Skocz do zawartości
IGNORED

Steinway Lyngdorf - ten pan wie gdzie się "przykleić" ! :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Fajnie...tylko proszę pamiętaj, że nie mówi się makaronik tylko PASTA bo inaczej wyjdzie że jednak burak z Ciebie:-)

Chciałem napisać pasta ale palec zawisł mi nad klawiaturą i napisałem makaron.

Nie byłem pewien tego czy jak napiszę pasta to ktoś pomyśli ,że może BUWI ;)

Ten system zawiera w sobie:

- źródło

- procesor DSP

- wzmacniacz/e

- kolumny

- kable.

Za swoją cenę jest kompletny.

Na AS przez ścianę z Lyngdorfem grały drogie kolumny Hansen i pokazały się jak popiskujące minimonitory. Ale inaczej nie mogło być przy prawdziwie pełnopasmowym, swobodnym i barwnym dźwięku sąsiada. Wniosek: warto sprawdzać z kim będzie się dzielić hotelowy korytarz.

Byłem wtedy na AS i pamiętam tą sytuację...Hanseny i system z nimi połączony grał po prostu fatalnie. To był taki mały skandal. Natomiast Steinway grał w porządku ale nie było to jakieś objawienie. Cena na tamte czasy szokowała, dziś w Polsce masz firmę produkującą kolumny i sprzedające je za 80 tyś EURO!

02-Pancin-Art-Technology-VZ1-Chrome-Platinum-speakers.jpg

Skoro klasyka, to mogę wkleić - niewiele kolumn by wyglądało równie dobrze w takim kontekście...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W kontekście wyjątkowego realizmu.

Cena na tamte czasy szokowała,

To było niecałe 3 lata temu.

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ta siódemka BMW w serii LIMITED EDITION (kilkaset sztuk) została w całości skierowana na rynek chiński.

Bo jest takie parcie na wymyślny "luksus", na taką nowobogacką wiochę ...

Akurat na zdjęciu to raczej nie Chinka tylko Tajka. Oni też lubują się w "wiejskim tuningu".

Poza tym to co się dziwisz ludziom w Chinach ,że mają różne dewiacje skoro na obiad jedzą psy, kurze łapki, zgniłe jaja itd. ;)

"Jak byś żarł takie rarytasy pewnie też by ci odwaliło".

Poza tym wg. mnie to nie marka BMW jest "wiochą" tylko kilku wieśniaków upodobało sobie właśnie tą markę do takich estetycznych popisów.

Moja narzeczona jeżdzi samochodem tej marki więc proszę ją ładnie z tego miejsca przeprosić ;)

Cena na tamte czasy szokowała, dziś w Polsce masz firmę produkującą kolumny i sprzedające je za 80 tyś EURO!

Dzieło sztuki . Piękne i aż nie chce się wierzyć ,że to .... made in Poland .

Jestem ciekawy czy granie dorównuje ich wyglądowi.

Tylko nazwę mogli by zmienić bo ....... jest buraczana ;)

Czy w twoim avatarze jest napis "BURAK IN THE PRL", czy coś innego...

Tak i chodziło właśnie o ciebie ... goń się zarozumiały pajacu. :)

No własnie, okazuje się, że u nas też można zrobić cos niezwykłego. Na zdjęciu to na pewno nie Chinka...ale jesli Tajka to jak wiesz tam kasę mają Chińczycy, jak w całej Azji. Więc gust mają podobny, poza tym w tamtym rejonie świata ludzie chwalą się bogactwem bo to oznacza że jak ma się kasę to ma się i przychylność bogów. Więc nalezy tą przychylność pokazywać innym:-)

Akurat na zdjęciu to raczej nie Chinka tylko Tajka.

I nie BMW tylko Mercedes .... chodzi oczywiście o przerost formy nad treścią.

BTW - To BMW było tylko w kolorze czarnym i białym, wersja V12 za 500 000 $

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To BMW było tylko w kolorze czarnym i białym, wersja V12 za 500 000 $

Z tego co wiem to BMW nie robi już silników V12 (niestety).

No własnie, okazuje się, że u nas też można zrobić cos niezwykłego. Na zdjęciu to na pewno nie Chinka...ale jesli Tajka to jak wiesz tam kasę mają Chińczycy, jak w całej Azji. Więc gust mają podobny, poza tym w tamtym rejonie świata ludzie chwalą się bogactwem bo to oznacza że jak ma się kasę to ma się i przychylność bogów. Więc nalezy tą przychylność pokazywać innym:-)

Piękne kolumny. Design w moim guście (buraczanym oczywiście) a i wykonanie jak widać na zdjęciu 1 klasa.

Co do Azjatów to masz rację.

Ale podobne dziwactwa można spotkać w Rosji czy np. Dubaju.

post-33970-0-81850400-1380130744_thumb.jpg

Dzieło sztuki . Piękne i aż nie chce się wierzyć ,że to .... made in Poland .

Jestem ciekawy czy granie dorównuje ich wyglądowi.

Jest recenzja na 6moons:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Z tego co wiem to BMW nie robi już silników V12 (niestety).

Tylko dla formalności - jest jeszcze produkcja dla Yakuzy i pewnie na extra zamówienia.

