Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że Philips również zrobi wejście smoka z telewizorami OLED (nie mam na myśli zaprezentowanego prototypu), tylko regularne modele dostępne w szerokiej sprzedaży w naszym kraju.

Na razie skupiają się wokół Ambilight 2, ciekawe czy znowu opatentują swój pomysł na kilka czy kilkanaście lat do przodu.

Powstają pogłoski o powrocie SAMSUNGA do TV OLED.

Tym razem w wersji WRGB !

Samsung reportedly plans its comeback to the OLED TV market with WRGB panels

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli to nie ściema z oled samsung to by oznaczało ze ludzie już sie nie nabierają na drovi lcd pod nazwa suhd.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Jeśli to nie ściema z oled samsung to by oznaczało ze ludzie już sie nie nabierają na drovi lcd pod nazwa suhd.

Niech Kolega jest spokojny, LCD będą jeszcze produkowane długie lata. Tutaj inne źródło podobnej informacji ale pewnie tego samego pochodzenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nowsza wersja newsu:

Ukryta Zawartość

Samsung Display currently is deciding on 3 ways for OLED line investment.

[1]Changing all the previous OLED panel production line (V1 line) to WRGB OLED

[2]Total production in the new facility over at A3 line

[3]Producing TFT at the LCD 8 generation and metalizing at the A3 line.

Ukryta Zawartość

Naganiac Naganiac na LCD i oled bo swieta idą.

Naganiamy, naganiamy ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Tymczasem modele 2015 UHD są już w USA w sprzedaży !!!

Tu mamy do poczytania wątek właścicieli:

Ukryta Zawartość

Wpis nr 90 zawiera podpięte foty.

Warto poczytać o flagowym LCD Samsunga:

Ukryta Zawartość

Miłe wsparcie dla przeciwników OLED TV.

"The Samsung UE65JS9500 is easily the most impressive LED TV we’ve reviewed to date, which is hardly surprising given that it’s kitted out with all the most desirable LCD-enhancing technologies known to videophiles. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez janunio

narzekali

Narzekania to głównie cecha polskich wideofilów ;-).

Od lat taka moda na wyszukiwanie cech, które nie mają ŻADNEGO znaczenia w codziennej eksploatacji.

Za to taki krytykant się mocno dowartościuje przez wpis.

To samo już jest na AVSforum. Szkoda prądu.

Czyli szukanie dziury w całym.

Samsung UE65JS9500 to flagowiec. Takie demo siły technologów z Korei.

Pisałem, że widziałem w salonie sama w Arkadii.

Ale w sklepie i tak nic nie widać.

Czekamy na mocną odpowiedź panasa i sony.

Coś w stylu AX900.

Edytowane przez janunio

Od lat taka moda na wyszukiwanie cech, które nie mają ŻADNEGO znaczenia w codziennej eksploatacji.

Za to taki krytykant się mocno dowartościuje przez wpis.

To samo już jest na AVSforum. Szkoda prądu.

Czyli szukanie dziury w całym.

Masz na myśli swoje wpisy na temat plazm?

No i stało się:

LG twierdzi, że nie może zaspokoić popytu na telewizory OLED

Ukryta Zawartość

Właśnie takiej sytuacji się bałem !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez janunio

Janunio: kup sobie OLED-a. Inaczej jesteś mało przekonującym teoretykiem-gawędziarzem. Albo nachalnym marketingowcem, naiwnym jak dziecko jeśli sądzisz, że tego nie widać.

Kurde ! Ja też się boję, że zabraknie dla mnie Porsche !!!

Co robić, co robić ???

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Albo nachalnym marketingowcem, naiwnym jak dziecko jeśli sądzisz, że tego nie widać.

No daj spokój-tyle czasu z "januniem" klikasz a dzisiaj to dopiero stwierdziłeś?

Ale podkręca "was" równo-bo zadyma trwa cały czas-(Janek górą) :)

"LG twierdzi, że nie może zaspokoić popytu na telewizory OLED"

Info ważne bo nie co liczyć na przyjazne ceny.

