Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer BDP-160 jako odtwarzacz CD i strumieniowy

Tomcza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam potrzebę kupna nowego napędu CD. Przy okazji chciałbym aby miał możliwość odtwarzacza sieciowego. Dobrze by było gdyby obsługiwał też radio (internetowe czy analogowe).

Ważną dla mnie funkcją jest to, aby na odtwarzaczu wyświetlał się czas utworu i numer. Do odtwarzania sieciowego muzyki chciałbym uniknąć włączania tv.

Konieczne jest wyjście cyfrowe audio, które podłączone zostanie do DAC.

Czy nowy odtwarzacz bluray, jak np. PIONEER BDP-160 jest dobrym do tego urządzeniem? Jak wygląda sprawa odtwarzania CD, czy będzie on wyświetlał numer utworu? Bardzo przekonuje mnie cena.

Przestan

Mam bdp 150

Czyli prawie to samo

Jako strumieniowiec do muzyki to bedzie parodia

Radia internetowego nie ma

Wysfietlacz to taka parodia ze nie mam pojecia czasem co tam wyswietla

Aplikacja na tablet to zenada

Z filmami i koncertami sobie radzi jakos bezproblemowo

eee, no czekaj, czemu "Jako strumieniowiec do muzyki to bedzie parodia"? jakie argumenty?

wiesz, nie wszyscy chcą wydawać 1000zł, mi tez ten model sie podoba, a cena fajna, mercedesa nie potrzebuję

Nie widzi moich serwerow z muzyka a mam 3 w tym 2 programowe

Tzn widzi ale przy probie wybrania utworu sie zawiesza

Wystarczy?

Zawartosc video z tych samych czyta oprocz tego postawionego na windows8

Bez tv nie obsluzysz

Same wady w takim zastosowaniu a i tak daca trzeba bo tor analogowy nie istnieje

To może jeszcze dopiszę bardziej szczegółowe wymagania.

Wyjście analogowe mnie nie interesuje gdyż zamierzam posłużyć się DAC, więc odtwarzacz musi posiadać cyfrowe wyjście audio.

Konieczny jest napęd CD i funkcje odtwarzacza sieciowego. Dobrze gdyby posiadał radio internetowe ale nie jest to mus.

Cena tego Pionner to około 600zł, ale funkcjonalność (ze specyfikacji), jest chyba warta ceny. Ale tutaj właśnie proszę o opinie czy może jest coś innego uwagi w tej cenie? Proszę o pomoc.

Pawelace12, co pokazuje na wyświetlaczu przy odtwarzaniu muzyki z serwera? Da się przerzucać utwory bez włączania telewizora? Czy próbowałeś oprogramowania na smartfon/tablet?

Pokazuje sie HMG

Akronim jak mysle od home media gallery

Bez wlaczania tv nie da sie sensownie obslugiwac

Oprogramowanie na androida jest (kompletnie nieprzydatne) a do tego niewygodne w obsludze chyba ze jest sie masochista

Powyzsze wady to i tak nic w porownaniu z problematyczna obsluga serwerow-po kolejnym zwisie kazdemu sie odechce

Naprawde do plikow video polecam bo tanie i czyta prawie wszystko

Ale niestety jsko strumieniowiec do muzyki to nieporozumienie

Dzięki za odpowiedź. Podobno 160 jest trochę lepsza pod tym względem, ale ryzykować chyba nie będę.

Czy ktoś zna może sensowny BD, który można byłoby użyć w tym celu (FLAC, CD, sieć)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.