BMW 7 Series V12 Bi-Turbo Japan-Only Limited Edition

It seems that Japan gets all the good stuff including this latest limited edition model from BMW. Dubbed the 7 Series V12 Bi-Turbo, this is a long-wheelbase 760Li fitted with a slew of aesthetic upgrades both inside and out. External changes include the M aerodynamic package with new bumpers, 21-inch alloys, “V12 Bi-Turbo” and “M” badges, and a dark chrome finish and the exhaust pipes and grille. Inside, the car gets the full Nappa leather treatment with “V12″ stitched into the headrests and a Bang & Olufsen 16-speaker sound system. Just 52 examples will be made, all exclusive to the Japanese market and with a starting price of approximately $222,000 USD.

A ja wczoraj w syna Grande Punto zamieniłem przednie reflektory na czarne oryginały Valeo od Abartha a tylne światła zastąpiłem LED-ami z Tajwanu.

Jeszcze tylko ciemnienie szyb i oklejenie - i będzie gotowe!

Także o wiejskim tuningu wiem wszystko! :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

znaczek firmowy Abartha swiecący na asfalt po otwarciu drzwi - nawet wiejski tuning idzie z postępem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie zaśmiecaj już więcej ............

Wracając do Steinway Lyngdorfa - natknął się ktoś z Was na jakieś rozbierane fotki tej marki, lub chociaż

takie ukazujące zewnętrzne szczegóły, gniazda wejściowe, wyjściowe ?

Słuchałem Steinwaya - bardzo go cenię. Jak dla mnie świetny system.

Wypytywanie o niego " forumowych dziadów" nie ma sensu - co najwyżej powiedzą Ci że ich szwagier w garażu zrobił lepsze kolumny na Scan Speakach i cały sprzęt kosztował go 700 zł - więc kupno Steinwaya się na pewno nie opłaca ...

znaczek firmowy Abartha swiecący na asfalt po otwarciu drzwi - nawet wiejski tuning idzie z postępem

Muszę to przemyśleć... :)

Ale pewnie zanim pokonam problemy techniczne związane z takim rozwiązaniem to prościej będzie kupić w UK oryginalnego Abartha Evo używkę.

Bo w IE nie ma dealera, niestety. :(

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ciekawe. Czy to Steinway-Lyngdorf jest za mało hi-endowy, czy osoba zakładająca wątek.

A może wątek o Steinway-Lyngdorf za bardzo odwraca uwagę od tego, czym nasza "elita" handluje?

Elycie przeszkadza to, że czasami demaskowane są pokrętne rozwiązania/założenia/firmy/produkty i wszystko

co może zaburzyć sielankowość przy łapaniu potencjalnych klientów w subtelnie zastawioną sieć - ot wszystko. :)

Nie zapominajmy czym firma Steinway się głównie zajmuje - robi instrumenty!

Jakie - każdy chyba wie. Nie dają rabatów, upustów itp. Nie muszą. I tak wszystko co zrobią sprzedadzą.

Do tego prowadzą od lat świetna politykę (dla nich przynajmniej).

Jeśli postanowili również wejść na rynek audio, była to z pewnością przemyślana decyzja, bo TA firma nie podpisuje się pod byle czym!

A Steinway D - zarówno instrument jak i system są świetne, doskonale wykonane, a że drogie....takie życie;-)

nie wiem, co się bodex przywalil do Steinwaya. Chcą, to niech robią. Ktoś chce kupić - niech kupuje.

O środowisku audiofilskim znacznie gorzej świadczy fakt, że to jest reklama na poważnie (wieś tańczy i śpiewa):

Pierwszy rzut oka, szybkie googlanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -bmw... dobry bajarz....

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Ciekawe. Czy to Steinway-Lyngdorf jest za mało hi-endowy, czy osoba zakładająca wątek.

A może wątek o Steinway-Lyngdorf za bardzo odwraca uwagę od tego, czym nasza "elita" handluje?

Dlaczego mnie to nie dziwi? ;)

Skoro komuś przeszkadzają zamieszczone linki do np. Federacji Konsumentów czy też ustaw związanych z egzekwowaniem praw kupującego, a nie przeszkadzają dziesiątki wklejanych dziennie linków do ofert handlowych, a będących totalną kryptoreklamą, to takie działanie staje się normalne.

Ważne jest tylko to, by być odpowiednim Branżowcem, związanym z odpowiednim sklepem czy też firmą...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Dlaczego mnie to nie dziwi? ;)

Jam jest człekiem starej daty i jakoś nie potrafię się pogodzić z tak nachalnym uprawianiem prywaty w miejscu publicznym.

Marka jak w temacie jest Marką, przez duże "M".

Nawet naznaczy muszlę klozetową i będzie ona leczyła hemoroidy...

Do tego są marki.

Mają swoich wielbicieli.

Człowiek bardzo majętny nie kupi tego co klasa średnia.

Ale co to mam wspólnego z jakością w dźwięku...?

nie wiem, co się bodex przywalil do Steinwaya. Chcą, to niech robią. Ktoś chce kupić - niech kupuje.

O środowisku audiofilskim znacznie gorzej świadczy fakt, że to jest reklama na poważnie (wieś tańczy i śpiewa):

Ukryta Zawartość

Oj ,chyba kolega nie zrozumiał reklamy.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.