Skocz do zawartości
IGNORED

klipsch kf-28 + kc-25 + kb-15 i onkyo tx-nr616

piotrekboro89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym sie zapytać czy zestaw klipsch kf-28 + kc-25 + kb-15 bedzie wspolgral z ampli onkyo tx-nr616? amplituner juz kupilem (nie wiem czy nei pospieszylem sie z zakupem) i szukam glosnikow do salonu. Na poczatku salon mial meic tylko 35 metrow kw, ale jednak zburzylem sciane i polaczylem z kuchnia, laczna powierzchnia to 55 metrow kwadratowych z czego glosniki bylyb roztawione w prostokacie 6x5 metrow a za glosnikami kuchnia. Sprzet bedzie wykorzystyuwany glownie do filmow i sporadycznie do muzyki, podzialo 90% filmy, 10% muzyka. Z checia juz bym kupil te glosniki tylo obawiam sie ze ampli jest za slaby i nie wykorzystam tych glosnikow albo co najgorsze beda beznadziejnie graly z tym amplitunerem

A byłem właśnie bardzo ciekaw kto zwroci uwagę na tą nową linie Klipscha.

Seria Icon została zrównana do serii Synergy lub ją zastąpi tak to wygląda. Szkoda bo Icony były ciekawymi konstrukcjami.

Jesli myslisz o Klipsch a do kina to dobry wybor to idz w kierunku serii Reference. model RF 62.

Obie kolumny sprawdza się z 616, są wysokoskuteczne. przy dobrym zestrojeniu będzie to porządnie waliło.

Też mi wydaje że, onkyo z klipschami sobie poradzi w tym pomieszczeniu. Jednak przy łącznej powierzchni 55m bardziej bym optował za zestawem IKON, te fronty mają chyba po 20cm basowce a to przy takim metrażu się jak najbardziej przyda, to ma być przecież głównie kino.

Zestaw 5.0 na rf62II to prawie 9000zł, a ikon 5500zł, różnica duża za którą można mieć jeszcze super sub i będzie pełne kino.

Czy kolega nie może wydzielić mniejszej powierzchni do KD ? Musi to być rozbudowane na całej powierzchni ?

Ja mam pokój 25 m2 , ale KD rozmieszczone na16m2 , za plecami część jadalna , a po bokach RS 52 II od Klipsch-a . Reszta to RF 62II , RC 52II oraz SW 110 także Klipsch .

Za całość dałem 7.8 , czyli za 5.1 .

A nie 9K za 5.0 .

Unikalnym oszczędności na głośnikach , to się mści i dużo traci :(

Polecam w 100% serię RF

ale ja juz zmniejszylem pomieszczenie, lacznie saon z kuchnia ma 55 metrow a glosniki beda rozstawione na 30metrach (porstokat 6x5 metrow), a z tylu kuchnia 25 metrow. Zastanawialem sie nad seria rf ale cos czuje ze po zakupie modelu rf 62 szybko bym stwierdzilz e brakuje mi mocy i po roku sprzedalbym je i kupil rf 82. Chcialbym przynajmneij z 3-4 lata nie zmieniac kolumn, wiem ze w przyszlym roku pewnei wymienie amplituner i zakupie projektor (gdyby nie moja kobieta to juz bym wymienil ampli a tak za rok wrzuce go w niezbedne koszty do zakupu projektora :) )

Sprzet bedzie wykorzystyuwany glownie do filmow i sporadycznie do muzyki, podzialo 90% filmy, 10% muzyka. Z checia juz bym kupil te glosniki tylo obawiam sie ze ampli jest za slaby i nie wykorzystam tych glosnikow albo co najgorsze beda beznadziejnie graly z tym amplitunerem

Dlaczego beznadziejnie ? W filmach różnicy żadnej nie odczujesz, bo za bas odpowiada subwoofer a amplituner jest odciążony (a nawet jeśli nie jest, to i tak niedostatki amplitunera na tym polu dynamiki/basu nie przeszkadzają). Przy muzyce jak odpadnie subwoofer to będzie czuć różnicę, że nie gra do końca tak jak powinno. Przy takim podziale wykorzystania zestawu będziesz zadowolony.

2-3 lata temu miałem serię F-30 , powiem krótko - porażka , maniana .

Teraz mam serię RF 62 II , RC 52II oraz RS 52II i mogę spać spokojnie .

Właśnie leci koncet Schillera , dosłownie leci po całym pokoju :) fruwa mi głowa za efektami . Jak tylko możesz inwestuj w bipole lub dipole :) żadne monitory nie zakręcą tak przestrzenią :))))

O jakim projektorze myślisz ? Może i mnie odbije ? :)

Miłego !

Jezeli chodzi o projektor to jeszcze nie wiem, za rok na pewno cos znajde :) Szczerze to licze ze znajde jakis dobry juz UHD tak do 13 tysiecy ale czy bedzie to wykonalne? zobaczymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.