Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz plus kolumny do 4000

prze-mas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię Przemek jestem świeżym mięskiem na forum :)

Do rzeczy.

Od kilku lat byłem szczęśliwym posiadaczem mej mini-wierzy Yamachay RX-E410 +Yamaha YST-SW216 ,na mych 10m kwadratowych wraz z karta muzyczna Asus Xonar D2/PM stanowiły udany zestaw.

Lecz w życiu każdego mężczyzny nadchodzi dzień by odejść od rodziców i się usamodzielni :(

Po przeprowadzce na swoje doznałem lekkiego szoku zestaw nie jest wstanie wypełnić dźwiękiem mego 27 m pokoju :(

I postanowiłem za cisnąc pasa maksymalnie by coś kupić w rozsądnej cenie jaka dla mnie jest 3500,nie ukrywam że estetyka wyglądu ma dla nas duże znaczenie, gdyż przez ramie zagląda moja druga połowa jak to pisze :)

Zaś jeśli chodzi jakiego gatunku muzyki słucham, ogólnie wszystkiego wiem jak coś jest do wszystkiego do jest do niczego.Wiec może skupie się na tym co zależy by brzmiało najlepiej.

Nie znam się dokładnie na gatunkach muzyki bo jest multum odłamów których nie jestem wstanie ogarnąć,wiec jeśli się pomylę proszę mnie nie besztać :)

gothic- Evanescence ,NIGHTWISH

rock -Papa Roach ,Nirvana,Metallica,Pearl Jam,Bon Jovi,Audioslave itp.

HIP-HOP

Nie obejdzie się bez i klimatów muzyki poważnej po Vanessa-Mae

Zaś jeśli chodzi o sprzęt by grał podobnie do mej yamaszki ale mógłby być troszkę bardziej dynamiczny z odrobina pazura bas głęboki lecz nie przeważający zbyt mocno nie z nosze efektu drżącej szyby

Nie słucham muzyki zbyt głośno na mych starych 10m to było maksymalnie 1/3

Zaś jeśli chodzi o wygląd wzmacniacz koniecznie w kolorze srebrnym nie zbyt prze bajerowany,zaś kolumny nie za wielkie lochy

Mieszkam aktualnie na zadupi oko 40km od W-Wa i jestem leniwy by ruszać się codziennie w celu szukania sprzętu wiec przy okazji prosiłbym jakiś namiar na dobru sklep,ze sporym wyborem

CO ja bym wybrał tyle co patrze w internecie co nam się podoba, z relacji innych opiniach itp (choć gusta jeśli chodzi o dziwek są rożne)

Denon PMA-720AE

Yamaha A-S 700

Kolumny

Wharfedale Diamond 10.7

https://www.audiostereo.pl/topic/106726-wzmacniacz-plus-kolumny-do-4000/

Witam mam na imię Przemek jestem świeżym mięskiem na forum :)

Do rzeczy.

Od kilku lat byłem szczęśliwym posiadaczem mej mini-wierzy Yamachay RX-E410 +Yamaha YST-SW216 ,na mych 10m kwadratowych wraz z karta muzyczna Asus Xonar D2/PM stanowiły udany zestaw.

Lecz w życiu każdego mężczyzny nadchodzi dzień by odejść od rodziców i się usamodzielni :(

Po przeprowadzce na swoje doznałem lekkiego szoku zestaw nie jest wstanie wypełnić dźwiękiem mego 27 m pokoju :(

I postanowiłem za cisnąc pasa maksymalnie by coś kupić w rozsądnej cenie jaka dla mnie jest 3500,nie ukrywam że estetyka wyglądu ma dla nas duże znaczenie, gdyż przez ramie zagląda moja druga połowa jak to pisze :)

Zaś jeśli chodzi jakiego gatunku muzyki słucham, ogólnie wszystkiego wiem jak coś jest do wszystkiego do jest do niczego.Wiec może skupie się na tym co zależy by brzmiało najlepiej.

Nie znam się dokładnie na gatunkach muzyki bo jest multum odłamów których nie jestem wstanie ogarnąć,wiec jeśli się pomylę proszę mnie nie besztać :)

gothic- Evanescence ,NIGHTWISH

rock -Papa Roach ,Nirvana,Metallica,Pearl Jam,Bon Jovi,Audioslave itp.

