Skocz do zawartości
IGNORED

Creative Gigaworks t20 vs Microlab B77

wloczykij555

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

Proszę o pomoc w wyborze głośników do komputera. Budżet - 240 zł (więcej nie dam rady wytrzasnąć). Obecnie używam Creative T12 ale brak mi w nich góry.

O ile Creativy to raczej pewniak o tyle o Microlabach ciężko znaleźć jakieś opinie (jedynie niemieckie recenzje, które są przychylne).

Creativy to pewniak? W życiu bym ich nie kupił, bo wyglądają jak zabaweczki i mają trzy razy mniej mocy od microlabów. Na pewno nie mają basu, bo z 14 watt za dużo nie wyciśniesz ;). Z takim budżetem to brał bym raczej microlaby albo jakiś zestawik 2.1.

Na pewno nie mają basu, bo z 14 watt za dużo nie wyciśniesz ;).

A co ma moc do basu? Na co dzień słucham wzmaka 1W a docelowego 10W nie da się słuchać przy maksymalnej głośności. Trzeba mieć ciut lepszy sprzęt dookoła aby docenić ile znaczy każdy W...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

dodam jeszcze że zestaw ma grac na stancji. W domu używam pełnoprawnego stereo.

Co do basu - wygląda raczej na to, że creativy mają go więcej (wprawdzie różnica wynosi raptem 5 Hz ale zawsze :) )

Mam przy TV (pod wyjście słuchawkowe) Modecom MC-HF32. Jeżeli chodzi o bass to wolę mniej niż za dużo, oczywiście nie spodziewaj się wielkich zejść z 10cm midbasu, nie przeskoczysz pewnych rzeczy. Nie mniej wytłumiłem je i postawiłem na nóżkach z przodu pochylając je kilka stopni do tyłu, efekt może i placebo ale stereofonie mają jak dla mnie bardzo ciekawą. Lepsze od boomboxa i tv na więcej bym nie liczył w tym przedziale. Tak czy siak polecam. Te i kilka innych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fota:

post-23764-0-87083100-1382107766_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co myślicie o tych głośnikach:

Ukryta Zawartość

cena bardzo przystępna, ogromna moc (chociaż nie jest mi ona potrzebna). Nieco niepokoi mnie zastrzeżenie recenzenta o wycofanym środku.

Ukryta Zawartość

Nie, jednak powyższe microlaby odpadają, okazało się że tweeter to atrapa :|

Nie tyle atrapa co go nie ma - tam siedzi głośnik szerokopasmowy. Tą atrapę pewnie dali po to, żeby ludzie nie mówili, że nie ma tweetera :D

Nie mniej, FC330 to co innego niż seria B. Ja bym tego wogóle nie porównywał.

P.S. Nie wiem czy jest się sens tak spinać z tą wymianą. Lepiej odczekać, dozbierać i kupić coś sensownego, pamiętaj, że za każdym razem kupując nowa a sprzedając jako używane sporo tracisz.

wprawdzie różnica wynosi raptem 5 Hz ale zawsze

Skąd to założenie? Możesz podać charki uwzględniające spl w funkcji f?

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.