Skocz do zawartości
IGNORED

Żył i umarł.

Gość stary bej

Rekomendowane odpowiedzi

<br /> jak się powie "Bóg, Honor, Ojczyzna" to gnidy dostają białej gorączki.<br />
... - powiedział ten , który z Ojczyzny dal dyla i zaciekle na Nią pluje. Ot - ciekawostka.
Gość stary bej

(Konto usunięte)

wladz, to komu byś postawił, i jakie to dla niego będzie miało znaczenie ?

Pomnikowe postacie to relikt przeszłości gruntujący jedynie ego "stawiaczom", to jak modlenie się do figurek.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

... - powiedział ten , który z Ojczyzny dal dyla i zaciekle na Nią pluje. Ot - ciekawostka.

a ci co dali dyla w 39 to nie ciekawostka ?

Nie ma to jak mieć wybiórcze postrzeganie.

nikomu , żadnego ale nie ja świat stworzyłem i zasady ustaliłem

ale się jednak "modlisz" do niektórych figurek ? ;-)

Ciekawe, że Bolek, który che połączyć Polskę z Niemcami już im nie przeszkadza... :)

Wy nie musicie nigdzie dawać dyla. Niedługo obudzicie się na nie swojej już ziemi.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

a ci co dali dyla w 39 to nie ciekawostka ?

Nie ma to jak mieć wybiórcze postrzeganie.

ale oni nie pluli a doktorek ślinotok

ale się jednak "modlisz" do niektórych figurek ? ;-)

figurka nie pomnik , ale też nie

Gość stary bej

(Konto usunięte)

ale oni nie pluli a doktorek ślinotok

zapewne zaschło im w gardle od nadmiaru wrażeń, tudzież łby pospuszczali w heroicznym geście niemocy

Kiedyś ludzi traktowałem z szacunkiem, teraz tak jak oni mnie.

Gość Rob Roy

(Konto usunięte)

A co do ś.p. sprawcy tego wątku. Mam o nim b. złe zdanie (choćby za grubą kreskę, która kanaliami w polityce odbija się narodowi do dzisiaj)

Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania.

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Gruba_kreska

Ile razy trzeba jeszcze powtarzać, że Mazowiecki miał na myśli zupełnie co innego.

Gruba Kreska oznaczała darowanie zbrodni komuszych, dlatego do dziś Kiszczak I Jaruzel żyją sobie w luksusie zamiast gnić w pierdlu.

Zrozumcie w końcu że okrągły stół nie był żadną umową. nie było negocjacji.

Komuchy podyktowali treść "porozumień" swoim agentom i marionetkom.

Dlatego do dziś Polska nie jest wolna.

rocznik 74

Cholera... taki młodziak a już zgorzkniały :)

Kiedyś ludzi traktowałem z szacunkiem, teraz tak jak oni mnie.

Nie cieszysz się szacunkiem wśród ludzi ? Cóż - prawdopodobnie to ICH wina...

okrągły stół nie był żadną umową. nie było negocjacji.

Komuchy podyktowali treść "porozumień" swoim agentom i marionetkom.

Dlatego do dziś Polska nie jest wolna.

Trza Prezesu spytać. On wie.

Ciekawe, że Bolek, który che połączyć Polskę z Niemcami już im nie przeszkadza... :)

Wy nie musicie nigdzie dawać dyla. Niedługo obudzicie się na nie swojej już ziemi.

Ale ty się codziennie budzisz na nie swojej ziemi. I jakoś ci to nie przeszkadza ?

A tych Polaków co wykupują domy i mieszkania "między Szczecinem a Berlinem" też potępisz ? Oni też budzą się codziennie na nie swojej ziemi ...

Korzystasz z luksusu który dał ci PRL (darmowe wykształcenie) i na niego plujesz. Dzięki "Bolkowi przy okrągłym stole" możesz pracować za granicą zamiast w szpitalu powiatowym - i też na nich plujesz.

Może ty masz po prostu problem ze śliniankami ?

W świetle faktów i dokonań określenie "pierwszy niekomunistyczny premier" winno przypaść Janowi Olszewskiemu

Drugim był Jarosław Kaczyński, będzie też trzecim. :)

Jan Olszewski jest jak stary mafioso: na tamten świat zabierze swój honor.

