Skocz do zawartości
IGNORED

Audiotrak hd 2 dziwne trzaski podczas odtwarzania

thomason89

Rekomendowane odpowiedzi

Karta wspołpracuje z systemem win7 podczas odtwarzania lub tez przy przewijaniu ale takze przy korzystaniu z youtuba z głosników oprócz dzwieku złychac dziwne zakłucenia jak gdyby cos nie tak było z próbkowaniem. Ale zmieniałem i nic nie pomaga. Nie mam asio i rozbudowanego menu karty.

Tak samo gdy mam odpalony foobare i wchodze np w moj komputer i szukam po dyskach.

Moj komputer to

intel core 2duo E7500 2.93Ghz

ram 4gb

grafika asus EAH5570 1gb

płyta główna gigabyte G41MT-D3

trzaski zawsze były obecne, czy pojawiły się dopiero teraz? sprawdź z asio4all dla foobara, jednak najprawdopodobniej nic z tym nie zrobisz (chyba że wymiana płyty głównej?), bo są to zwykłe zakłÓcenia wynikające z pracy układów komputera.

trzaski zawsze były obecne, czy pojawiły się dopiero teraz? sprawdź z asio4all dla foobara, jednak najprawdopodobniej nic z tym nie zrobisz (chyba że wymiana płyty głównej?), bo są to zwykłe zakłÓcenia wynikające z pracy układów komputera.

karte mam od paru dni i od poczatku były najgorzej jest jak chdze po stronach w necie albo klikam pomiedzy dyskami ale nawet bez tych operacji sie zdarzaja

z asio tak samo

jak zmieniam bufor w asio to najbardziej słychać

słychac szarpanie sciezki i tak jest podczas odtwarzania własnie

Mialem to samo dawno temu jak ja kupilem. Byl jakis problem z buforem i sie karta zamulala. Sproboj zainstalowac rozne sterowniki. Tylko stare trzeba recznie pousuwac.

Mialem to samo dawno temu jak ja kupilem. Byl jakis problem z buforem i sie karta zamulala. Sproboj zainstalowac rozne sterowniki. Tylko stare trzeba recznie pousuwac.

Tylko ze do win7 nie ma za duzo ja mam te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

versja 1.08

Ukryta Zawartość

Tymczasem spróbuj zwiększyć latencję.

W panelu sterowania, w panelu Config, w polu Latency (Sample number) zwiększyć ustawienie. Domyślnie prawdopodobnie jest 256. Zwiększyć na 512 albo 1024.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

W panelu sterowania, w panelu Config, w polu Latency (Sample number) zwiększyć ustawienie. Domyślnie prawdopodobnie jest 256. Zwiększyć na 512 albo 1024.

Ale w asio? czy w esi? w esi mam tylko podstawowe menu

A asio aktualnie nie mam zainstalowanego

Jak słucham teraz open fm gdy chodze po stronach w google chrome tak samo takie szarpniecia

Ale w asio? czy w esi? w esi mam tylko podstawowe menu

A asio aktualnie nie mam zainstalowanego

Jak słucham teraz open fm gdy chodze po stronach w google chrome tak samo takie szarpniecia

Nie masz czegoś takiego?

Ukryta Zawartość

PS.

ASIO powinno się instalować automatycznie z tymi sterownikami ze strony ESI.

Ukryta Zawartość

Nie masz czegoś takiego?

Ukryta Zawartość

PS.

Mam tylko ten Panel co na fotce i innych zakładek nie mam typu equalizer itp nie wiem własnie czemu?

Ukryta Zawartość

Mam tylko ten Panel co na fotce i innych zakładek nie mam typu equalizer itp nie wiem własnie czemu?

No tam masz miejsce gdzie ustawiasz większą latencję.

Dlaczego nie masz innych zakładek? Nie wiem. Być może w nowszej wersji sterowników zrezygnowano z tego, być może pod win7 zrezygnowano z niektórych funkcji. Trudno powiedzieć.

Przy okazji: ASIO prawidłowo instaluje się ze sterownikami. To prawdziwe ASIO.

Ze sterowników ASIO może korzystać np. foobar.

Przeglądarka internetowa nie korzysta z ASIO.

Gdybyś chciał instalować do tej karty asio4all to to jest bez sensu.

Wydaje mi sie ze tu problem tkwi albo z zasilaczem jak ktos mi radził.

Jak nie grzebie po komputerze w czasie odtwarzania to zakłucenia praktycznie nie wystepuja.

Nie masz czegoś takiego?

Ukryta Zawartość

PS.

Zainstalowałem z płyty dołaczonej do karty i te całe menu mam.

Jakie ustawienia dac ?

Ukryta Zawartość

te stare sterowniki tzn v0.978 maja equalizer nie działa cos ale ma te nowsze na win 7 nie maja.Zmieniłem latencje na 1024 niby jest róznica ale czasem jednak zauwazam przy odtwarzaniu jakies lekkie przepiecia. NIe wiem czy rócic do tych starych sterów czy zostawic te nowe?

Jesli chodzi o opampy jednego podmieniłem za 5532N ale ten co jest obok drugiego na opa 2604 jak na złosc zamowiłem tylko jednego ale drugi bedzie mysle w poniedziałek to podmeinie kolejnego. Na chwile obecna dźwiek chyba sie zbytnio nie poprawił. A mam pytanko cz te opammpy to ten sam co 5532n w hd2 bo jedna nózka mi sie uksyła no i chyba juz opamp do wyzucenia podaje linka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zmieniłem latencje na 1024 niby jest róznica ale czasem jednak zauwazam przy odtwarzaniu jakies lekkie przepiecia.

Z panelu sterowania kliknij na "Dźwięk". Na zakładce odtwarzanie zaznacz "Urządzenie domyślne" i kliknij właściwości.

W nowym okienku przejdź na zakładkę zaawansowane i z listy wybierz np. "2-kanałowe, 24-bitowe, 96000 Hz".

Sprawdź, może będzie lepiej.

Z panelu sterowania kliknij na "Dźwięk". Na zakładce odtwarzanie zaznacz "Urządzenie domyślne" i kliknij właściwości.

W nowym okienku przejdź na zakładkę zaawansowane i z listy wybierz np. "2-kanałowe, 24-bitowe, 96000 Hz".

Sprawdź, może będzie lepiej.

Chyba jest lepiej ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.