie w pułapkę, wejdzie w świat poustawiany przez kogoś innego.

Proszę mnie z nikim nie mylić Szanowni Koledzy.

Tam gdzie kończą tacy jak Ken, moja osoba jeszcze nie zaczyna.

Nowoczesna fizyka oferuje możliwości do działania w hi end, o jakich się NIKOMU nie śniło, Ken Ishiwata i podobni konstruktorzy należą już do świata, który minął.

Nowy świat wartości, parametrów, możliwości, osiągów, dopiero się otwiera, tworzy go nie FIZYKA KLASYCZNA, LECZ FIZYKA ENERGII, Szanowni Państwo.

To świat dziewiczy jeszcze przez NIKOGO W AUDIO HI END nie zagospodarowany..

Nie kompromitujcie się więc próbując opisywać go znanymi dotychczas pojęciami, gdyż są one jakby prehistoryczne...

Opublikowano · Ukryte przez palton, 13 Listopada 2013 - trolling i nie na temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wszystko jasne! :)

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Kolejna firma niczego nie rozwiąże, wpadnie w pułapkę, wejdzie w świat poustawiany przez kogoś innego.

Proszę mnie z nikim nie mylić Szanowni Koledzy.

Tam gdzie kończą tacy jak Ken, moja osoba jeszcze nie zaczyna.

Nowoczesna fizyka oferuje możliwości do działania w hi end, o jakich się NIKOMU nie śniło, Ken Ishiwata i podobni konstruktorzy należą już do świata, który minął.

Nowy świat wartości, parametrów, możliwości, osiągów, dopiero się otwiera, tworzy go nie FIZYKA KLASYCZNA, LECZ FIZYKA ENERGII, Szanowni Państwo.

To świat dziewiczy jeszcze przez NIKOGO W AUDIO HI END nie zagospodarowany..

Nie kompromitujcie się więc próbując opisywać go znanymi dotychczas pojęciami, gdyż są one jakby prehistoryczne...

no comments a ja myślałem,że stasioP jest megalomanem

A Ty jak zwykle zero merytoryki tylko osobiste wycieczki. Od dzisiaj zglaszam Twoje wpisy do moderacji celem zablokowania trolla. :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A Ty jak zwykle zero merytoryki tylko osobiste wycieczki. Od dzisiaj zglaszam Twoje wpisy do moderacji celem zablokowania trolla. :)

Nie rozśmieszaj mnie ,Twoje trollingowe bajki na tym forum znają już wszyscy, zacznij donosić na siebie.

Bardzo proszę, odrobina powagi jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Forum audiostereo, to nie jest właściwe miejsce dla przedstawiania treści jakie poruszam, stąd taki ich wynik w komentarzach, to oczywiste.

Osoby w hi end, maja podejście ultra konserwatywne, do nowości podchodzą z dystansem i ostrożnością, ja również, więc nie jestem zdziwiony reakcją.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Bardzo proszę, odrobina powagi jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Słusznie zacznij od siebie!

Osoby w hi end, maja podejście ultra konserwatywne, do nowości podchodzą z dystansem i ostrożnością, ja również, więc nie jestem zdziwiony reakcją.

Sa osoby jak Jamowie ktore nie maja zadnego podejscia tylko uporczywe trollowanie i wycieczki osobiste, czytalem z ciekawosci jego wpisy...to typ ktory ma jakas wewnetrzna frustracje i 90% wpisow to forumowy trolling to pewnie jakis opryszczony malolat co mu w szkole nie wyszlo... moja cierpliwosc sie skonczyla ;)

Właśnie rozszerzyłem swoją listę "ignorowanych". Przypominam, że chętnie udostępniam ją do kopiowania :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Sa osoby jak Jamowie ktore nie maja zadnego podejscia tylko uporczywe trollowanie i wycieczki osobiste, czytalem z ciekawosci jego wpisy...to typ ktory ma jakas wewnetrzna frustracje i 90% wpisow to forumowy trolling to pewnie jakis opryszczony malolat co mu w szkole nie wyszlo... moja cierpliwosc sie skonczyla ;)

Wybacz Chłopie ale Twój brak powagi zwalnia mnie w odniesieniu do Twoich wpisów z jakiejkolwiek merytoryki, a twój post zgłaszam jako chamski i buracki.

Wybacz Chłopie ale Twój brak powagi zwalnia mnie w odniesieniu do Twoich wpisów z jakiejkolwiek merytoryki

I jeszcze bredzisz bo jaka Twoja logika jest wypowiedzi? Zastanow sie? Ty nawet nie potrafisz zripostowac a co dopiero merytorycznie pisac i w temacie. Bo co to bylo, czym zaczales ta awanture?

Może już dosyć tych docinków osobistych? Każdy kolejny spowoduje przyznanie bana...

Fizyka energii?

chodzi o to...?

Ukryta Zawartość

czy może o to ...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Może już dosyć tych docinków osobistych? Każdy kolejny spowoduje przyznanie bana...

Fizyka energii?

chodzi o to...?

http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/4164/wstep-do-fizyki-wysokich-energii.html

czy może o to ...?

http://www.gry.pl/gra/Fizyka-Energii.html

Wybacz moreno ale kosmici zawsze wywołują określone reakcje:)jeden z nich nie potrafi nawet jednego zdania odczytać ze zrozumieniem, za to nie ustaje w trudzie w głoszeniu bredni o zdefiniowaniu na nowo audio, Jeszcze raz przepraszam.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ishiwata sprawiał wrażenie zmanierowanego i jednocześnie bardzo zmęczonego i znudzonego swoją rolą. W Warszawie nie podobało mu się prawie wszystko, łącznie z jedzeniem w japońskiej knajpie (fakt, sushi tam było podłe):-) Przy czym ja go osobiście rozumiem. On jest fanem winylu, grania lampowego i podobnych klimatów, więc marketingowy mus promowania odtwarzania strumieniowego musi powodować u niego mdłości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.