Skocz do zawartości
IGNORED

PC AUDIO VOODOO STRIKE BACK

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

I tutaj znów dochodzimy do kontrowersyjnego momentu ... na budżetowym sprzęcie nie słychać niuansów. W systemie High-Endowym słychać każdą zmianę - to zaleta i wada. W budżetowym systemie nie da się ocenić/docenić wysublimowanych sprzętów. Takie jest założenie konstrukcyjne.

Jak się to mówi: wyżej ch*ja nie podskoczysz ...

piopio podaj mi prosze jakis przyklad sprzetu, ktory wg ciebie nie jest budzetem i slychac na nim niuanse. zadalem to pytanie juz kilka razy na forum i na razie nie otrzymalem odpoweidzi, ktory to sprzet nie jest juz budzetem i pozwala uslszec zmiany dysku, kabla zasilajacego, srubki przy zasilaczu, podkladki pod kable itd.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

piopio podaj mi prosze jakis przyklad sprzetu, ktory wg ciebie nie jest budzetem i slychac na nim niuanse. zadalem to pytanie juz kilka razy na forum i na razie nie otrzymalem odpoweidzi, ktory to sprzet nie jest juz budzetem i pozwala uslszec zmiany dysku, kabla zasilajacego, srubki przy zasilaczu, podkladki pod kable itd.

Nie jestem hardkorem, który wymienione przez Ciebie rzeczy słyszy ;-)

Ja nie rozróżniam kabli zasilających, USB nie mówiąc już o SATA czy LAN ;-)

Aby system wszystko pokazał musi być przejrzysty i rozdzielczy. Zero koca ale też nie może być ostry. Podstawą są dobre kolumny oczywiście - najlepiej pełnopasmowe. A dobre kolumny to dobre głośniki, które swoje kosztują. Wzmacniacz też musi swoje kosztować. Używany - jakieś 7000-10000 zł. Na końcu pozostaje DAC/CD. Jak już mamy fundament systemu to CD można na spokojnie dobrać. Kable nie muszą być drogie ale porządne.

Dobre wzmacniacze to seria kW Musical Fidelity, Lavardin, Leema Tucana, droższe lampowce typu Octave, Leben. Dobrych kolumn jest sporo - to te które jako nowe kosztowały 15-25k PLN. Dobry system, który spełnia wszelkie oczekiwania zamknie się w kwocie 25-35k zł.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To jak, reaktywujemy..? ;)

Udało się. Jest kolejny wątek, w którym można sobie popierdolić w trójkę i poklepać się po pleckach. ;-)

Gratulacje.

Raczej drzeć łacha z zindotrynowanych, niosących ewangelie o słyszalnych zmianach w biosie i Windows xp ;)

Jak wypisuje publicznie głupoty, to potem taka łatka zostaje na dłuugo ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj jest ładny wykres pokazujący wpływ izolacji galwanicznej na pracę urządzenia.

PC wyposażony w kartę USB i dobre zasilanie działa jak izolacja galwaniczna.

Pozytywny wpływ izolacji/modyfikacji jest więc widoczny gołym okiem ;-)

I słyszalny uchem ;-)

Wiesz Pio, że twoja wiarygodność jest równa zero?

Ale dowiaduj się ;)

Ukryta Zawartość

ehh - a taki kocyk z tesko kosztuje 40 złotych -

- rozwiesić na szafce

- zasłonić sprzęta

- wynająć człowieka do zmieniania kabli

- posłuchać kabli USB wpinanych wg losowania kostką -

- wybrać najlepszy

= jedno popołudnie i noc (bo w nocy lepszy prund jest)

wszystko nagrywać na kamerę - aby się nikt nie przypitolił, że coś było szachrajone...

Szkoda, że tak prostego testu nie chce robić branża - mają czas i środki...

Ja słyszę niestety tylko do 15ooo Hz - więc nie wiem czy się nadaję...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Wiesz Pio, że twoja wiarygodność jest równa zero?

A kogo ignorują forumowicze ? Mnie czy ciebie ? ;-)

Rozumiem, że świadczy to o Twojej wiarygodności i szacunku jakim darzą Cię inni ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ciebie ignoruje każdy kto umie posługiwać się multimetrem :)

Nadawał byś się na księdza z tymi swoimi opowieściami o zbawieniu grających zasilaczach do ruterów

Raczej walczą ze mną stale te same osoby: Ty, ayran, Przemysław, doktorek i sfdene.

Samozwańczy guru zakładki PC Audio. Ja jestem zagrożeniem dla waszych budżetowych poglądów.

