Skocz do zawartości
IGNORED

Dzisiejsze strajki-Jak zmusić rządzących ?

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Zastanawiam się czy dzisiajsze strajki cokolwiek dadzą .

Zadręczanie ludności chyba nic specjanego nie da przy takiej skali udziału społeczeństwa .

Jak zmusić rządzących do konkretnego dzialania?.' sorki za byka w tytule .

jak to zmienić?

Jest w tytule.

JAK zmusić .

A wzmianka o zmianie dotyczy byka w tytule

Ja osobiście jestem radykałem i zablokował bym cały sejm nawet wbrew prawu .. Na długo zablokował .,oczywiście z Nimi w srodku.

Innaczej mówiąc -.. głodem ich wziąść .

To taka przenośnia .

Obawiam się, że obecne strajki pogorszą tylko wizerunek związków zawodowych, bo wielu ludzi oprze się na stereotypach wzmacnianych przez media, że znowu związkowcy walczą o kiełbachę dla siebie. Ta bezrefleksyjność społeczeńśtwa mnie poraża, bo poza ZZ nie ma nikogo, nikogo kto by walczył o prawa pracownicze, kto by monitorował niekorzystne zmiany prawne etc.

Powrót po dłuższej przerwie...

Trudno wymagać, by to robili pracodawcy czy politycy. Oni żyją i zarabiają na "ograbianiu" reszty.

No racja. Ale kiedy społeczeństwo zrozumie, że są nie tylko obywatelami ale także/przede wszystkim (?) pracownikami. W tym kontekście wciąż brak mi odpowiedzi na krytykę ZZ i na:

Ta bezrefleksyjność społeczeńśtwa mnie poraża, bo poza ZZ nie ma nikogo, nikogo kto by walczył o prawa pracownicze, kto by monitorował niekorzystne zmiany prawne etc.

Powrót po dłuższej przerwie...

a panowie związkowcy ile zarabiają co miesiąc? nie rozśmieszajcie mnie, Duda- 11tys co miesiac+ udziały w firmie Dekom, przewodniczący na kolei po 33tys, w KGHM po 20tys, i tacy ludzie stoją na czele związków.obłuda do kwadratu

a panowie związkowcy ile zarabiają co miesiąc? nie rozśmieszajcie mnie, Duda- 11tys co miesiac+ udziały w firmie Dekom, przewodniczący na kolei po 33tys, w KGHM po 20tys, i tacy ludzie stoją na czele związków.obłuda do kwadratu

AŻ TYLE?! NIE WIEDZIAŁEM! ... i mimo to walczy o tych co zarabiają między innymi pensję minimalną?! ... w takim razie podziwiam go, bo nie siedzi jak inni bogacze, śmiejąc się z biedniejszej części społeczeństwa.

Ale kiedy społeczeństwo zrozumie

....alez ono juz rozumie tylko kazdy dba o swoje ...divide et impera...i jeszcze ''narod wspanialy tylko ludzie....''

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

AŻ TYLE?! NIE WIEDZIAŁEM! ... i mimo to walczy o tych co zarabiają między innymi pensję minimalną?! ... w takim razie podziwiam go, bo nie siedzi jak inni bogacze, śmiejąc się z biedniejszej części społeczeństwa.

Zarabiają aż tyle tylko dzięki temu, że pozorują walkę o dobro pracowników. Nie mogą sobie ot tak siedzieć. Jakiś happening jest niezbędny od czasu do czasu. W przeciwnym wypadku doły związkowe wybiorą aktywniejszych.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

No racja. Ale kiedy społeczeństwo zrozumie, że są nie tylko obywatelami ale także/przede wszystkim (?) pracownikami. W tym kontekście wciąż brak mi odpowiedzi na krytykę ZZ i na:

Gdy większośc uzna, ze ma coraz gorzej. Komuna też się o tym przekonała. Niestety to trwa w czasie.

Arogancję władzy ogranicza jedynie strach przed jej utraceniem i odepchnięcie od koryta.

Zarabiają aż tyle tylko dzięki temu, że pozorują walkę o dobro pracowników. Nie mogą sobie ot tak siedzieć. Jakiś happening jest niezbędny od czasu do czasu. W przeciwnym wypadku doły związkowe wybiorą aktywniejszych.

Bo prawo związkowe jest do dupy. Działacze powienni być opłacanie jedynie ze składek a nie być na etatach w zakładach. Wtedy skończyłoby się kumoterstwo.

Działacze powienni być opłacanie jedynie ze składek a nie być na etatach w zakładach.

Yes, yes, yes!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Mam pytanie do założyciela wątku.Proponujesz zablokowanie Sejmu,nawet wzięcie głodem.I co dalej?Na czym polega twój radykalizm?

Komuna też się o tym przekonała

...a czy to nie czasem ci co za morde dzis trzymaja Polske to z nia ''walczyli''???

...wiec tak naprawde to co za roznica pod jakimi sztandarami?

