Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz lub amplituner do 6000 zł,byle nie yamaha i denon

Audio-Fanka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Poszukuję wzmacniacza lub amplitunera w cenie do 9000 zł,który zagra czystym dżwiękiem i nie zepsuje się po gwarancji.

Nie zależy mi na hdmi 3d i innych udziwnieniach.Pokój mam 46 m2,kształt to prostokąt.

Kolumny to KEF reference 205/2.Pozdrawiam

Przy kolumnach tej klasy nie ma sensu rozpatrywanie pojedynczych elementów systemu. Tu się musi zgrać całość: źródło, kable, pomieszczenie, wszystko jest ważne.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

To w końcu jak do 9000zł czy 6000zł?? O nowym sprzęcie to zaraz przyleci branża i się wypowie. Gdyby jednak wchodził w grę sprzęt używany, to w tej kwocie już by było pole do popisu! Napisz z czym będzie grał i w jak dużym pomieszczeniu!

A źródło dźwięku? Musisz napisać, co już masz lub nie masz lub planujesz.

No dobrze zaproponuj jakiś ciekawy wzmacniacz lub amplituner.

Przy kolumnach tej klasy nie ma sensu rozpatrywanie pojedynczych elementów systemu. Tu się musi zgrać całość: źródło, kable, pomieszczenie, wszystko jest ważne.

No dobrze,to prosze zaproponuj jakiś ciekawy wzmacniacz lub amplituner.

Źródło to odtwarzacz wadia 16.

Przede wszystkim ampituner za 9 tys. zagra jak wzmacniacz za 3-4 tys. A wzmacniacz za 9 tys jak amplituner za 15 tys. Oczywiscie proporcje lekko z czapy, bo się zaraz rzucą na mnie matematycy forumowi. Zasada ogólna - amplituner, żeby zagrać jak wzmacniacz musi być znacznie drozszy, czyli nie warto przepłacać.

Ja mam KEFy iQ9 , czyli słabsze od Twoich. To co udało mi się poskładać bardzo mnie satysfakcjonuje. Zobacz w "o mnie". Świetnie sprawdził sie również z KEFami Cambridge 840 coś tam.

Cambridge audio kiedyś słuchałam i to raczej nie to czego szukam ;)

Słucham muzyki klasycznej,ale nie tylko ja będe ten sprzęt użytkowała.

Źródło to odtwarzacz wadia 16.

Do tej wadii można podpiąć końcówkę mocy, ma ona bowiem regulowane wyjście bardzo dobrej jakości. Ja bym poszedł w tą stronę.

O Cambridge Audio zapomnij, to nie ta liga. Ja mam wprawdzie, ale jakość wykonania słaba.

Te Kefy potrzebują mocnego wzmacniacza. Grają lekko ciepłym dźwiękiem, Wadia zdaje się też. Konkretnie Ci nie powiem, ale Accu, Pass, Krell, to jest odpowiedni kierunek jeśli może być sprzęt używany.

A co powiecie na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub też coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym w życiu nic z allegro nie kupił jeśli mówimy o sprzęcie do 9K. To trzeba zobaczyć, poznać obecnego właściciela, posłuchać itd.

W ogóle, to poproś moderację o przeniesienie do działu high-end.

Ciagle nic nie roumiem

Wadia 16

Koncowka 5 kanalow za grosze(w stosunku do reszty)

Niewiadomo ile tych drogich i dobrych glosnikow stoi...

Hdmi, 3d nie musi byc...

A i juz sie kable przewijaja i hi end..

Ja bym w życiu nic z allegro nie kupił jeśli mówimy o sprzęcie do 9K. To trzeba zobaczyć, poznać obecnego właściciela, posłuchać itd.

Zgadzam się z Tobą.

W ogóle, to poproś moderację o przeniesienie do działu high-end.

Ciagle nic nie roumiem

Wadia 16

Koncowka 5 kanalow za grosze(w stosunku do reszty)

Ja Ciebie też nie rozumiem ;)

Czy sprzęt aby był dobry musi od razu kosztować 30000

To w takim razie zaproponuj coś od siebie :)

Niewiadomo ile tych drogich i dobrych glosnikow stoi...

Hdmi, 3d nie musi byc...

A i juz sie kable przewijaja i hi end..

Nie kombinuj i kup np. Usher R1.5 jć albo któryś z produktów polskich firm np. Baltlab. Amplituner wielokanałowy do tej Wadii, to nieporozumienie. Za 9kzł można już naprawdę zaszaleć Moim skromnym zdaniem Baltlab Epoca 3 będzie bardzo dobrym wyborem nawet jeżeli weźmiemy pod uwagę to, że wspomniane wyżej kolumny są 4. omowe.

Nie myśl - słuchaj.

No dobrze,to prosze zaproponuj jakiś ciekawy wzmacniacz lub amplituner.

