Skocz do zawartości
IGNORED

Philips cdr770 jako DAC

ArturPaweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Chciałbym uzyskać pomoc przy włączeniu na stałe wejścia s/pdif (możliwość pracy jako DAC). Może ma ktoś pomysł jak to zrobić. Posiadam service manual jak i user manual niestety nie ma tam nic o takiej możliwości, chyba że przeoczyłem. Spodziewam się, że taka funkcja jest w tym sprzęcie, bo wyższe modele posiadają możliwość pracy jako DAC, może wystarczy aktualizacja flesza M24C08.

Nagrywarka jest całkowicie sprawna, nagrywa (słabo, słaby laser?), odtwarza (trochę lepiej), ale leży już kilka lat nie używana. Z tego powodu nie będzie robiła za nagrywarkę, ale za DAC. Elektronika ma, jak na moje wymagania dość przyzwoite parametry. MCF5244 i UDA1341TS mają S/N 97dB jako ADC i 100dB jako DAC, przy ALC883 (85dB ADC, 95dB DAC), który mam na PG komputera to szaleństwo.

Małe płytki zasilacza i konwerterów pozwolą na ewentualne włożenie ich do innej obudowy.

https://www.audiostereo.pl/topic/105825-philips-cdr770-jako-dac/

Bez sensu . Sekcja AUDIO w tej nagrywarce jest bardzo słaba .

Jak już chcesz się w to bawić to kup uszkodzonego mechanicznie DATa czy Pioneera PDR05 co i tak do końca nie jest trafionym pomysłem skoro za około 1000zł można kupić Arcama rDACa .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.