Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-A 2020 nie widzi sobwoofera

server18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem Amplituner YAMAHA RX-A 2020 z dvd dydykowanym do tego i mam problem mianowicie na radiu subwoofer działa elagancko ale jak włączam film na dvd to już jest lipa bo nie działa

Macie może jakieś pomysły dlaczego tak może być ?

https://www.audiostereo.pl/topic/105796-yamaha-rx-a-2020-nie-widzi-sobwoofera/

Subwoofer działa już ale nie tak jak powinien na starym amplitunerze jak np puściłem star warsy 5.1 to na początku był bas taki mega się czuło a teraz nie ma tego basu co kiedyś coś tam brzęczy ale to nie to

, a robiłeś automatyczną kalibrację ?

Co to za sub ?

Wiesz jak ustawić sub do kalibracji ?

Poczytaj instrukcję .

Edytuję b: , a zacznij od sprawdzenia czy w odpowiednie wyjście amplitunera podłączyłeś kabel suba .

Zresztą kalibracja Ci powie .

Ten problem już załatwiłem :D kabel byl źle podpięty ale wynikła inna sprawa mianowicie jak włącze dvd jakiś film to czasami robi się tak że na amplitunerze pojawia się decoder off dzwiek znika ( trwa to koło 1s) i robi sie dalej tak jak było iwszysko smiga i pare razy sie tak robi w czasie oglądania

włączyłem orginalną płyte koncert dokładnie i tak się działo i jak włączyłem nie orginalny film też tak się działo po prostu na panelu włączał się co jakiś czas ( nie regularnie ) tryb decoder off znikał dzwięk i potem znowu tryb znikał i dzwięk był, a co to wogole jest ten decoder off ?

Nie mam pojęcia , czy to szwankuje kabel HDMI ( może do końca nie wepchnąłeś , czy tani ? ) . Czy to wina playera ?

Jakby wygląda na to że przerywany leci sygnał do ampli .

Hej kolego , a jakim kablem masz podłączone DVD do amplitunera ? !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.