Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Sony str-db790

Marcin Lejk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chciał bym wam przedstawić moje ala kino :D :) a mianowicie :

1 Amplituner : Sony str-db790

2. Głośniki podłogowe : Infinity beta 50

mianowicie problem tkwi w tym że wczoraj byłem u mojego kolegi i on ma o wiele starszy sprzęt bo ma jakiś stary amplituner sony 4 kanałowy i głośniki podłogowe " Altec " podajże no i bass u niego jest lepszy jak u mnie :/ WTF ? :D mam na podejrzeniu to że Ja w pokoju mam czyste ściany a on ma meblościanke a kawałek dalej stoją głośniki a na przeciwko nich jest łużko na którym bass jest piękny i sie wszystko ładnie trzęsie. Nie wiem gdzie tkwi problem bo :/ Co sądzicie o

:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czy beda one dawaly rade przy infinity ? bo jednak infinity 2500 zl

Prosze o pomoc :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/105726-jakie-kolumny-do-sony-str-db790/

VK sobie odpuść. Bas może zależeć od pomieszczenia - może być tak że w swoim pokoju nigdy go nie uzyskasz. Jeżeli chcesz mieć bas - dokup sobie subwoofer aktywny. Są tanie - i wtedy na pewno będziesz bas miał.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 17 Września 2013 - pyskówka
Ukryte przez misiomor, 17 Września 2013 - pyskówka

ehhhh... kolejny temat egg tupu... napisze co i jak, kiedy eywtrzeźwieje...

Moxe i szykujr sie sprzedaz amplirnera, a pewnir i kolumn

VK to gówno

Łózki "ó:

Aha rozumiem a co do subwoofera widziałem w sobotę w media markt za 599 głośnik 25 centa jeżeli dobrze pamiętam

: To jest ten chyba :) "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) " Jeszcze jedno pytanko jeżeli kupuję subwoofer na co zwrócić uwagę ? :) bo wiem że jeżeli kolumny są solidnie wykonane i są ciężkie jak moje kochane Infinity to bardzo dobrze

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 17 Września 2013 - x2
Ukryte przez misiomor, 17 Września 2013 - x2

Aha rozumiem :) jeżeli chodzi o zakup subka na co wzracać uwagę ? :D bo byłem w media i widziałem za 599 zł to myślę że już porządnie zatrząśnie mieszkaniem :D

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 17 Września 2013 - pyskówka
Ukryte przez misiomor, 17 Września 2013 - pyskówka

ehhhh... kolejny temat egg tupu... napisze co i jak, kiedy eywtrzeźwieje...

Moxe i szykujr sie sprzedaz amplirnera, a pewnir i kolumn

VK to gówno

Łózki "ó:

Czy mówisz że moje kolumny jak i ampek to gówno ? :)

Generalnie za najwięcej problemów z basem jest odpowiedzialne pomieszczenie, kolumny stereo nie zawsze da się ustawić w trudnym akustycznie pokoju, żeby pogodzić wszystko. Dobrym rozwiązaniem jest oczywiście subwoofer, który nie ma żadnych ograniczeń jeśli chodzi o jego ustawienie i można z nim najwięcej pokombinować. Ponadto da ci więcej możliwości sterowania basem, ale żeby subwoofer spełnił zadanie też nie można kupić byle czego i tu się nie zgodzę, że będzie tanio na ten cel trzeba przeznaczyć min 2000zł +- 500zł jeśli chodzi o nowy, używane w miarę dobre można wyrwać już od 500zł

Generalnie za najwięcej problemów z basem jest odpowiedzialne pomieszczenie, kolumny stereo nie zawsze da się ustawić w trudnym akustycznie pokoju, żeby pogodzić wszystko. Dobrym rozwiązaniem jest oczywiście subwoofer, który nie ma żadnych ograniczeń jeśli chodzi o jego ustawienie i można z nim najwięcej pokombinować. Ponadto da ci więcej możliwości sterowania basem, ale żeby subwoofer spełnił zadanie też nie można kupić byle czego i tu się nie zgodzę, że będzie tanio na ten cel trzeba przeznaczyć min 2000zł +- 500zł jeśli chodzi o nowy, używane w miarę dobre można wyrwać już od 500zł

aha rozumiem czyli kupić używkę od 500 zł ? :) możesz doradzić jaką firmę wybrać ? :)

Aha rozumiem a co do subwoofera widziałem w sobotę w media markt za 599 głośnik 25 centa jeżeli dobrze pamiętam

: To jest ten chyba :) "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) " Jeszcze jedno pytanko jeżeli kupuję subwoofer na co zwrócić uwagę ? :) bo wiem że jeżeli kolumny są solidnie wykonane i są ciężkie jak moje kochane Infinity to bardzo dobrze

Daj sobie spokój z tym dziadostwem! Masz w miarę dobre paczki i chcesz sobie to zepsuć? Domniemywam, iż szukasz suba blisko tej kwoty w takim układzie zostaje ci tylko zakup suba używanego np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.