Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-A100 i rock.

vege81

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie Wasza opinia na temat wzmacniacza DENON PMA-A100, czy zakładając cenę 7000zł za nowy, ten wzmacniacz jest na tyle dobry, że jest w stanie wysterować większość kolumn. A czy do rocka będzie to odpowiedni wzmacniacz w tej cenie? No i na ile jest to lepszy wzmacniacz od tego, który jest w moim posiadaniu czyli Marantz Pm 7004?

https://www.audiostereo.pl/topic/106274-denon-pma-a100-i-rock/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest całkiem inna bajka niż 7004.Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

ja bym go osobiście nie kupił, słuchałem ten komplet cd + wzmak z kolumnami wharfedale, ale nie pamiętam jaki to był model kolumn, grało to strasznie surowo, nie urzekł mnie melodyjnością za tą cenę.

Super wzmacniacz i cena naprawdę dobra. Nadaje się do każdej muzy choć moim zdaniem najlepiej spisuje się na klasyce . Jak kupisz długo nie zmienisz. Moim zdaniem wzmacniacz jest do bólu neutralny więc kupując go musisz się z tym pogodzić, że nie będzie ciepłego plumkania, tak jak jest zagrane tak będzie odtworzone bez dodawania od siebie,niektórzy mogą to nazywać surowością ja nazywałby autentycznością. Dobrze zestawić go z CD Denona. PM 7004 to dużo niższa półka.

Ciekawi mnie Wasza opinia na temat wzmacniacza DENON PMA-A100, czy zakładając cenę 7000zł za nowy, ten wzmacniacz jest na tyle dobry, że jest w stanie wysterować większość kolumn. A czy do rocka będzie to odpowiedni wzmacniacz w tej cenie? No i na ile jest to lepszy wzmacniacz od tego, który jest w moim posiadaniu czyli Marantz Pm 7004?

Ja posiadam obecnie PMA 2010 AE patrzac na budowe i dane techniczne to blizniaki. Wzmacniacz neutralny, przyjrzysty z solidna podstawa basowa. Jest urzadzeniem uniwersalnym. Zagra kazdy rodzaj muzyki od jazzu, po ostrego rocka. Nie jest jezgotnikiem (wiele osob na forum powiela te opinie opierajac sie na odsluchach nizszych modeli denona). U mnie obecnie stworzyl synergie z KEF LS50. Mozna takze uzywac jako koncowke mocy. Wiec w perpektywie gdybys chcial zmienic charakter brzmienia wystarczy kupic odpowiecni pre. Ja przesiadlem sie najpierw z amplifona wt 30III na cyrusa 8vs, a pozniej wlasnie na denona.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witaj,

to wzmacniacz uniwersalny, który sprawdzi się w muzyce rockowej, jest to bardzo podobne urządzenie do PMA-2010AE. W kwestii jednak wysterowania każdych kolumn byłbym ostrożny.

Jeśli szukasz uniwersalnego, rockowego wzmacniacza, proponuję brać pod uwagę wyminieony PMA-A100 lub najnowszy troszeczkę droższy PMA-2020AE ale także Naim Nait XS-2 (http://q21.pl/naim-nait-xs-2.html), koniecznie najnowszy, bardzo mocny Hegel H80 (http://q21.pl/hegel-h80.html).

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań jestem do dyspozycji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

ja bym go osobiście nie kupił, słuchałem ten komplet cd + wzmak z kolumnami wharfedale, ale nie pamiętam jaki to był model kolumn, grało to strasznie surowo, nie urzekł mnie melodyjnością za tą cenę.

Najprawdopodobniej wina jest po stronie Wharfedale, nie ś ato jakieś wybitne konstrukcję. Ja A100 słuchałem z Dali zagrał bardzo przyzwoicie. Osobiście też bym go nie kupił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.