Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ClearAudio Concept jest wart swojej ceny?

vege81

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem gramofonu. Zastanawiam się nad nowym gramofonem, a w tym wypadku interesuje mnie ClearAudio Concept. Chciałem zapytać, czy jest wart swojej ceny? Czy w cenie do 5000zł jest coś lepszego?

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Obawiam się ,że bedzie trudno wydać jednoznaczna opinię . Dla jednych ten gramofon będzie git, a dla innych nie. Jeśli pytasz o brzmienie , to w gramofonie jest tyle elementów, które mają wpływ na brzmienie jak wkładka , ramię, pre. Idea tego gramofonu jest taka, że wyciągasz go z pudełka i grasz . Jak się wstrzelisz w z tym brzmieniem w swoje gusta to fajnie,ale jesli nie to zgrzytasz zębami.

Jeśli jesteś początkującym gramofonowiczem, to tak, jak najbardziej model ten jest warty zainteresowania.

- jest fabrycznie wyregulowany,

- porządne wykonanie, solidny, ciężki talerz,

- ładny, estetyczny wygląd - świetnie się prezentuje,

- dźwiękowo jest całkiem fajny, słychać obcięcie pasma na dole pasma i uproszczenie wysokich, stereofonia taka na 4, ale całościowo brzmienie jest fajne, neutralne barwowo, rytmiczne, bez większych "ale"

Kiedy już się oswoisz z drapakiem i zapragniesz więcej, to będziesz mógł kombinować.

Jeśli jednak nie jesteś całkiem zielony, to w założonym budżecie kierunek jest tylko jeden... wiadomo jaki... :o)

Ja przechodziłem drogę od plastik-fantastic, Debuta, Concepta do Fontka.

Jak zaczniesz od Concepta, to masz jakieś 2 lata spokoju. Potem zaczniesz słyszeć, że jednak lepsza wkładka to byłoby to, że jednak 9-calowe ramię jest krótkie, że pre nie wydala, itd., itp.

Podsumowując: ja lubiałem Concepta, jak możesz sobie pozwolić na wydatek, a boisz się kombinacji alpejskich, to śmiało można brać.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Mam wrażenie, że "wiadomo jaki" a-d-f wraz z wkładką Clearaudio Maestro od kolegi "p-m-coś tam" nie będzie wiele droższy, także będzie z gwarancją i nie ma problemu z regulacją.

Nie słuchałem tego Concepta, ale to powyżej bardzo dobrze gra.

Sorki jak ktoś uzna to za reklamę... nieintencjonalna.

Jeśli w opcji z wkładką Clearaudio Maestro Wood, topową ich wkładką MM, to chyba będzie taniej niż ten Concept. A czy lepiej? Ja nie wiem bo nie robiłem bezpośredniego porównania. Więcej informacji ma miniabyr bo słuchał jednego i drugiego.

Może być też bez wkładki.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.