Skocz do zawartości
IGNORED

Żył i umarł.

Gość stary bej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Czy uważacie że żyć będziecie wiecznie ?

Sensu stricto kondo-ny dla zmarłego dziś premiera Mazowickiego, choć szczerze powiedziawszy nie odcisnął on swego piętna na mojej wolności i majętności - to jeden z tych harcerzy którzy chcieliby, aby namiot był dobrze okopany w czasie deszczu.

https://www.audiostereo.pl/topic/106672-%C5%BCy%C5%82-i-umar%C5%82/

A do tego pełna blokada szanownego szmatławego on-etu.....kto i czego tak bardzo się dzisiaj obawiał......dzisiaj ten szmatławiec pokazał obecną "wolnosc"i miejsce tzw. kowalskiego w szeregu,tak jak powiedział "profesor" bydłoszewski...bydło.Tak mają nas za bydło.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Zmarł dziś Jan Kowalski - mąż, ojciec dwóch synów/cur pracujący przez całe swoje życie, aby rodzina jego mogła przeżyć kolejne zawirowania polityczne.

Zmarł nie doczekawszy emerytury.

Wszyscy ludzie są równi, urodzili się by żyć, tak jak uważają za stosowne, nie czyniąc przy tym innym problemów.

Osoby wskazujące innym jak żyć, nie zasługują na nazywanie ich ludźmi, to dzicz, zwierzęta.

Ciekaw jestem dlaczego Śp Premier Tadeusz Mazowiecki zmarł akurat dziś, kiedy "w sieci" upubliczniły makabryczną fotografię Donalda Tuska z Władimirem Putinem w Smoleńsku?

stary bej

Cóż w tym złego,że ktoś chce aby namiot był dobrze okopany w czasie deszczu?

747

Znowu Pan Bóg zadrwił z was!Coś was chyba nie lubi?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

szykujecie się do kolejnego natarcia personalnego ? ułatwię to wam, komor tusek, i cała ta swołocz polityczna żyć wiecznie nie będzie.

ja ma m tylko w zamiarze postawienie pytania - dokąd to wszystko zmierza ?

i czy w ogóle komukolwiek są potrzebne jakiekolwiek roszady, kiedy i tak wszyscy umrzemy

... i cała ta swołocz polityczna żyć wiecznie nie będzie

czy w ogóle komukolwiek są potrzebne jakiekolwiek roszady, kiedy i tak wszyscy umrzemy

co tak zaściankowo, zadaj to pytanie na Waall Street, w Białym Domu, na Kremlu ...

tym którzy uważają, że mają coś z życia

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

stary bej

Czemu pytasz tylko o Tuska i Komorowskiego?Czemu nie zapytasz po co ludzie zapieprzają w kieracie przez 12 godzin dziennie?Czemu mając milion koniecznie chcą dwa?Czemu chcą być koniecznie pierwsi?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jeśli życie Ci zbrzydnie

a świat stanie się piekłem ...

wsadź głowę do kibla

przytrzaśnij ją deklem !

powtarzasz tą strofę jakbyś rzygał co drugi dzień

Jak w starej szancie:

[...]

Gdy cię nuda nazbyt męczy,

chcesz rozerwać się troszeczkę,

wetknij sobie w d... granat,

wyciągnij zawleczkę ...

[...]

a to już rozrywki wojskowe

ja siedziałem w tym bałaganie 24 miesiące, rocznik 74 - konkurujesz smrolu ?

co tak zaściankowo, zadaj to pytanie na Waall Street, w Białym Domu, na Kremlu ...

tym którzy uważają, że mają coś z życia

ja pierniczę, to ja mam pytać ? a reszta ryja w piach zamoczy i jak dotychczas, liczyć będzie na drapane i skrobane ?

Janek, pomiłuj.

Czemu pytasz tylko o Tuska i Komorowskiego?Czemu nie zapytasz po co ludzie zapieprzają w kieracie przez 12 godzin dziennie?Czemu mając milion koniecznie chcą dwa?Czemu chcą być koniecznie pierwsi?

Powinienem zapytać kto ich tak skutecznie odmóżdżył ?

stary bej

To nie jest takie proste jak ci się wydaje.Znam ludzi,którzy pracują po te 12 godzin dziennie bo jak jest robota i pieniążki płyną to jest bardzo trudno odmówić i zrezygnować z tego.Nie każdy to potrafi.Nie każdy potrafi powiedzieć dość!A co do polityków to nie wszyscy kierują się tylko rządzą władzy.Niektórzy lubią organizować,zarządzać.Inni idą do polityki bo się nie sprawdzili w innych dziedzinach.

