Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1513 + Jamo S 718, Ocena systemu.

mj_misza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów,

W ostatnim czasie zastanawiam się nad zakupem nowego sprzętu i myślę w chwili obecnej o zestawie amplituner Denon AVR-1513 oraz kolumny podłogowe Jamo S 718. Czytałem różne opinie na temat zarówno wzmacniacza jak i kolumn lecz postanowiłem zapytać doświadczonych użytkowników. Patrząc na wzmacniacz i jego konsumpcję mocy 330 Watów może rzeczywiście mieć te 75W przy 8 omach na front (zastosowano 10 szt. tranzystorów mocy na końcówkach 2SD2390 o mocy 100W każdy). Kolumny Jamo są 6 omowe więc moc powinna być troszkę większa.

Pokój, a w zasadzie salon ma powierzchnię 25 m2, muzyka głównie elektroniczna, budżet do 2500zł. W przyszłości system rozbuduje o kolumnę centralną i dwie tylne - dlatego nie chcę stosować samego wzmacniacza tylko system 5.1. Niestety w grę nie wchodzą sprzęty używane, a także subwoofer - salon jest słabo ustawny.

Najtaniej znalazłem: amplituner 950zł, a klumny 1350 zł czyli 2300 zł - zostałoby jeszcze na jakieś słuchawki za 200zł.

Pod uwagę biorę jeszcze alternatywnie amplituner ONKYO TX-NR414 (1200zł).

P.S. Do tej pory używałem wzmacniacza Diora WS 704 i Altus 300 (od 1998 roku), ale ze względu na wysłużenie, duże gabaryty musimy niestety się pożegnać.

Yamaha 473 lub 375 przyjrzyj się im przynajmniej mają autokalibrację

nie licz na to , że będzie miał moc 5x75W , większe konstrukcje , znaczy z wyższej półki np.Denon 2113 , moc spada mu z deklarowanej 5x125 do podobnej co podałeś, tu też moze spaśc i to dużo ale żeby tak bardzo to odczuc to nie ma tragedii

a słuchałeś tych kolumn już , jeśli tak to im dłużej się zastanawiasz tym więcej niepewności a zaraz mogą paśc następne propozycje i zamęt w głowie murowany

Adek45 niestety nie słuchałem tych kolumn, sugeruje się zarówno opiniami jak testami i opisami. Jednocześnie rezygnuję z systemu typu 5.1 na rzecz stereo. Tutaj przyglądam się amplitunerom Yamaha R-S500 lub R-S700.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.