Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz NR1403 czy Denon AVR-1713

romek-24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy w temacie więc proszę o wyrozumiałość. Planuję zakup kina domowego (5.0). Czytając różne fora dowiedziałem się że lepiej samemu złożyć sobie komplet niż kupować gotowe zestawy.

Interesują mnie dwa amplitunery Marantz NR1403 i Denon AVR-1713. Myślę też nad głośnikami

Taga TAV-906. Czy taki zestaw jest sensowny? Czy może co innego? Pokój około 22m2.

https://www.audiostereo.pl/topic/105191-marantz-nr1403-czy-denon-avr-1713/

Witaj,

zacznę od amplitunera, wybór zależy od wielu czynników. Jeśli weźmiesz pod uwagę nowy model amplitunera slim Marantz czyli NR1504, wyposażenie obydwóch urządzeń będzie podobne. W kinie domowym lepiej sprawdzi się mocniejszy Denon, natomiast odsłuch muzyki będzie lepszy na urządzeniu Marantz za sprawą trochę łagodniejszego brzmienia.

Miałbym natomiast wątpłiwości w kwestii wyboru tak dużych kolm do 22 m2, chyba że lubisz dominujący bas. W przypadku Taga Harmony wolałbym postawić u Ciebie np. Taga Harmony Azure 5.0 Set F-80/C-40/S-40 (http://q21.pl/taga-harmony-azure-5-0-set-f-80-c-40-s-40-kredyt-20-x-0.html) lub trochę droższe, ale wyraźnie lepsze Taga Platinum 5.0 Set F-80/C-40/S-40 (http://q21.pl/taga-harmony-platinum-5-0-set-f-80-c-40pr-s-40-kredyt-20-x-0.html).

Alternatywą może być zestaw Tannoy Mercury V4/V1VC (http://q21.pl/tannoy-mercury-v4-v1-vc.html), który kupując w pakiecie z elektroniką jest bardzo atrakcyjny cenowo.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pytam bo wolał bym żebyś sam ocenił. Zastanawiam się skąd wziąłeś te 2 typy? Z forum, z gazet z polecenia? Nie mówie że to źle, jednak dla ciebie może być lepsze coś innego. Na śląsku macie mnóstwo Media i Saturnów jedz do któregoś pobaw się tymi amplitunerami posłuchaj ich na różnych głośnikach. Zobacz który ci bardziej leży. i wtedy napisz. Który był lepszy dla ciebie a może czego mu jednak brakowało.

Napewno powinieneś zwrócić uwagę na:

Marantz 1403

Denon 1713

Onkyo 515

Yamaha 473

Różnica pomiędzy nimi będzie niewielka, zwracaj uwagę na ilość złączy funkcję które potrzebujesz ewentualnie warunki gwarancji, wymiany w sklepie.

Wybór głośników to zupełnie inna sprawa. Potrzebujesz to tylko do kina czy będziesz słuchał na tym też muzyki? Jesli tak to jakiej i ska jakie źródło?

Widziałem dziś w sklepie za szybą głośniki AUDIO PRO AVANTO 5.0 (2500zł).

Wiem że wygląd nie powinien być ważny przy wyborze głośników ale te wyglądały rewelacyjnie. O coś takiego mi chodzi. Zna ktoś tę markę?

Z tego co widac to tylny bassreflex , potrzeba wiecej przestrzeni by je dobrze rozmieścic i boczny basowiec , trochę kombinacji z kolei z tym żeby wydobyc dobry bas , nie twierdzę , że są złe , nie słyszałem ich , a Tobie radzę posłuchac , czemu tego nie zrobiłeś skoro przechodziłeś koło nich, mnie by korciło ,

powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.