Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do37m2

mjsp

Rekomendowane odpowiedzi

Te wymienione przeze mnie sklepy gdzie sprzet zalega na polkach to własnie:

Linki wyzej.

Corab tez znalazlem i wstepnie jestem umowiony ,tam równiez powiedzieli ,ze "Wspomina Pan o Dali Zensor 5 nie słyszałem lepszych kolumn w klasie do 3 tyś super kolumny." Więc co mam myśleć o takim salonie jak tu na tym forum śmieją się z tych kolumn.Denona jeszcze nie kupiłem i sprzęt nie ma świecić tylko grac i to dobrze,dlatego tu jestem.

To sklep, nie salon. Mają małe pomieszczenie, więc i tak będziesz musiał wziąć poprawkę na warunki odsłuchu. Każde kolumny są dobre, bo chociażby spodobały się temu, kto je stworzył. Jest wiele na forum zachwalanych, a grają żałośnie. O ile pamiętam, to w tym sklepie jest spory wybór kolumn - przynajmniej będziesz wiedział czego nie kupować. Ludzie w obu tych sklepach są w porządku, ale weź poprawkę na to, że prowadzą biznes i ich rady mogą być czymś motywowane. Po to jesteś, aby je zweryfikować. Nie zacząć poszukiwań od własnego podwórka byłoby błędem.

Nie słyszałem, ale to bardzo ciekawa propozycja (Chario). Wszystko wskazuje na to, że te kolumny mogą świetnie grać. Pewnie na dole jest ten basowy głośnik i nie żyłowane od dołu pasmo przenoszenia obiecuje dobry impuls. Takie położenie głośnika daje swobodę w ustawieniu kolumn, gdy będą musiały stanąć blisko ścian, to bas nie straci wiele z jakości. Wysokotonówka nisko cięta z kolei zapowiada dobre zszycie zakresów i ponadprzeciętną energetyczność w tej częsci wysokich, które jeszcze słychać. Kolumna do słuchania, a nie do pokazywania w katalogu. Do tego ładna i tania. Sam bym posłuchał. Do kompletu dobrać jeszcze tylko jakiegoś Arcama i można zakończyć temat.

Posłuchaj Chario , o ile w Olsztynie je posiadają..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy czarne Pan posiada?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetne kolumny ale nie na 37m2. Słuchałem ich i jednak da się wyczuć małą skuteczność i pasmo od 50Hz. Do pokoju max 18m2 rewelacja.

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Czy czarne Pan posiada?

Orzech,nie ma czarnych / białych Chario.

Świetne kolumny ale nie na 37m2. Słuchałem ich i jednak da się wyczuć małą skuteczność i pasmo od 50Hz. Do pokoju do max 18m2 rewelacja.

Spokojnie,wynosiłem je do 30m i dają radę no , chyba że ktoś chce robić dyskoteki,ale do takich celów przeznaczone są inne kolumny.

Spokojnie,wynosiłem je do 30m i dają radę no

Wszystko zależy jak na to patrzeć. Przy dobrym wzmacniaczu z nisko schodzącym basem już przy małej mocy będzie może i dopuszczalnie. Ale przy słabszym wzmacniaczu nie dosyt pasma dolnego i mała skuteczność będzie tu ogromną wadą.

Ok ,macie 37 m2 i 6-7 tys. Co kupujecie do muzyki doslownie roznej.Pop ,hip hop ,niewielka ilosc rocka.

Co mozecie powiedziec o tym zestawieniu.Advance Acoustic MPP-202/MAA-402/MCD-200+Heco Music Style 900

Wzmacniacz Audiomatus (klasa D) plus kolumny podłogowe Pylon Topaz (łagodne i dynamiczne).

Przy niewielkim wysiłku na pewno uda się wypoyczyć/zorganizować gdzieś odsłuch przed zakupem takiej pary. Potem tylko dobór przypadającego do gustu źródła (to już prostsza sprawa i nie musi być drogie) i można grać z wielkim zadowoleniem każdy rodzaj muzyki.

jak ma być na bogato to i lakierze fortepianowym Magnaty Quantum ;

Ukryta Zawartość

tu masz od razu z lampą hybrydowa

Ukryta Zawartość

tu masz odrazu z denonem

Ukryta Zawartość

tutaj masz tez białe

Ukryta Zawartość

a tu super wypas

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,jak ma być moc, niech będzie

Jak ma być moc to proszę Cię bardzo.

Elektronika taka jak wcześniej proponowałeś :

Ukryta Zawartość

Kolumny - będzie moc i jakość i kolor też idealny jak szukasz.

Ukryta Zawartość

Potarguj u jednych i drugich i za 10tyś będziesz miał bajkę w 37m2.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak ma być moc to proszę Cię bardzo.

Elektronika taka jak wcześniej proponowałeś :

Ukryta Zawartość

Kolumny - będzie moc i jakość i kolor też idealny jak szukasz.

Ukryta Zawartość

Czy taki pionieerek pociagnie takie kolumny ja heco gt 902

Pioneer A-70 albo odpowiednik NAD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobre ...za 10 tyś bajka :)

10 tyś to początek w darzeniu do BAJKI...............

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Dobre ...za 10 tyś bajka :)

To zaproponuj coś lepszego za 10tyś do 37m2! Przy upodobaniach muzycznych zainteresowanego taki zestaw będzie wręcz wyśmienity. Jak ktoś ma 10tyś to chce to 10tyś wydać tak aby było jak najlepiej w tej kwocie. I tak będzie..