Nie reprezentujesz nic o co warto walczyć a reprezentuje to twoja forumowa reputacja i ilość ludzi która polubiła twoje posty

Jak widzisz, ile byś nie zaklinał rzeczywistości ciągle jesteś daleko daleko w tyle, sam sobie pisaniem o grających pcetach strzelasz w kolano, co mnie niezmiennie śmieszy :))))

np

Moim zdaniem inwestycja w drogi DAC teraz nie ma sensu.

Za chwilę zacznie się rewolucja i DACi zaczną przetwarzać dane w domenie DSD

hahahahah :D

Ukryta Zawartość

Niedługi chińczyki zrobią coś podobnego. Obecne DACi są nudne i trzeba wprowadzić coś nowego.

A sukces Lampizatora DSD ? Nie przejdzie bez echa ...

sam sobie pisaniem o grających pcetach strzelasz w kolano, co mnie niezmiennie śmieszy :))))

Sam PC nie gra. Za to na dźwięk mają wpływ zakłócenia jakie przenosi na DAC. Jeśli sprawę zakłóceń uważasz za nieistotną to z kolei mnie to śmieszy ;-))))

Ukryta Zawartość

Chciałem się jeszcze korzystając z okazji, obnażania twojej hipokryzji zapytać Cię publicznie, czy zamierzasz przeprosić mnie za pomówienia pod moim adresem, jako bym był "forumowym handlarzem pecetów"

Ukryta Zawartość

Upsampling to DSD256.

Chciałem się jeszcze korzystając z okazji, obnażania twojej hipokryzji zapytać Cię publicznie, czy zamierzasz przeprosić mnie za pomówienia pod moim adresem, jako bym był "forumowym handlarzem pecetów"

A co to za pomówienie ? Sprzedałeś przynajmniej jeden PC. W którym miejscu jestem hipokrytą ? Rozumiesz w ogóle co to znaczy ?

Ukryta Zawartość

Rambo daj spokój. To gołodupiec. Nie ma kabla usb za 2.000 zł. Nie stać go.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Tyle marnujecie energii na bezpłodne dyskusje w tym wątku, a jak zadałem 4 tematy wyżej pytanie o głośniki do komputera (fakt, budżetowe), to odpowiedziały mi dwie osoby...

Tyle marnujecie energii na bezpłodne dyskusje w tym wątku, a jak zadałem 4 tematy wyżej pytanie o głośniki do komputera (fakt, budżetowe), to odpowiedziały mi dwie osoby...

Bo może mało kto tu używa głośników komputerowych?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Nie napisałem o głośnikach komputerowych, tylko do komputera. Użycie PC chyba nie wyklucza podłączenia go do wzmacniacza i pasywnych kolumn? 10 lat temu używałem Unitry PW 8010 i Altusów 110 (to się udało znaleźć "na strychu") i jakoś to działało.

O ile wybór głośników komputerowych jest na tyle wąski, że można coś znaleźć, to w tanich monitorach studyjnych i kolumnach pasywnych robi się tego tyle, nawet w moim budżecie, że nie wiadomo, za co chwytać, a nie ma sklepu, gdzie można by sobie wszystkiego odsłuchać.

Jak wypisuje publicznie głupoty, to potem taka łatka zostaje na dłuugo

W moich oczach (i myślę, że nie jestem odosobniony) Ty masz takich łatek już bardzo duuużo. ;-)

Szkoda, że tak prostego testu nie chce robić branża - mają czas i środki...

Piopio jakiś czas temu deklarował się że zorganizuje ślepy test z udziałem swojego komputerka for audio. Ale chyba się z tego wycofał.

Nie ma się czym chwalić czy są inne przyczyny?

Brak czasu kolego Przemysławie. W sumie czas może i by się znalazł ale przez ten natłok spraw do załatwienia nie mam głowy do organizowania testu.

Trzeba jakoś zarobić na to audio ;-)

Ale niedługo wezmę się za promocję rozwiązań, które stosuję.

Eeee tam.

Nic nie robię.

Tylko dlatego że pc audio przynajmniej u nas to jeszcze nie obrosło tak zabobonem jak na "zgniłym zachodzie". Ale nadzieja w tym że naród głupieje i szanse skuteczną promocję wzrosną. ;)

Nie napisałem o głośnikach komputerowych, tylko do komputera. Użycie PC chyba nie wyklucza podłączenia go do wzmacniacza i pasywnych kolumn? 10 lat temu używałem Unitry PW 8010 i Altusów 110 (to się udało znaleźć "na strychu") i jakoś to działało.

O ile wybór głośników komputerowych jest na tyle wąski, że można coś znaleźć, to w tanich monitorach studyjnych i kolumnach pasywnych robi się tego tyle, nawet w moim budżecie, że nie wiadomo, za co chwytać, a nie ma sklepu, gdzie można by sobie wszystkiego odsłuchać.

