Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sinner

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Grzeszniku, takie tytuły wątków są tu bardzo niemile widziane, weź pod uwagę. Najlepiej pytać o konkrety. Odpowiedź brzmi - opłaca się. Wieża za 700-800 złotych? Przyjmij dla dobra sprawy, że coś takiego nie istnieje.

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162634

wiem rozumiem ale w moim przypadku nie ma co mówić o konkretach zobaczyłem sprzęt u brata i zechciałem mieć taki sam ale jak konkrety to konkrety jaki wzmacniacz powinienem kupić do kompa żeby wszystko ładnie grało mam dwa głośniczki(15w) z których będę robił kolumny jedną starą kolumnę10w i inne słabsze głośniczki co z tego można zrobić do kompa żeby fajnie było ??????

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162643
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Pierwszy wpis na tym forum popelnilem 14.05.2002 i o tamtej pory forum bardzo dzielnie sie rozwijalo ale w ostatnim roku takie "ciekawe" tematy sie pojawiaja ze mnie krew zalewa.

Czy lepsze sa glosniczki do komputera za 5 PLN czya za 9PLN . Oj zbliza sie burza na targowkiem i chyba we pierdolnie jakis piorun jak nadal takie bzdety beda sie pojawiac. MODERACJA now!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162754

Do wszystkich panów WYŻERACZY co się na aparatach wzmacniających dźwięk tak fantastycznie znają:

Poprosiłem kolegę 'Sinner-a' aby zapytał się na forum Stereo, gdyż sam nie potrafiłem rzeczowo odpowiedzieć na pytania dotyczące sprzętu z dolnej półki chodzącego na 'Allegro'.

Przychodzi do Was człowiek piszący że się nie zna na sprzęcie i prosi o pomoc.

Co otrzymuje zamiast koleżeńskiej pomocy, wyjaśnień i odrobiny światła wiedzy od ludzi kochających dobrą muzykę przekazywaną przez wysokiej klasy urządzenia grające ?

Ciekawy jestem czy kolega nawołujący do 'MODERACJI' czytaj: cenzorowania wpisów, był Alfą i Omegą od dźwięku w czasach, gdy słuchał na wakacjach audycji 'Lata z Radiem' na falach długich ?

Do LUKARA: możeby założyć dział edukacyjny w którym rzyczliwi audiofile odpowiadaliby na każde nawet najbanalniejsze zapytanie? Wtedy Grube Ryby miałyby spokój ???

Z wyrazami szacunku, Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162832

Mistrzu Żurku.

Twój sinner zgrzeszył nie tym że zadał pytanie o tani sprzęt, tylko

-nieumiejętnością poprawnego pisania postow

-formułowaniem nonsensownych tytułów

-lekceważeniem wyszukiwarki

Jak każda społeczność, ta Lukarowa też ma swoje zasady - i jeżeli ktoś się nie umie do nich stosować to kończy się to tak jak widzisz. Niestety coraz więcej ludzi ma dostęp do internetu i pojawiają się w każdym miejscu, nie szanując zasad na jakich to miejsce funkcjonuje.

Pare zasad netykiety specjlanie dla ciebie.

1.Należy unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy:

a) użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty..

c) poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (www.google.com, www.altavista.com).

d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia

2. Unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

3. Nowe wątki zakładać w odpowiednich działach. Każdy z działów ma opis określający jego tematykę. Jeżeli nie masz pewności, który dział jest najodpowiedniejszy dla Twojego tematu, umieść go tam, gdzie według Ciebie pasuje najlepiej - najwyżej zostanie przeniesiony przez moderatora.

4. Powstrzymywać się przed umieszczaniem podobnych tematów/postów w kilku miejscach jednocześnie. Takie postępowanie jest postrzegane jako zaśmiecanie forum. Jeżeli wracasz do jakiegoś zagadnienia, dopisz się w swoim poprzednim topiku (w którym była o tym mowa) zamiast zakładać nowy.

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

Et cetera, et cetera :)))

I proponuje pamiętać że nikt nie ma obowiązku pomagać - a pomagającym też trzeba pomóc - np. stosując sie do tych zasad powyżej.

Pozdrawiam,

Mciej

P.S.

Czy nie powinniśmy wrócić do pomysłów uchwalenia regulaminu, to jest jedyne z tych największych forów, które nie ma żadnych zasad - a te które są - są niepisane.

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162838
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Czlowieku co ty mi tu jedziesz z jakas alfa i omega. Jak o czyms nie mam pojecia to sie nie odzywam tylko duzo czytam osob i probuje cos z tego zrozumiec a nie od razu wyjezdzam z "kontrowersyjnym" pytaniem. To tak jakby pewnego dnia wszedl na strone forum tuningu samochodow i zapytal czy rura wydechowa sluzy do :

a.) wydmuchiwania spalin

b.) robienia haasu za samochodem

c.) przykrecania do niej takiej chromowanej rurki (to chyba napewno).

Pojawiles sie nagle i juz uwazasz sie za moderatora probujac bronic nie wiadomo kogo. (patrz. wpis w "o mnie") zalozyciela watku

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162839

Mistrzu Żurku.