Poszukaj na

Ukryta Zawartość

Na przykład:

Ayre V-5xe końcówka mocy (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do czego potrzebujesz tego ampli/wzmacniacza?

Tylko do muzyki czy do kina domowego 5.1 tez?

Bo jeżeli tylko do muzyki lub stereo, to zapomnij o amplitunerze. One sie nie nadają do słuchania muzyki.

Jeśli szukasz dobrego wzmacniacza do Twoich kolumn Kef, proponuję dwa naprawdę świetne urządzenia, jednak ich cena niestety przekracza budżet. Biorąc jednak pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz klasę kolumn, będzie to optymalne rozwiązanie, pozwalające na pełne wykorzystanie potencjału systemu.

Mam na myśli na pewno wzmacniacz zintegrowany ATC SIA2-150 (http://q21.pl/atc-sia2-150.html) lub Luxman L-505u (http://q21.pl/luxman-l-505u.html).

Jeśli natomiast musimy pozostać przy założonym budżecie, proponuję posłuchać hybrydę lampową Vincent SV-237 (http://q21.pl/vincent-sv-237.html).

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji, w przypadku pytań służe pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Najnowsza wersja L-505uX będzie w najbliższym czasie przy pierwszej dostawie do Polski. W tym konkretnym przypadku jest presja ceny, a przy modelu L-505u mamy pewne możliwości manewru.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli szukasz ciekawych końcówek mocy to posiadam 2 - Metaxas Solitaire MKII i Unison Research Unico DM.

Jeżeli jesteś z okolic Krakowa to zapraszam na odsłuch (mogę również wypożyczyć za kaucją).

Poszukaj na

Ukryta Zawartość

Na przykład:

Ayre V-5xe końcówka mocy (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ayre to ponoć totalna chińszczyzna.Tak słyszałam.

Do czego potrzebujesz tego ampli/wzmacniacza?

Tylko do muzyki czy do kina domowego 5.1 tez?

Bo jeżeli tylko do muzyki lub stereo, to zapomnij o amplitunerze. One sie nie nadają do słuchania muzyki.

Jeśli by dało radę to raczej uniwersalny zestaw.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Optymalnym rozwiązaniem jest zakup możliwie najlepszego wzmacniacza i średniego amplitunera. W amplitunerach dużych różnic przy oglądaniu filmów nie odczujesz, a muzyka powinna lecieć przez wzmacniacz. Amplituner łączysz ze wzmacniaczem i cieszysz się super muzyką i przyzwoitym oglądaniem filmów.

Opcja z samym amplitunerem zmasakruje Ci wrażenia muzyczne.

Przed laty w salonie wmówili mi, że teraz trzeba uniwersalnie, nowocześnie i z duchem czasu iść. I kupiłem kino plus DVD, przyzwoitej firmy co prawda- Harmana-Kardona.

Prawie 4 tys psu w ... (przepraszam). DVD w szafie leży, czasami coś obejrzę, bo do muzyki się nie nadaje, a ampli syn używa w charakterze miniwieży za stówę.

Stara prawda - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

pozdrawiam. Jacek

Ayre to ponoć totalna chińszczyzna.Tak słyszałam.

A nie pomyliłaś Ayre z innym producentem? Ayre robi bardzo dobre rzeczy.

Primare, Krell, jak najbardziej.

Do oglądania filmów nie jest potzrebny amplituner, wystarczy zwykłe stereo, zwłaszcza takiej klasy jak posiadasz.

A może coś w rodzaju krell lub primare.Co powiecie o tym sprzęcie ?

Krell jest w tym przypadku o tyle dobrym pomysłem, ze we wszystkich swoich integrach ma funkcję bypass (firmowa nazwa: theater throughput), która umozliwia przełączenie wzmacniacza w tryb koncówki mocy dla zewnetrznego procesora AV albo amplitunera. Umożliwia to bardzo prostą integrację stereo z kinem w jednym systemie bez przełączania kabli i bez kompromisów brzmieniowych (w trybie stereo sygnał w ogóle nie przechodzi przez amplituner).

Używane KAV300i, KAV300iL lub KAV400xi mozna kupic w kwotach 3,5 - 5 tyś., do tego jakikolwiek amplituner z wyjściem pre out (nowy 1,5 - 2 tyś, używany kilkaset zł.) i temat masz zamknięty w kwocie sporo poniżej zakładanego budżetu. A jakość dźwięku w kinie i stereo bije na głowę każdy samodzielny amplituner w tej kwocie. Poza tym system jest rozwojowy, bo można go w przyszłości bez problemu rozbudować do pełnego 5.1 lub 7.1 dokupując tylko dodatkowe głośniki bez konieczności zmiany elektroniki.

Jeśli system ma być uniwersalny do muzyki i kina, to jest to prawdopodobnie najlepsze możliwe rozwiązanie w zakładanej kwocie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.