Skocz do zawartości
IGNORED

musical fidelity m3i

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

MF m3i to mocny wzmacniacz, grający bardziej dołem i środkiem pasma, jest to dobra opcja dla Twoich B&W.

Jako dobra alternatywa do Twoich kolumn namawiałbym na posłuchanie wzmacniacza hybrydowego Vincent SV-227 (http://q21.pl/vincent-sv-227.html), który oferuje moim zdaniem jeszcze lepiej wypełniony, plastyczny szczególnie w środku pasma dźwięk oraz równie solidnej konstrukcji Roksan Kandy K2 Integrated Amplifier (http://q21.pl/roksan-kandy-k2-integrated-amplifier.html).

Jeśli szukasz natomiast wzmacniacza ciepłego, bardzo muzykalnego, gęstego brzmieniowo, przyjrzyj się ofercie Goldenote (http://q21.pl/category/wzmacniacze-stereo/1/short/name/asc/68), najlepiej model S-1Signature.

Serdecznie zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj, mam ten wzmacniacz i mogę śmiało powiedzieć, że to bardzo dobra propozycja wzmocnienia sygnału, ale w odpowiedniej konfiguracji. Wzmacniacz jest średniej mocy 76W / 8ohm, ale jednocześnie jest wydajny prądowo, tak więc radzi sobie dobrze z różnego rodzaju kolumnami. Brzmieniowo to dobry bas, czytelna średnica i aksamitna góra z możliwością wychwycenia niuansów brzmieniowych przy dobrze nagranej i zrealizowanej muzyce. Osobiście polecam go do grania jazzu, chilloutu etc. w tym sprawdza się bardzo dobrze.

Kolumny powinny być raczej jasno grające, szczegółowe np. bardzo podobało mi się połączenie tego wzmacniacza z Mission SX5, było naprawdę dobrze. Nie tak dawno porównywałem M3i z jego większym bratem M6i i było ... inaczej, ale czy tak zdecydowanie lepiej, no cóż takie stwierdzenie wymaga osobistej oceny. Na początku odsłuchu M3i brzmiał super, potem po przełączeniu na M6i pierwsze wrażenie jakby M3i był lepszy od M6i, dopiero potem dotarło do mnie, że jest to inne brzmienie, na pewno lepsze, ale ja osobiście miałem problem z basem, który dudnił, rozlewał się po pomieszczeniu i ogólnie w tej konfiguracji nie wypadło to najlepiej.

U mnie M3i partneruje zestaw Dali Ikon 7 mk2 i nie jest źle :)

Na koniec dodam, że wymieniam teraz sprzęt na inny (upgrade) i tego MF M3i mam do sprzedania (stan idealny - jak nowy, sklepowy - dosłownie), tak więc jeśli chcesz proszę o kontakt.

[email protected]

Gość numik

(Konto usunięte)

Witaj, mam ten wzmacniacz i mogę śmiało powiedzieć, że to bardzo dobra propozycja wzmocnienia sygnału, ale w odpowiedniej konfiguracji. Wzmacniacz jest średniej mocy 76W / 8ohm, ale jednocześnie jest wydajny prądowo, tak więc radzi sobie dobrze z różnego rodzaju kolumnami. Brzmieniowo to dobry bas, czytelna średnica i aksamitna góra z możliwością wychwycenia niuansów brzmieniowych przy dobrze nagranej i zrealizowanej muzyce. Osobiście polecam go do grania jazzu, chilloutu etc. w tym sprawdza się bardzo dobrze.

Kolumny powinny być raczej jasno grające, szczegółowe np. bardzo podobało mi się połączenie tego wzmacniacza z Mission SX5, było naprawdę dobrze. Nie tak dawno porównywałem M3i z jego większym bratem M6i i było ... inaczej, ale czy tak zdecydowanie lepiej, no cóż takie stwierdzenie wymaga osobistej oceny. Na początku odsłuchu M3i brzmiał super, potem po przełączeniu na M6i pierwsze wrażenie jakby M3i był lepszy od M6i, dopiero potem dotarło do mnie, że jest to inne brzmienie, na pewno lepsze, ale ja osobiście miałem problem z basem, który dudnił, rozlewał się po pomieszczeniu i ogólnie w tej konfiguracji nie wypadło to najlepiej.

U mnie M3i partneruje zestaw Dali Ikon 7 mk2 i nie jest źle :)

Na koniec dodam, że wymieniam teraz sprzęt na inny (upgrade) i tego MF M3i mam do sprzedania (stan idealny - jak nowy, sklepowy - dosłownie), tak więc jeśli chcesz proszę o kontakt.

[email protected]

a za ile, w jakim mieście?

posiadalem zestw m3i i bylem zadowolony przez ten czas podlaczony byl do glosnikow pmc,monitor audio,mordaunt short, proac , kef oraz b&w oczywiscie z kazdymi kolumnami zagral inaczej to normalne 3 z tych kolumn sa moje wiec moge powiedziec cos wiecej przy proac-ach ,b&w oraz mord.short-ach koledzy zauwazyli zmiany na lepsze co przynioslo im usmiech na twarzy to co chce powiedziec to angielska stara szkola dzwieku z ktora milo spedza sie czas..........

m3i ,cena 3tys,troche mnie odstrasza (poza wyglądem)brak jakiejkolwiek regulacji tonow.Ale czy cena 3tys ,bo za taka mogę go kupic od forumowicza jest przyzwoita?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Cena rynkowa. Brak regulacji tonów to zaleta a nie wada ;-) Osobiście uwielbiam szkołę brzmienia Musiacal Fidelity. A im lepsze klocki tym większe wyrafinowanie w ramach przyjętej estetyki.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ale regulacja tonów komplikuje budowę wzmacniacza co przy niskobudżetowym sprzęcie odbija się na jakości. Co innego Accuphase ... Ci to mogą sobie pozwolić na bajery ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.