Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD-6003 vs Denon DCD-1550AR ?

emil144

Rekomendowane odpowiedzi

CD 6003 bez 2 zdań , na pewno nowszy , z lepszym dakiem i bez problemów z odczytem cd-r/rw

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

ja mam 1450 i czyta wszystko nawet płyty chodnikowe ,nagrobkowych nie sprawdzałem .Według mnie powinno być lepiej z basem na 1550 niż na marantzu.Ale zależy co kto lubi .

CD 6003 bez 2 zdań , na pewno nowszy , z lepszym dakiem i bez problemów z odczytem cd-r/rw

To nic nie znaczy ze nowszy. CD6003 to drugi model od dolu. Jego odpowiednikiem jest w tym przypadku Denon DCD-700, 710AE. Natomiast powyzej DCD-1550AR byly tylko 1650 oraz 3000. Mozna by powiedziec ze 1550AR to poprzednik dzisiejszych DCD-1500, 1510AE. Mimo kosci PCM-61P gra dosc dobrze. Niezla przestrzen, dzwiek jest dosc lekki i zwiewny. To juz zdecydowanie odroznia go od tanszych Denonow. A laser to Sharp HF... jakos tam. Dostepny na ebay za 80zl.

?👈

miałem DCD-700AE i CD6200 i była między nimi przepaść na korzyść Marantza

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Bo DCD-700AE to jest sredni CD. Smieszy mnie wyrabianie zdania o marce na podstawie jednego, kiepskiego playera. Jezeli dzis podstawowe Marantze graja jak ich poprzednicy sprzed kilku lat w postaci CD4000, 5400, 6000, 7300 to raczej nic to ciekawego. Ale akurat tych nowszych nie slyszalem wiec nie wiem, raczej mozna sie domyslac ze nic ciekawego soba nie reprezentuja za ta kase - to oczywiste.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.