Twój sinner zgrzeszył nie tym że zadał pytanie o tani sprzęt, tylko

-nieumiejętnością poprawnego pisania postow

-formułowaniem nonsensownych tytułów

-lekceważeniem wyszukiwarki

Jak każda społeczność, ta Lukarowa też ma swoje zasady - i jeżeli ktoś się nie umie do nich stosować to kończy się to tak jak widzisz. Niestety coraz więcej ludzi ma dostęp do internetu i pojawiają się w każdym miejscu, nie szanując zasad na jakich to miejsce funkcjonuje.

Pare zasad netykiety specjlanie dla ciebie.

1.Należy unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy:

a) użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty..

c) poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (www.google.com, www.altavista.com).

d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia

2. Unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

3. Nowe wątki zakładać w odpowiednich działach. Każdy z działów ma opis określający jego tematykę. Jeżeli nie masz pewności, który dział jest najodpowiedniejszy dla Twojego tematu, umieść go tam, gdzie według Ciebie pasuje najlepiej - najwyżej zostanie przeniesiony przez moderatora.

4. Powstrzymywać się przed umieszczaniem podobnych tematów/postów w kilku miejscach jednocześnie. Takie postępowanie jest postrzegane jako zaśmiecanie forum. Jeżeli wracasz do jakiegoś zagadnienia, dopisz się w swoim poprzednim topiku (w którym była o tym mowa) zamiast zakładać nowy.

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

Et cetera, et cetera :)))

I proponuje pamiętać że nikt nie ma obowiązku pomagać - a pomagającym też trzeba pomóc - np. stosując sie do tych zasad powyżej.

Pozdrawiam,

Mciej

P.S.

Czy nie powinniśmy wrócić do pomysłów uchwalenia regulaminu, to jest jedyne z tych największych forów, które nie ma żadnych zasad - a te które są - są niepisane.

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162840

Dodam jeszcze od siebie że na każdym innym forum, z wielu jakie znam, ten wątek poleciałby w ciągu 5 minut, bo żaden moderator by niedopuścił do zawracania innym forumowiczom d... czymś takim. Niestety tutaj brak moderacji pozwala leniom i oszołomom harcować do woli :((

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162845

żurek

Niestety od dłuższego czasu wielu osobom czas na forum mija na wszelkich próbach wprowadzenia moderowania,kontroli czy też głupawych odpowiedzi.

Ciągłe odsyłanie do korzystania z wyszukiwarki robi się tu normą.

Najśmieśniejsze jest to ,że zazwyczaj są to osoby najczęściej wypowiadające się na tematy nie związane z audio.

Szczytem bezczelności jest wprowadzanie i narzucanie swoistych zasad obowiązujących na tym forum.

Na całe szczęście aktywność tych liderów to bocznica gdzie wykazują się w tematach politycznych popisując się wyjątkową ignorancją i niedorozwojem umysłowym.

Nie zrażaj się tymi odpowiedziami.

Oczywiście zdecydowana większość forumowiczów interesuje się bardziej wyrafinowanym sprzętem,stąd być może brak odpowiedzi,ale rzecz jasna nie uprawnia to nikogo do wypisywania bzdur jak powyżej.

Pozdrawiam i namawiam do częstszego czytania naszego forum.

Wbrew pozorom nie jest takie złe.

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162850

>Frank

ja niebardzop akurat mam czas na odpowiedzi... tymbardziej takie w ktorych bede zmuszony wrecz tlumaczyc wrecz od podstaw co i dlaczego... stad prosba czy wrecz nakaz?by pytajacy najpierw poszukal podobnego o ile nie takiego samego tematu... i moze niekoniecznie ze slowem raunku w temacie... Prawde mowiac jak widze takie teksty ...to niemam checi ....brania jencow!

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162856

Frank odpowiem ci jutro bo nie chce mi się tego komentować w ogóle.

P.S.

Wiesz czemu nie założyłem jeszcze żadnego wątku merytorycznego dotyczącego czystego audio - bo zawsze odpowiedzi na moje pytania - a mam ich mnóstwo - znalazłem w forumowym archiwum.

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162859

jako niemal weteran paru forów (nie tego) i moderator na jednym sporym, zauważę, że niestety problem jest praktycznie nie do uniknięcia. wyszukiwarki są, ale z reguły nie obsługują złożonych zapytań i wyrzucają dużą listę tematów niekoniecznie związanych z zapytaniem. zwłaszcza gdy zapytanie jest niełatwe do jednoznacznego sformułowania. bywalcom danego forum bywa trudno to zrozumieć, bo już czytali wczesne posty i mają na dnie mózgo sformułowania tam użyte co pozwala sformułować trafne zapytanie. nowicjusz takiej wiedzy nie posiada.

Więc pytania już zadane i odpowiedziane są częścią każdego żywego (czyli wykazującego przypływ uczestników) forum.

Co do topica zgadzam się w zupełności i kolegę należało imho pouczyć.

https://www.audiostereo.pl/topic/10638-pomocy/#findComment-162865
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.