Twoje pytanie dotyczy zatem normalnych kolumn, nie jest to zatem pytanie jako takie dotyczące pcaudio. Idź do sklepu audio, powiedz ze masz dac i cd podłączony po spdif i kup do tego kolumny na jakie cie stać. Żadna filozofia. W dziale ogólnym stereo jest masa dyskusji o głosnikach pasywnych.

Tylko dlatego że pc audio przynajmniej u nas to jeszcze nie obrosło tak zabobonem jak na "zgniłym zachodzie". Ale nadzieja w tym że naród głupieje i szanse skuteczną promocję wzrosną. ;)

A ja myślę, że to właśnie u Nas na forum jest ciemnogród ;-) Szczególnie w zakładce PC Audio ...

A ja myślę, że to właśnie u Nas na forum jest ciemnogród ;-) Szczególnie w zakładce PC Audio ...

Ciekawe pojmowanie słowa ciemnogród.

To że nie wszyscy na słowo nie są skłonni uwierzyć w "coś" co "działa" w sprzeczności z dostępną wiedzą i jeszcze to "coś" nie zostało sprawdzone w jakimkolwiek wiarygodnym teście potwierdzającym jego działanie - to raczej dobry objaw.

Ciemnogród to wiara w gusła - a tu jeszcze jest parę osób, które jak z nimi nie walczą to przynajmniej zadają pytania o sensowność wiary w nie.

Światełko jeszcze się tli. ;)

Ciekawe pojmowanie słowa ciemnogród.

"Z czasem pojęcie „ciemnogród” zaczęło być dość powszechnie używane jako pejoratywne określenie zespołu poglądów konserwatywnych i tradycjonalistycznych. Określenie to ma sugerować brak wykształcenia „ciemnogrodzian”. Ich poglądy często określane są przez przeciwników jako „wsteczne”, w odróżnieniu od „postępowych” poglądów przeciwników tradycjonalizmu."

Jak najbardziej poprawnie zastosowałem określenie "ciemnogród".

hehe :D i te słowa wypowiada jakiś szaman naciągacz :D

Myślę, że określenie "naciągacz" w kontekście mojej działalności gospodarczej kwalifikuje się jako pomówienie. Na razie zgłosiłem moderacji. Na przyszłość radzę uważać co się mówi. Kolega rambo54 wyszkolił mnie w tej kwestii.

„wsteczne”, w odróżnieniu od „postępowych” poglądów przeciwników tradycjonalizmu."

Wg Ciebie wszystkie Dac gra tak samo po podpiciu do Twojego komputera uzbrojonego w kartę PPA usbi zasilacz liniowy. To jest pogląd postępowy Ok niech będzie. To przydałoby się udowodnić pogląd by nie był traktowany jako bzdura przez konserwatywny ciemnogród.

Dowód byłby bardzo prosty dwa testy abx w jednym wykazujesz że słyszysz zmianę dac przy zwykłym kompie. Drugi abx wskazujesz komputer modyfikowany przy tym samym dac.

Jeden wieczór i sprawa załatwiona.

Myślę, że zrobię taki test.

Ale jak go uwiarygodnić ? Ma być jakaś komisja ?

Nie jestem hardkorem, który wymienione przez Ciebie rzeczy słyszy ;-)

Ja nie rozróżniam kabli zasilających, USB nie mówiąc już o SATA czy LAN ;-)

Aby system wszystko pokazał musi być przejrzysty i rozdzielczy. Zero koca ale też nie może być ostry. Podstawą są dobre kolumny oczywiście - najlepiej pełnopasmowe. A dobre kolumny to dobre głośniki, które swoje kosztują. Wzmacniacz też musi swoje kosztować. Używany - jakieś 7000-10000 zł. Na końcu pozostaje DAC/CD. Jak już mamy fundament systemu to CD można na spokojnie dobrać. Kable nie muszą być drogie ale porządne.

Dobre wzmacniacze to seria kW Musical Fidelity, Lavardin, Leema Tucana, droższe lampowce typu Octave, Leben. Dobrych kolumn jest sporo - to te które jako nowe kosztowały 15-25k PLN. Dobry system, który spełnia wszelkie oczekiwania zamknie się w kwocie 25-35k zł.

smialem sie z tych kabli sata i lan. dobrze, ze ty tez. co do sprzetu, to nie wiem, ale jakos mnie nie przekonuje. mimo wszystko zycze milego sluchania.

Myślę, że zrobię taki test.

Ale jak go uwiarygodnić ? Ma być jakaś komisja ?

no powinna byc pewnie wiecej niz jedna i to ta testowana osoba '-) gdybym mial wiecej czasu chetnie bym sie sam na takie spotkania wybral.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.