Edytowane przez janunio

Janunio: kup sobie OLED-a. Inaczej jesteś mało przekonującym teoretykiem-gawędziarzem. Albo nachalnym marketingowcem, naiwnym jak dziecko jeśli sądzisz, że tego nie widać.

Czy z tej wypowiedzi ma wynikać, że wszyscy co nie kupią sobie OLED-a (nawet testerzy - często też nie mają takiego na stałe) nie mają prawa rozmawiać o tej technologii ? Wszyscy zaraz muszą być podejrzewani o marketing ? Czemu nie byłeś taki czujny w ciągnących się kilometrami wątkach o plazmach ? Czyżby te wątki nie miały domniemanej wartości marketingowej dla jednej firmy ? Nie raziło to Ciebie ?

Kurde ! Ja też się boję, że zabraknie dla mnie Porsche !!!

Co robić, co robić ???

No, no porównanie OLED-a do Porsche. Nawet marketingowcy LG by na to nie wpadli, ale może coś w tym jest ;-).

Czy z tej wypowiedzi ma wynikać, że wszyscy co nie kupią sobie OLED-a (nawet testerzy - często też nie mają takiego na stałe) nie mają prawa rozmawiać o tej technologii ? Wszyscy zaraz muszą być podejrzewani o marketing ?

Tylko tak się dziwnie składa, że wszyscy piszący pozytywnie o plazmach są ich właścicielami i na codzień użytkownikami. Testerzy z kolei zajmują się tematem zawodowo. Janunio natomiast nie wyraża swojego zainteresowania nową technologią. On pisząc swoje bałwochwalcze panegiryki na cześć OLED-ów staje się mało wiarygodnym teoretykiem-gawędziarzem

Edytowane przez Bobcat

Zabawne jest to, że janunio podnieca się czymś co go nie dotyczy ;-)

Zanim janunio kupi sobie OLED to miną pewnie ze 3 lata a do tego czasu to OLED-ów będzie już pełno wszędzie ... ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tylko tak się dziwnie składa, że wszyscy piszący pozytywnie o plazmach są ich właścicielami i na codzień użytkownikami

Ale to jest temat o OLED a nie zauważyłem żadnego piszącego tu użytkownika plazmy (sporo ich tutaj), który jako drugi TV ma OLED-a. To znaczy, że użytkownikom plazm wolno jest pisać, przeważnie same negatywy, o OLED a Koledze 'janunio' nie wolno pisać pozytywów ?

Zabawne jest to, że janunio podnieca się czymś co go nie dotyczy

Tak się zastanawiam czy to jest zabronione ? Jeżeli tak to trzeba wziąć pod lupę wiele innych tematów, w których występują osoby których coś nie dotyczy. Kolega sugeruje, że należy odebrać im głos ?

Rozbawiło mnie to sformułowanie ... jest bardzo emocjonalne. janunio zachowuje się tak jakby już jutro chciał kupić OLED i bał się, że mu wykupią ...

A do zakupu mamy pewnie z 2-3 lata ;-) Choć życzę mu wcześniejszego nabycia wymarzonego sprzętu.

Sam czekam cierpliwie na niższe ceny OLED TV, zgodność ze standardem i brak wad (żeby mi się nic nie wypalało !) ;-)

No i stało się:

LG twierdzi, że nie może zaspokoić popytu na telewizory OLED

Ukryta Zawartość

To znaczy tak mało produkują ze tylko dla testerow starcza i na egzemplarze wystawowe w sklepach (czytaj reklamowe) które później trzeba wyrzucać bo się wypalają?

A już myslalem ze będzie jakas produkcja OLEDow, oj cos mi się wydaje ze dopiero wezma się w garść jak wyjdzie jakis konkurencyjy OLED lub technologia, ale wtedy może być już za pozno dla LG.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Ale to jest temat o OLED a nie zauważyłem żadnego piszącego tu użytkownika plazmy (sporo ich tutaj), który jako drugi TV ma OLED-a. To znaczy, że użytkownikom plazm wolno jest pisać, przeważnie same negatywy, o OLED a Koledze 'janunio' nie wolno pisać pozytywów ?

