Skocz do zawartości
IGNORED

Copland CTA 402 wymiana lamp prośba o pomoc.

damazy

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wymienić lampy w przedwzmacniaczu ponieważ obecne już są wiekowe i myślę że nadszedł czas na wymianę. Lampy mocy już wymieniłem, teraz przyszedł czas na przedwzmacniacz. Problem mam taki że jak widać na zdjęciu lamp majej mocy jest 6sz. 2szt. z prawej strony i 4szt po środku. Podobno te 4szt to są lamy do przedwzmacniacza a te 2szt z prawej to lampy do przedwzmacniacza gramofonowego. I tu mam pewien dylemat, chcę kupić lampy Psvane Gold a one troszkę kosztują. Przedwzmacniacza gramofonowego nie używam także nie widzę sensu w wydawaniu kasy na coś co nie będzie używane. Może któryś z szanownych kolegów będzie wiedział dokładnie które lampy muszę wymienić a które mogę zostawić a może muszę wymienić wszystkie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na podstawie tego zdjęcia trudno powiedzieć które lampy są od przedwzmacniacza gramofonowego. Możesz to sprawdzić włączając wejście gramofonowe i pukając lekko w lampy np. ołówkiem drewnianym. Te które dadzą najgłośniejszy dźwięk to będą te od gramofonu. Nie musisz ich wymieniać jeśli nie korzystasz z tego wejścia.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.