Oto jego słowa po przegranej bitwie z agentami i zdrajcami z Nocnej Zmiany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ty się codziennie budzisz na nie swojej ziemi. I jakoś ci to nie przeszkadza ?

Absolutnie nie przeszkadza, tym bardziej, że już niedługo odbiorę irlandzki paszport i to będzie jak najbardziej moja ziemia. :)

A tych Polaków co wykupują domy i mieszkania "między Szczecinem a Berlinem" też potępisz ? Oni też budzą się codziennie na nie swojej ziemi ...

Ale to ich wybór. Tak jak i mój.

Ty natomiast nie będziesz miał żadnego wyboru. Obudzisz się pewnego dnia - a tu nie ma Polski. Czujesz klimat? :)

Korzystasz z luksusu który dał ci PRL (darmowe wykształcenie) i na niego plujesz. Dzięki "Bolkowi przy okrągłym stole" możesz pracować za granicą zamiast w szpitalu powiatowym - i też na nich plujesz.

PRL dał ci taki sam luksus. Zamiast palić trawę, wagarować i chlać, mogłeś w pocie czoła przyswajać wiedzę, która by ci dała taką pozycję, że w dowolnym punkcie globu o twoje usługi by się ludzie zabijali.

Czemu nie skorzystałeś? Teraz cię boli? Cóż - nie moja wina. Ja byłem mądry i skorzystałem, jak dawali.

Bolek i Okrągły Stół tylko PRZESZKADZALI I WCIĄŻ PRZESZKADZAJĄ Polsce zająć należne jej miejsce w Europie.

Tym sk***synom nie zawdzięczam nic - tylko swojej ciężkiej pracy.

Ale Ty wymieniłeś wariatów ... którzy powołują się na swój własny honor ... niezła schiza ...

Weź lepiej napisz do swojego oficera prowadzącego po instrukcje, bo się coś zapętlasz...

Ale Ty wymieniłeś premierów wariatów ... którzy powołują się na swój własny honor ... niezła schiza ...

Zawsze interesowało mnie dlaczego wiele osób uciekających z Polski dostaje " wścieklicy powyjazdowej ". Syndromu "konieczności plucia na własne podwórko". Jesteś tu wzorcowym przykładem.

Weź lepiej napisz do swojego oficera prowadzącego po instrukcje, bo się coś zapętlasz...

Znowu muszę się Ciebie o to spytać : ANTONI - czy to ty ???

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Cholera... taki młodziak a już zgorzkniały :)

To rok (1974) w którym poszedłem "w kamasze", a inną sprawą jest, ile wówczas miałem lat ;-)

Ale chyba nie dasz rady policzyć, ile wtedy i teraz mam.

Nie cieszysz się szacunkiem wśród ludzi ? Cóż - prawdopodobnie to ICH wina...

Skoro tak zinterpretowałeś mój wpis, to znaczy że powinieneś iść do szkoły i poprosić dyrekcję o zwrot swoich pieniędzy.

już niedługo odbiorę irlandzki paszport i to będzie jak najbardziej moja ziemia. :)

Utwierdziłem się w mojej opinii o tobie. To między innymi - Ciebie grał Pazura w filmie Zaorskiego.

to

To rok (1974) w którym poszedłem "w kamasze", a inną sprawą jest, ile wówczas miałem lat ;-)

Ale chyba nie dasz rady policzyć, ile wtedy i teraz mam.

Skoro tak zinterpretowałeś mój wpis, to znaczy że powinieneś iść do szkoły i poprosić dyrekcję o zwrot swoich pieniędzy.

i to - też mnie utwierdza !:))

Utwierdziłem się w mojej opinii o tobie. To między innymi - Ciebie grał Pazura w filmie Zaorskiego.

Wybacz brutalną szczerość ale zwisa mi i powiewa, co myśli o mnie jeden czy drugi żałosny leming na żołdzie WSI.

Jan Olszewski jest jak stary mafioso

Yhy !!!:)))

Wybacz brutalną szczerość ale zwisa mi i powiewa, co myśli o mnie jeden czy drugi żałosny leming na żołdzie WSI.