HIP-HOP

Nie obejdzie się bez i klimatów muzyki poważnej po Vanessa-Mae

Zaś jeśli chodzi o sprzęt by grał podobnie do mej yamaszki ale mógłby być troszkę bardziej dynamiczny z odrobina pazura bas głęboki lecz nie przeważający zbyt mocno nie z nosze efektu drżącej szyby

Nie słucham muzyki zbyt głośno na mych starych 10m to było maksymalnie 1/3

Zaś jeśli chodzi o wygląd wzmacniacz koniecznie w kolorze srebrnym nie zbyt prze bajerowany,zaś kolumny nie za wielkie lochy

Mieszkam aktualnie na zadupi oko 40km od W-Wa i jestem leniwy by ruszać się codziennie w celu szukania sprzętu wiec przy okazji prosiłbym jakiś namiar na dobru sklep,ze sporym wyborem

CO ja bym wybrał tyle co patrze w internecie co nam się podoba, z relacji innych opiniach itp (choć gusta jeśli chodzi o dziwek są rożne)

Denon PMA-720AE

Yamaha A-S 700

Kolumny

Wharfedale Diamond 10.7

Jeśli chodzi o Denona PMA-720AE to na fajerwerki nie ma co się nastawiać. Denon zaczyna grac od 1510.

Będzie grał bardzo neutralnie napewno yamaha będzie tutaj żywsza.

Diamondy 10.7 posiadają lekko zamulone wysokie tony,są dość mułowate. Połączenie ich z PMA-720 to nie jest dobry pomysł.

Ze wzmacniaczy w tej cenie polecam chociażby Nad C326BEE.

Brzmienie ma żywe i dynamiczne,niezły bas. Średnica jest trochę jakby mocna wysunięta do przodu.

Co ważne jego granie nie jest analityczne.

Jeśli chodzi o Denona PMA-720AE to na fajerwerki nie ma co się nastawiać. Denon zaczyna grac od 1510.

Będzie grał bardzo neutralnie napewno yamaha będzie tutaj żywsza.

Diamondy 10.7 posiadają lekko zamulone wysokie tony,są dość mułowate. Połączenie ich z PMA-720 to nie jest dobry pomysł.

Ze wzmacniaczy w tej cenie polecam chociażby Nad C326BEE.

Brzmienie ma żywe i dynamiczne,niezły bas. Średnica jest trochę jakby mocna wysunięta do przodu.

Co ważne jego granie nie jest analityczne.

Co do Diamondów to w ich cenie nawet z nowych można znaleźć sporo kolumn lepiej grających. Chociażby oklepane Magnaty Quantum 655.

Nie słuchałem Denona 720, ale miałem u siebie przez tydzień Denona 710, którego porównywałem z moim Nad 316, wszystko grało z Monitor Audio Bx6. To są dwa całkowicie różne brzmienia, 710 miała więcej wysokich tonów (które momentami mnie męczyły, czasami miałem wrażenie, że niektóre instrumenty się wzajemnie zwalczają) i słabszy bas. Nad miał sporo lepszy bas i mniejszą górę, która mnie nie męczyła ale czasami miałem niedosyt (MA Bx6 też wg. mnie mają lepszy dół a gorszą górę i może też trochę to z tego połączenia wynikało), wg. mnie Nad miał większą harmonię dźwięku, dla mnie jego dźwięk był przyjemniejszy. Denon ma też możliwość "podbicia" dźwięku, na moich kolumnach nie dało się tego słuchać ale np. w połączeniu z Dali Concept 6 "podbicie" dużo poprawiało, bez niego te kolumny wg. mnie nie grały. Więc widzisz, że dużo zależy od kolumn i bez odsłuchu się pewnie nie obejdzie.

Popieram, najlepiej samemu ruszyć się i posłuchać. Jest zbyt wiele czynników i możliwości kombinacji kolumna-wzmak-odtwarzacz-akustyka,które mogą wpłynać na naszą opinie i nie będzie ona obiektywna.

Można tylko trochę nakierować i w ten sposób zawęzić kręgi poszukiwań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.