Natomiast ci co chcą robić naprawdę duże pieniądze nie idą do polityki ale do biznesu.W sumie to podstawowym mechanizmem napędowym ludzkiej aktywności jest chciwość.Tak było i tak jest obecnie.

Natomiast na pytanie dokąd zmierza świat i czym to się skończy nie ma odpowiedzi.

Jeśli dobrze rozumiem intencje założyciela wątku i jego pytanie czemu i gdzie tak pędzimy?Po co ten cały wysiłek i kto czy co nas do tego napędza?To odpowiedź brzmi: organizacja życia społecznego,mechanizmy gospodarcze,cywilizacja i kultura,polityka,religia,moda,sport itd.Czyli po prostu kierat!

Ja to z jego postów odczytuję inaczej. Jakoś tak : "Zmarł facet jakich wielu. Życie biednego Kowalskiego jest równie ważne jak najważniejszych polityków. Rząd to same chamy i złodzieje. Ojejku jej - jestem stary i boję się że umrę. Wytłumaczcie mi dlaczego moje życie ma mieć sens żebym mógł oszukać w umyśle nieuchronność śmierci. Inni forumowicze to chamy".

Nie sposób się do tego poważnie odnieść - podziwiam Twoje opanowanie !

Ciekaw jestem dlaczego Śp Premier Tadeusz Mazowiecki zmarł akurat dziś, kiedy "w sieci" upubliczniły makabryczną fotografię Donalda Tuska z Władimirem Putinem w Smoleńsku?

Kolejny spiseg?! Temat do zamkniecia!

?👈

Sierota po XIX wieku szuka sensu w leżącej puszce i czyimś splunięciu lub "dlaczego ten rower teraz przejechał" albo "dlaczego polityk był wtedy na zdjęciu z tym innym?". Kiedy robi się to obsesyjne można uznać za paranoję (podobnie jak natężenie innych objawów można uznać za natręctwa). Niestety dzięki twórczości pisarzy i filozofów szukających sensu w suszeniu majtek (ten kraj na zachód na "N") poszli w świat potomkowie Hegla, Marksa i innych dialektyków, niektórzy mają na imię Jarosław, inni mieli Włodzimierz, Adolf, Che, Juan etc. albo inaczej - oni na tym budowali swoją drogę do władzy.

Dlatego proponuję... konfucjanizm. Nie ma celu w czymkolwiek, ba, samo pytanie jest bez sensu. Ale jako to wytłumaczyć ofiarom edukacji europejskiej? Ja tam się cieszę z rosnącej pozycji Chin, to nieco przywróci świat do równowagi, jak tam mówią, harmonii.

A dzisiaj zmarł po prostu porządny człowiek. Wszyscy umierają w tym wielkim teatrze przemian, urodzin i śmierci, lenistwa i pracowitości, arogancji i szacunku. Świat będzie trwać ktokolwiek by nie umarł i ba, świat się tym nie przejmie, więcej, może istnieć bez ludzi!

Spokojnie.

Każdy kiedyś umrze, jeżeli będzie szukał we wszystkim sensu... cóż, nie odnajdzie. Dobrze jeżeli to przemyśli, gorzej kiedy zacznie ten sens/sprawiedliwość budować jak rewolucjoniści bo właśnie takie rzeczy kończą się masowymi grobami.

W przeciwieństwie do podobnych rewolucjonistów dzisiaj zmarłego Tadeusza Mazowieckiego cechował spokój i dystans zarówno do tego co robił jak i do siebie samego czego również życzę wszystkim innym, niezależnie od poglądów, opcji i frustracji.

Ciekawe zjawisko, jak ten jego spokój i dystans budził agresję i wybuchy wściekłości wśród gawiedzi?Wśród tych nawiedzonych uzdrawiaczy świata,którzy wszystko wiedzą i nie mają żadnych wątpliwości a najczęściej są zakompleksionymi nieudacznikami.Może i był naiwnym politykiem ale był uczciwym człowiekiem a to nie takie częste.

.

Co to za fotka?

Mazowiecki stał na przeszkodzie świata polityki, trzeba było go zniszczyć. Bo jak tu sobie wyobrazić kilkuletnie przejadanie państwowej kasy w takiej komisji Macierewicza istniejącej jedynie po to, by gwarantować niezmienny podział sił we władzy.

Zostały już jedynie popłuczyny ze srtacza ... i Hujnia

I mózgi przeżarte szkorbutem...

Zostały już jedynie popłuczyny ze srtacza ... i Hujnia

I mózgi przeżarte szkorbutem...

To piszesz takze odnoszac do siebie, czy tylko do innych ?

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.