Popracuj trochę nad składnią swoich wypowiedzi. Z tego co napisałeś można zrozumieć wszystko: że zwolenników plazm tu nie ma, ale jednak są oraz że o swoich plazmach pisali same negatywy. Czyżby? Kabaret.

Tak się zastanawiam czy to jest zabronione? Jeżeli tak to trzeba wziąć pod lupę wiele innych tematów, w których występują osoby których coś nie dotyczy. Kolega sugeruje, że należy odebrać im głos?

Niepotrzebnie sprowadzasz sprawę do absurdu. Co innego pisać na jakiś temat, a co innego wpadać w cielęcy zachwyt nad czymś, czego się w życiu nie widziało, występować w roli tuby jednego producenta i uprawiać dla niego grubymi nićmi szyty nachalny marketing. Jeśli już musi (albo chce) - to od tego jest zakładka Sponsorowane i niech zmieni swą barwę na niebieską.

Kabaret.

Czego nie zrozumiałeś z tego "kabaretu" ? Postaram się wyjaśnić.

czego się w życiu nie widziało,

Chyba przesadziłeś. W polskich sklepach można się naoglądać do woli. Pewnie teraz to własne materiały też pozwolą obejrzeć.

występować w roli tuby jednego producenta i uprawiać dla niego grubymi nićmi szyty nachalny marketing.

Nachalny marketing to był w kilometrowych wątkach o plazmach. Czemu tam nie interweniowałeś ? Oczywiście dodam, że mi on nie przeszkadzał. Z takich dyskusji można zawsze wyciągnąć trochę wniosków dla siebie. Nawet jak są podszyte marketingiem. Od tego natura wyposażyła nas w "komputer pokładowy".

Nachalny marketing to był w kilometrowych wątkach o plazmach. Czemu tam nie interweniowałeś ?

Tam była dyskusja o technologii plazmowej. Tutaj nie ma dyskusji o technologii OLED, lecz o konkretnym rozwiązaniu jednego producenta, oraz jego (skromniutkiej) ofercie rynkowej. W dodatku wskazywanie, że ta technologia ma cały czas nierozwiązane "choroby wieku dziecięcego" jest przez Janunio traktowane jako obrazoburstwo i obraza świętości.

Tam była dyskusja o technologii plazmowej

Tutaj jest dyskusja o nowej jeszcze raczkującej technologii OLED. Trudno wymagać od dyskutantów żeby już mieli te TV. Po co te insynuacje o marketingu ? Nie można być tylko sympatykiem tej technologii ?

Tutaj nie ma dyskusji o technologii OLED, lecz o konkretnym rozwiązaniu jednego producenta, oraz jego (skromniutkiej) ofercie rynkowej.

To nie jest wina dyskutujących że inne firmy nie wprowadziły jeszcze na rynek swojego rozwiązania, ale jak wiesz śledzone w tym wątku są też ich zamiary. Może pod koniec roku będzie można porozmawiać o innych producentach a nie tylko o jednym. Oferta tego producenta jest skromna, ale nie tak skromna jak była na początku oferta producenta pierwszych plazm (Philipsa). Tam to dopiero było ubogo. Zresztą oferta plazmowa pozostała uboga do końca co pewnie było jedną z przyczyn jej wycofania z rynku.

W dodatku wskazywanie, że ta technologia ma cały czas nierozwiązane "choroby wieku dziecięcego" jest przez Janunio traktowane jako obrazoburstwo i obraza świętości.

W technologii plazmowej też nie wszystko zostało rozwiązane do końca. Było o tym dużo dyskusji w wątkach plazmowych.

P.S. Zawsze możecie wystąpić do moderacji o usunięcie tego wątku z forum.

Sam czekam cierpliwie na niższe ceny OLED TV, zgodność ze standardem i brak wad (żeby mi się nic nie wypalało !)

Żeby się nic nie wypalało to tylko LCD ;-).

Edytowane przez Lech36

• Pokaż nowe odpowiedzi