Skocz do zawartości
IGNORED

Avance Super Magnum Świetne kolumny!

gag

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Sądzę, że po części winny będzie brak staranności w przygotowaniu prezentacji. Odnośnie Levinsona to pokutuje opinia, że jest on mało czuły na kable, w szczególności zasilające. Może i w porównaniu z innymi markami jest mniej czuły, ale to nie oznacza że w ogóle nie czuły. Miałem w zeszłym roku na Audio Show przyjemność okablowywać swoimi sieciówkami system JBL Everest + monobloki ML i naprawdę dobrze dobrane zasilanie bardzo poprawiło i tak świetny dźwięk całości. Poza kablami, to sądzę, że jednak zestawienie jest nienajbardziej trafne. Końcówki ML są wybitnie szybkie i przezroczyste, natomiast nie są demonem mocy, takiej w czystym wydaniu, zwłaszcza w zakresie dolnej średnicy. I przy ciężkich kolumnach o dużych spadkach impedancji zaczynają mieć problemy, od których wolne są choćby piece Spectrala czy Krella. Znamienne jest to, że fantastycznie zagrało zestawienie barwowo dość suchych JBL z podobnymi dźwiękowo monoblokami ML. Teoretycznie nie powinno, (bo sygnatura i piecyków i paczek nie ma wiele wspólnego z nasyceną barwą), a jednak zagrało. Z tym, że JBL Everest ma gigantyczną skuteczność i nie żre tyle prądu na średnicy co np Revel i w tym bym upatrywał przyczyny słabej współpracy.

Pisząc moc, mam na myśli wydajność czysto prądową. Jurek Herzyk (Harpia) mi to kiedyś właśnie w ten sposób tłumaczył i widać miał rację. Stąd np piece Krella lepiej dają radę na trudnych kolumnach niż ML.

Everesty mam praktycznie "za rogiem" ale wybieram się aby je posłuchać trochę jak sójka za morze,nie wiem czym je tam napędzają ale na pewno nie jest to ML.

l'enfant sauvage

Ja je słuchałem na systemie Accuphase DP 700/ pre 2410/ końcówka P7100 oraz na swoim ARC Ref. W żadnym nie zagrały nawet poprawnie, jak na kolumny za 30 tys. zł. Grały na poziomie przyzwoitych kolumn za 10-12 tys. zł.

Człowieku co ty za bzdury piszesz ,posiadałem kiedyś Avance K3 (chinole )i to są kolumny moim zdaniem i zdanie wielu co je słuchali jedne z najlepszych do 10 tyś.

Przerobiłem wiele głośników od Infinity r90 po Dali Skyline 1000 i własnie te Avance" co niby je słuchałeś " :) wymiotły wszystkie Hi-endowe konstrukcje.

Nie będę pisał szczegółów ,ale jak kolega gag napisał to szczera prawda.

zaznaczę że sprzęt towarzyszący to Emitter 1 plus HD ,Meridian 508.20,głośnikowe Nordost ,sieciówki też,.ale może dla kolegi tomkly to nie wystarcza................!

przecież to nie hi-end :)))))))

A jeszcze jedno,słuchałem jakiś czas temu w Corabie Olsztyn Dali Epicon 6(nagradzane wielokrotnie) z Accu e 250 i cd dp 400 ni jak to się miało do dżwięku Avance Magnum pomyłka i tyle.....

,ale podobno były nie wygrzane:))))

Epicony 6 są droższe .....no i mają recenzje...a Avance ,opinie ludzi co PODOBNO JE SŁUCHALI....:)

Pozdrawiam

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mirunia, czemu się tak złościsz? Każdy ma prawo do swojej oceny. Jak sam zauważyłeś w przedziale do 10 tys. zł to i owszem mają rację bytu, ale nie wyżej. Czyli w czymś jesteśmy zgodni. Poza tym przywoływanie kolumn Dali Skyline czy nawet Infinity nie jest dobrym pomysłem na obronę Avance'ów. Infinity coś sobą jeszcze prezentują, ale Dali??? Sorry to jakieś nieporozumienie. Posłuchaj naprawdę dobrych kolumn z tego przedziału cenowego a potem oceniaj co za taką kasę można osiągnąć. Choćby polskie produkty ESA czy Harpia, tak na pierwszy strzał.

Akurat jak chodzi o klocki to masz bardzo fajnie dobrane, miałem ASR Emittera 1 z akumulatorem i była to fenomenalna integra. Bardziej udana niż późniejszy Emitter 2, jakby ktoś pytał. Meridiana 508.20 też miałem:-) Pozdrawiam z serdecznością.

Mirunia, czemu się tak złościsz? Każdy ma prawo do swojej oceny. Jak sam zauważyłeś w przedziale do 10 tys. zł to i owszem mają rację bytu, ale nie wyżej. Czyli w czymś jesteśmy zgodni. Poza tym przywoływanie kolumn Dali Skyline czy nawet Infinity nie jest dobrym pomysłem na obronę Avance'ów. Infinity coś sobą jeszcze prezentują, ale Dali??? Sorry to jakieś nieporozumienie. Posłuchaj naprawdę dobrych kolumn z tego przedziału cenowego a potem oceniaj co za taką kasę można osiągnąć. Choćby polskie produkty ESA czy Harpia, tak na pierwszy strzał.

Akurat jak chodzi o klocki to masz bardzo fajnie dobrane, miałem ASR Emittera 1 z akumulatorem i była to fenomenalna integra. Bardziej udana niż późniejszy Emitter 2, jakby ktoś pytał. Meridiana 508.20 też miałem:-) Pozdrawiam z serdecznością.

Nie każde głośniki zagrają tak jak byśmy chcieli,i każdy ma inne gusta.

Ty widzę słuchasz głównie Roca , a akurat Skyline w tej kategorii muzyki sprawdzają się znakomicie posłuchaj może zmienisz zdanie.....

Czytaj dobrze, napisałem że model Avance K3 jest jednym z liderów do 10 tyś .Super magnum to inny świat ,wiem posiadałem oba modele

A tak na marginesie to dalej sądzę że nie słuchałeś Avance Super Magnum....!!!! i co tak te Esy zachwalasz .......Hmmmm.....dystrybucją się zajmujesz:)

.

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

co tak te Esy zachwalasz .......Hmmmm.....dystrybucją się zajmujesz:)

Nie, skądże. Po prostu bardzo mi się podobają, bo reprezentują tę szkołę neutralnego brzmienia które lubię. A p. Andrzeja Zawadę osobiście cenię i poważam, ale nie mam nic wspólnego ze sprzedażą jego produktów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.