Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-396 + Jamo E550

jck

Rekomendowane odpowiedzi

podstawowe parametry:P czyli efektywnosc kolumn ich pasmo wielkosc glosnika niskotonwego a takze moc w RMS i przy ilu omach i moc i pasmo wzmaka i jego funkce i mozliwosci /bo zaczynam sie chyba interesowac sprzecikiem Yamahy

wszystkie dane znajdziesz na stronach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

co do funkcji to bass, treble jak i loundness odbywa sie przez korekcje stoponiowa co jest zaleta, pozatym wszystkie mozliwosci radia rds eon, duzo sluchalem sprzetu i uwazam ze ciezko by mi teraz bylo sie przesiasc z yamahy na cos innego, plusy to naturalny dzwiek bez przebarwien oraz bass z ktorego slynie yamaha, w rzeczywistosci wzmocnienie to 55Wx2, glosniki 100Wx2, na stronie audioklanu mozna znalesc szczegolowy opis tego ampli w formacie pdf. oczywiscie mozna gdybac na jakoscia glosnikow ale przy takiej cenie tak dobre podlogowce ciezko znalesc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Kurcze. Ja mam ta Yamahe (wersje z RDS) i dla mnie basu jest malo. Przy 1/4 mocy nic nie grzmi nie dudni. Poprostu gra. Wiem, ze to dobrze, ale dlaczego nie mozna sobie "powalic" basem. Mam kolumny 2 drozne 80W RMS. Ze wzmacniaczem Diory graly jak tylko sie chcialo. mogly robic za sub-woofer. Przy tej Yamaszce jest cienko. Moze mam cos ze wmacniaczem.

Ech...

Mariusz

Ale dobre z tymi szybami przesada , miałem Voyagery 350 w pokoju nie całe 10 m/2 i nic mnie nie wywiało ale nie powiem , bas mi się podobał 40 cm od ściany tylnej i bocznej było zacnie i nie wirze że te twoje Jamo mają większy bas od tych Voyagerów . Jak bym miał kasę też bym jeszcze dokupił tego suba jakiegoś dobrego . Nadmiar basu nie zaszkodzi .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.