Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka maksymalna długość kabla słuchawkowego ?

piotrek_poz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie jaką maksymalną długość może mieć kabel słuchawkowy aby nie było jakiś start sygnałowych czy 4-5 m mogą być ? Ponieważ chce wymienić swój kabel w słuchawkach na dłuższy.

Słuchawki to Senheiser HD 650 i do tego wzmacniacz słuchawkowy Lovely Cube

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

poważne firmy produkujące słuchawki wyposażają nawet w dł. 6m.... więc obaw nie ma. Natomiast jego jakość ma znaczenie. Nie będę ostatniej myśli rozwijał, bo wiem z jaką napastliwością mogę się spotkać lub się spotkam.

Może być i sto metrów, oby tylko był niewrażliwy na zerwanie ;) A tak serio każda długość, która Ci będzie potrzebna ale j/w, zadbaj o jakość kabla, odpowiednio czysty materiał, no i przekrój opór i induktancja! W voodo się nie baw.

kabelek jaki zastosuje to Canare L-4E5C Star Quad

jedynie zastanawiam się jak oprawić tą część kabla która już się rozdwaja znaczy która wychodzi po spliterze bo nie wiem czy sa takie oploty o takim małym przekroju na dwie dosyć cienkie żyły czy może dać je w koszulkę termokurczliwą ale nie wiem czy nie zrobią się za sztywne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.