Mosz lufeńkę ! Mnie też !:)
Gość stary bej

(Konto usunięte)

i to - też mnie utwierdza !:))

Cała przyjemność po mojej stronie, bo skoro mogłem, to czemu nie '-)

Nawet lubię ten stan w którym POPiSowcy są w czymś utwierdzeni.

nie każdy ma podobną do twojej historię , mi nie odpowiada PiS, PO i wszelkiej maści nacjonalizmy , fanatyzmy . Nie wiem co sądzić o Irlandii , nie świadoma twoich poglądów czy może tam udajesz że szanujesz odmienne poglądy . Tam przypadkiem nie wszyscy na żołdzie UE ?

Nawet lubię ten stan w którym POPiSowcy są w czymś utwierdzeni.

gdyby nie 70 % utwierdzonych wyborców

nie ma sensu , tylko gruba kreska do teorii spiskowych im pasuje . Nawet gdyby nic nie powiedział , któryś na pewno by usłyszał

Bredzisz..........

Nikt nie wysuwa (poza tobą być może) teorii spiskowych.

Gruba kreska została wykorzystana do oddzielenia czasów PRL i 3 RP bez ponoszenia żadnej odpowiedzialności.

Wspomniany tutaj przez opluwanego doktorka Olszewski chciał rozliczenia tych o podwójnej twarzy i szybciutko wyleciał na twarz.

Władz masz dzieci ? Jeśli tak to rozumiem iż jeśli dziecko ukradnie Ci 100 zł to nic z tym nie robisz - stawiasz grubą kreskę. Gratuluję (ironia)

Od razu dla trolli wyjaśniam nie chodzi mi o wsadzanie tw - czyli kapusiów i szpicli do więzień, tylko odcięcie ich od funkcji kierowniczych w strukturach państwa. Tego nie zrobiono w myśl właśnie grubej kreski.

A ponieważ to co miało być spalone wypływało później nie raz i nie dwa to tu to tam, ci ludzie są podatni na szantaż i naciski. (pomijam już ich wartość moralną do rządzenia)

Chcesz teorii spiskowych to proszę: Ci wspaniali proeuropejscy Niemcy nie dość że świnie jedne rozliczyli dawne NRD i ich spec służby to przedłużyli okres lustracji. To jest dopiero teoria spiskowa....

Litości..............

P.S. Doktorek nie obrażaj ludzi posądzeniami na które nie masz dowodów. Wystawiasz świadectwo sobie nie im. Trzymaj pion waść.

ale w czym masz problem ?

ja nic o grubej kresce a Mazowiecki

" Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania."

Oni po prostu nie rozumieją że komuniści mieli wtedy w ręku resorty siłowe, w Polsce stacjonowało 600.000 żołnierzy radzieckich, Jaruzelski był prezydentem a solidarność nie miała 100 % poparcia wyborców. Stąd konieczność pójścia rządu na kompromisy.

Ale wszystkie oszołomy, siedząc już sobie teraz bezpiecznie w fotelikach, marzą jak to byłoby cudownie gdyby wtedy czerwonych potraktować mocno z buta ...

Nie mam problemu.

Znasz takie ludowe porzekadło: "Dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane" ?

I sorry Winetou, ale nie ma znaczenia co np. autor ustawy chciał osiągnąć, ma znaczenie jakie konsekwencje ta ustawa niesie.

Podobnie z grubą kreską, intencje mogły być dobre, ale tą grubą kreskę przez lata wykorzystywano do tego o czym już napisałem.

I jakoś nie pamiętam z tv zaprzeczeń, że nie to autor miał na myśli. A pamiętam doskonale bezkarność jaką dano wielu właśnie w myśl: "oddzielenia tego co było od tego co jest" A takie postawienie sprawy nie dość że dawało bezkarność tym co powinni ponieść konsekwencję posiadania dwóch twarzy, ale jest również demoralizujące dla następnego pokolenia ( żeby było na ludowo: hulaj dusza, piekła nie ma)

Także sorry Winetou ale ja będę oceniał po skutkach a nie po zamiarach..............

P.S. @justas Ty weż wikipedię i zobacz kiedy Rosjanie wyszli z Polski.

A i masz ciekawe pojęcie kompromisu, aż się boję spytać co np. rozumiesz przez bezwzględną kapitulację ;P

P.S. A i wbijasz swoimi słowami władzowi nóż w plecy - bo wyraźnie przyznajesz iż te słowa miały chronić ludzi z PRL-u ;P

Panowie sami się wkopujecie ;P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.