Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus Pre vs2 + Cyrus 8 power amp (?)

dyziowg

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry forum :)

Znajomy zaoferowal mi swoj sprzet: Koncowka CYRUS 8 Power oraz przedwzmacniacz CYRUS PRE vs2, po dosc atrakcyjnej cenie i zaczynam zastanawiac sie nad upgade'm swojego Marantza (PM 7200, po lekkich ulepszeniach:kondensatory elna silmic, panasonic FC, OPA2132P, BYV26C, BYW29).

Sprzet gra z Marantza CD50 poprzez Tannoy'e R3 (przerobione wg wskazowek McGyvera).

Zdaje sobie sprawe z tego, ze opinie i rankingi to jedna sprawe a osobiste preferencje to cos innego, jednak przyznaje, ze nigdy nie mialem stycznosci z Cyrusem.

Moze kto moglby podpowiedziec czy bedzie to krok do przodu, wstecz lub w bok?

Prawdopodobnie zalatwie wzmaka na kilka dni do siebie, jednak bylbym wdzieczny za opinie, jesli ktos mial stycznosc.

Pozdro.

https://www.audiostereo.pl/topic/106897-cyrus-pre-vs2-cyrus-8-power-amp/

Załatwienie sobie odsłuchu zestawu curusa na kilka dni da ci odpowiedź i nie pozostawi watpliwości kupić czy nie . Innych zdanie w takim przypadku jest dla ciebie nieistotne .W zakładce kluby jest wątek o cyrusach tak orientacyjnie bo nic nie zastapi testu sprzetu w domu . Gdybym słuchał opinii innych to bym kupił kiedyś w ciemno pewien wzmak Marantza .Na szczęście mogłem go przesłuchać u siebie i okazalo się że kompletnie nie pasował do moich kolumn.

Cyrus swietna firma ,słyszałem nowe produkty i są na wysokim poziomie .ale musisz uważać na starsze produkty mogą się cyrusa często wysiadaja .Cyrus też oferuje upgrade prawie każdego medelu oczywscie za dopłatą .To też jest dobre w tej firmie nie trzeba kupować nowego klocka wysyłasz płacisz i masz nowy upgrade

:)

sporo watkow znajdziesz na cyrusunofficial np. tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam myslalem, zeby isc ta droga kiedy mialem 8vs ktory byl bardzo fajny, szybki, energiczny, szczegolowy, tylko troche odchudzony no ale sie popsul

tymczasem po dluzszej przerwie wyladowal u mnie vincent 236mk i jestem z niego bardzo zadowolony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czemu ale anglicy otoczyli to "pudełko po butach" jak to nazywają jakimś kultem. Toteż ucieszyłem się , kiedy na którymś z bazarów wygrzebałem takie pudełko z kartonu z remowala z domu, dwa standy do kolumn i dwie małe kolumienki celestion, dałem 20 funtów i udałem się z nabytkiem do domu, w którym leżała już cała masa takich podobnych, nazbieranych wcześniej. Odpaliłem, i faktycznie, jak na fabryczny wzmacniacz zagrał ciekawie, melodyjnie i nienajgorzej, chociaż dupy mi nie urwał, ale mi akurat mało co urywa dupę w audio więc to nieistotne. Wystawiłem na ebaya i pojechał do włoch, kolumny do polski a standy sprzedałem na bazarze. Cyrus całkiem dobrze się sprzedał.

Polecać Cyrusa - polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.