Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki sennheiser hd 558 ,598 a sony XB910

marswiet

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu słuchawek -jednej z opcji podanych w tytule.Przesłuchałem kilka razy w/w senki i byłem zdecydowany na zakup,ale dziś posłuchałem jeszcze soniaków ( SONY XB 910 )i przyszły wątpliwości. Sennki stwierdziłem ,że mają dźwięk jasny czysty ale taki nazwijmy CYFROWY. Natomiast Sony bardziej przyjemny dla ucha ,większa głębia i bass mocniejszy.Chciałbym posłuchać opinii osób ,które miały do czynienia z w/w sprzętem i na tej podstawie wybrać te lepsze.Dodam,że słuchawki nie były wygrzane a niewykluczone ,że potem sennki mogą zupełnie inaczej być odbierane. Na razie soniaki trochę zamieszały mi w głowie. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.Marek

Witaj Marku,

Sennheiser niewygrzany gra ostrzej, bardziej twardo, analitycznie, po wygrzaniu kilkudziesięciu godzin brzmienia wyraźnie zmienia się.

Podaj proszę, w jakiej konfiguracji będziesz odsłuchiwał słuchawek, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj Marku,

Sennheiser niewygrzany gra ostrzej, bardziej twardo, analitycznie, po wygrzaniu kilkudziesięciu godzin brzmienia wyraźnie zmienia się.

Podaj proszę, w jakiej konfiguracji będziesz odsłuchiwał słuchawek, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Konfiguracja na dziś to :ampli DENON AVR 3311(na koniec roku planuję zakup wzmacniacza Marantz lub inny do 3000 zł) .Blu-ray Denona i gram. Pro-ject. Słucham CD i vinyli a muzyka następująca: Stary dobry rock lata 70-80 jazz (Pat Metheny ,Miles Davis)trochę bluesa i muzyki poważnej.Preferuję solidny bass ,ale niekoniecznie ma walić po uszach,lekkie wysokie tony i aby dźwięk był ciepły. W tak zwanym międzyczasie poczytałem o słuch.BEYERDYNAMIC 770PRO. Niestety nie miałem okazji posłuchać-a może właśnie one?

Pozdrawawiam

Podane modele Sennheisera to słuchawki otwarte; nie izolują w obie strony.

Sony i 770 Pro to konstrukcje zamknięte; bardziej nadają się jako portable.

Ja polecam Senki zdecydowanie. Beyery to słuchawki studyjne i ani one ani Sony nie dadzą Ci tyle przyjemności z obcowania z muzyką co te HD5X8. Nie mówiąc już o wygodzie........

W HD558, 598 można słuchać dłuuugimi godzinami.

Konstrukcja otwarta ma dużą przewagę jeśli chodzi o jakość dźwięku na słuchawkami zamkniętymi.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Podane modele Sennheisera to słuchawki otwarte; nie izolują w obie strony.

Sony i 770 Pro to konstrukcje zamknięte; bardziej nadają się jako portable.

Ja polecam Senki zdecydowanie. Beyery to słuchawki studyjne i ani one ani Sony nie dadzą Ci tyle przyjemności z obcowania z muzyką co te HD5X8. Nie mówiąc już o wygodzie........

W HD558, 598 można słuchać dłuuugimi godzinami.

Konstrukcja otwarta ma dużą przewagę jeśli chodzi o jakość dźwięku na słuchawkami zamkniętymi.

Dziękuję za odpowiedz. Moje wahanie i wątpliwości co do Senków było bezpodstawne ,wracam do Sennheisera i to modelu 598.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.