Polacy to idioci z niesamowicie krotka pamiecia...jeszcze kilka lat temu palili opony jak u wladzy byl prezes ...a teraz chca jego powrotu...kretynizm

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Narzekacze nawet nie wiedzą o co są dzisiejsze strajki. Chodzi o ozusowanie (lub likwidację) umów o dzieło i umów - zleceń. Ktore to podobno niszczą rynek pracy. Oraz o zemstę na rządzie za zapowiedzi ograniczenia wynagrodzeń i bezkarności związkowców.

Ale prawdziwy polak - narzekacz zawsze znajdzie okazję aby sobie ponarzekać. I domagać się ustąpienia rządu. Tylko że nie wie po co ...

I ci bogacze śmiejący się z biedniejszej części społeczeństwa. Żenada. Znacie jakiś bogaczy którzy śmieją się z biednych ? Po co ?

Toż to jakaś bzdura wymyślona przez zakompleksionych nieudaczników żeby usprawiedliwić swoją nienawiść do bogatszych (którzy swoją ciężką pracą i zdolnościami dorobili się majątku).

Zawiść i pieniactwo w Polsce zawsze miały się doskonale, a w połączeniu z głupotą obie te cechy nadal ustanawiają język ulicy.

(którzy swoją ciężką pracą i zdolnościami dorobili się majątku).

....no tak u nas jak w ameryce ... od pucybuta do milionera... a zwlaszcza jak chcesz zaczac w dzisiejszych czasach

Mam pytanie do założyciela wątku.Proponujesz zablokowanie Sejmu,nawet wzięcie głodem.I co dalej?Na czym polega twój radykalizm?

.

Generalnie ta myśl jest taką przenośnią .

Chodzi mi bardziej o to aby bezposredni nacisk wywierać na Rządzących -nie na społeczństwo..

Warszawa jako taka nie jest niczemu winna . . Trochę mi szkoda że to mieszkańcy generalnie cierpią nie za swoje winy .

Stąd temat JAK Zmusić rządzących ..

Jaki powinien być mechaniżm aby wymuszać -prawnie - prawidłowe rządzenie krajem .?.

Kiedyś wpadl mi do głowy pomysł aby Posłowie . Publicznie ustalali sobie pensje . Ciekawe który z posłów odwarzył by sie podnieśc rękę ?

Toż to jakaś bzdura wymyślona przez zakompleksionych nieudaczników żeby usprawiedliwić swoją nienawiść do bogatszych (którzy swoją ciężką pracą i zdolnościami dorobili się majątku)..

Mieszkam w takim sobie grajdołku gdzie połow chałup jest z lewizny .

Co najfajniejsze. swoja wieloletnią pracą pomagałem w tej lewiżnie -bo tak było zrobione prawo pracy ..

W którymś wątku napisałem .

A Polsce jest mnóstwo kasy .

Trzeba tylko złodzieiji rozliczyć

Widzę że myślenie komunistyczne ma się w głowach doskonale. Rozliczyć złodziei, pomagałem w lewiźnie bo tak było zrobione prawo pracy, połowa chałup z lewizny. No nieźle.

A winien temu Tusk, a nie złodziejaszki. I prawo pracy wymusza lewizny. Więc kraj jest rządzony nieprawidłowo.

LUDZIE - CO TO ZA KRAJ ? TU LUDZIE MYŚLĄ JAK MAŁE DZIECI. ZA TO WYŁĄCZNIE Z NIENAWIŚCIĄ. CHORY KRAJ CHORYCH LUDZI !!!

Czy ja coś pisalem o Tusku?..

Prawo pracy nadal wymusza lewizny - to chyba dla ciebie nie jest nowością .

Gdzie ty w mojej wypowiedzi widzisz nienawiść?.

No i to Komunistyczne myślenie?/

jakoś zalapać twojej wypowiedzi nie moge

• Redaktorzy

Tak, on po prostu przeszedł już do zakładki "filantropia". Jak Dale Carnegie. Chociaz tamten zrobił zdaje się majątek na budowaniu linii kolejowych, a nie wiem, co mr Duda zbudował dotąd.

tja, spadochroniarz Duda na czele manifestacji....chłopina wyciąga co miesiac więcej niż premier, ale cóż, należy mu się....przecież gołym okiem widać ,że ciągnie na salony...a pęd na szkło ma największe w tym kraju

Niektóre łajzy z Wiejskiej już zapomniały, że dzięki, jak to nazywają "ulicy" są teraz tam , gdzie są.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Podobnie mawiał pewien uszaty na skurwierencjach prasowym xx lat temu

On mówił o wyżywieniu.

Wojtku, on wiele mówił ale do ciebie dotarło widac tylko to :)

dupa.jpg

Dziś kłamać jest o wiele sympatyczniej

39576-413501363684222.jpg

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czynienie analogii pomiędzy Solidarnością z lat 80 i obecną jest grubym nadużyciem i demagogią.

Masz rację. Ta jest robotnicza i krajowa. Tamta była inteligencko-robotnicza i do tego sterowana przez Zachód i Ducha. Świętego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.