Nie zawsze początek. Często dobrze skonfigurowany system za 10tyś zagra lepiej jak ten trzy razy droższy. Miałem styczność z systemem za ponad 30tyś, który grał gorzej od systemu za 12tyś. Gość kupował elementy w stylu drogie to dobre. No i wyszło tak jak wyszło. Wzmacniacz lampa plus kolumny totalnie nie pod lampę. Do tego zamulony CD i świetnie nie grające okablowanie. Ale kwota była zacna.

mjsp

nie słuchaj rad kolegów Ci doradzających...........weź swoje najlepsze płyty idź do salonu i celuj w półkę 20-25 tyś

wybierz to co Tobie pasuje ,a później kup na rynku wtórnym za 40 % ceny (roczny lub dwuletni) i ciesz się muzyką

Moja propozycja (ceny rynku wtórnego)

Avance K3 4500 zł najlepsze kolumny do 10 tyś (opinia wielu ludzi) początek HI-END

Denon 1510 dcd 2000 zł szczegółowy i przestrzenny odtwarzacz

Denen 1510 pma 2000-2300 zł

Resztę wydaj na kable................. BANAN GWARANTOWANY....) -propozycja przykładowa

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

mjsp

nie słuchaj rad kolegów Ci doradzających...........weź swoje najlepsze płyty idź do salonu i celuj w półkę 20-25 tyś

wybierz to co Tobie pasuje ,a później kup na rynku wtórnym za 40 % ceny (roczny lub dwuletni) i ciesz się muzyką

Moja propozycja (ceny rynku wtórnego)

Avance K3 4500 zł najlepsze kolumny do 10 tyś (opinia wielu ludzi) początek HI-END

Denon 1510 dcd 2000 zł szczegółowy i przestrzenny odtwarzacz

Denen 1510 pma 2000-2300 zł

Resztę wydaj na kable................. BANAN GWARANTOWANY....) -propozycja przykładowa

Witam.Nie powiem te Avanse K3 piekne kolumny ,ale problem zostaje ze sprzetem ,bo do nich dopiac porzadny wzmak i cd to koszt bedzie przekroczony napewno znacznie..Ja jednak wole kupic cos nowego,a jeszcze kable.Pozdro

Witam.Nie powiem te Avanse K3 piekne kolumny, ale problem zostaje ze sprzetem, bo do nich dopiac porzadny wzmak i cd to koszt bedzie przekroczony na pewno znacznie..Ja jednak wole kupic cos nowego,a jeszcze kable.

W naszym światku tak już jest że człowiek mądrzeje dopiero po utopieniu np. 20 kzł i trzeciej wymianie zestawu. ;) Na Twoim miejscu przez min. 6 miesięcy nie kupiłbym absolutnie niczego. Chodziłbym na odsłuchy, ustawił sobie powiadamianie w określonych działach na allegro. Poza tym, tak jak Ci ktoś doradził nie gardziłbym drugą ręką. CD z drugiej ręki może być odrobinę ryzykowaną transakcją, ale wzmacniacz i kolumny? W cenie ok. 3-4 kzł chodzą Krelle, Caspiany, Creeki, Audio Analogue i wiele innych. Taki mały przykład na szybko z dzisiejszego allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pokazałem Ci tylko mikro wycinek aukcji i to jednego gościa na allegro. A reszta? Ech...

Dodam ,ze oprócz dźwięku interesuje mnie biały połysk kolumn.

To ma znaczenie estetyczne nie przeczę, obyś tylko kierując się kolorem nie wtopił pieniędzy i potem nie żałował.

Tak, czy owak jak chcesz na szybko to kupuj. Twoje pieniądze - Twoja wola.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamow sobie aktywne APS Aeon w bialym lakierze do tego DAC z regulacja glosnosci np; Audiolab M-DAC lub Matrix Mini jesli natomiast musi byc naped CD to Audiolab CDQ 8200.Jesli bedzie brakowalo basu to w przyszlosci mozesz dolozyc suba.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam.Jestem po pierwszym odsłuchu sprzętu.W pierwszej kolejności polecili mi Marantz Pm 6004 i cd 6004 podpiety pod dali 7.Zestaw nie zadowolił mojego ucha pod względem małego basu,a pomieszczenie było ok 15 m2 także gdzie tu do moich 37m2. W drugiej kolejności pod Marantz, podlaczyli Dali mentor 6 i tu już było lepiej ,tego basu było zdecydowanie więcej. W tym 2 zestawieniu i pomieszczeniu wszystko mi odpowiadało,czysto dynamicznie i basowo ok.Potem podłączyli Nad z Dali mentor i tu dla mnie totalnie klapa ,ciężko, jakoś to wszystko przytłumione, kompletnie mi się dźwięk nie spodobał.Denona 720 nie posiadali ,choć stwierdzili ,ze nie poradzi sobie w moim salonie ,tylko ten z wyższe polki 1510. Jeżeli zdecyduje się na zakup w tym sklepie ,to nie będzie problemu z przyjazdem do domu ,rozstawieniem i posłuchaniem.

• 2 tygodnie później...

Witam.Co koledzy powiecie o takim zestawieniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) +

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i opinie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko weź pod uwagę, że Ty masz do nagłośnienia 37m2, a nie 15m2.

Tak biorę to pod uwagę ,choć te mentory mało nie kosztują.Także raczej ten wzmak i cd mogłoby być z wyższej polki.Słuchałem tez Nad ,którego tak wszyscy chwalą i kompletnie mi się nie podobało.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.