Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak smartfona?

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

Albo fajne albo niedrogie.

HTC ONE jest fajny i Szajsungi Galaxy III i IV. Galaxy Note/Note II jest też fajny ale za duży jak dla mnie.

Z niedrogich to córka ostatnio kupiła Galaxy Mini. Nie tak fajny jak III ale spoko jest.

Ja mam stary jak świat HTC HD2. Na pewno nie jest fajny (Windows Mobile a nie Android,do tego słaby procek) , ma swoje narowy, ale jego interfejs jest tak genialny, że nie zamierzam się go pozbywać, jak długo będzie działać. W końcu znalazłem telefon, który mi odpowiada w 100%. Jak przyjeżdżam do Polski to moi koledzy (zawsze z najnowszymi wypasami) dziwią się, że wciąż mam taka staroć, ale naprawdę tak polubiłem HD2, że nie chce mi się wymieniać.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Wybierałbym tylko pomiedzy Apple i Samsung . Z jabłka najlepiej i5 (jedyna wada bateria ) z samsunga s3 a jeszcze lepiej s4(niezła maszyna , może spokojnie konkurować z i5) . Z większych Galaxy Note .Resztę bym sobie darował.

aha , ostrzegam , bardzo uzależnia...:)

nad innymi markami nawet nie ma co myśleć.

A znasz jakieś? Nokię odradzam, ale bawiłem się prestigio (chyba gigabyte) na Androidzie i był spoko. Cena nowego... 700zł? Za Sasmsunga S4 zapłaciłem 2499zł

której koszt wymiany to nowy telefon....

nie w tym sensie , bateria jest sprawna ale małej pojemności , trzeba częściej ładować ,ale to właściwie dotyczy wszystkich smartfonów

Zastanawiam sie co bedzie jak padnie mi ostatni NORMALNY telefon z Wi-Fi. Krew mnie zaleje z tymi smartfonami.

docenisz wifi na smartfonie ...taki mały laptop...

docenisz wifi na smartfonie ...taki mały laptop...

Wi-fi sluzy mi zazwyczaj do sprawdzania poczty i innych podstawowych rzeczy. Nie chce nosic plytki lazienkowej w kieszeni.

?👈

Telefonami fascynowalem sie kilka lat temu. Za poczciwego Sony Ericssona K800i, czyli pierwszego telefonu z xenonową lampą błyskową placilem wiecej jak dzis wart jest kozacki smartfon. Do tego mial Locka na Orange, czy tam Idee. Nie pamietam juz! Ach te czasy, 3.2mpx, mega blysk z lampy i wszystkim kopary opadaly jak to zdjecia robi. W zasadzie lepiej jak wiekszosc smartfonow dzis.

Dzis irytuje mnie ze takie funkcje jak Wi-Fi sa zarezerwowane tylko dla plytek lazienkowych, jakby nie mogli dolozyc tego przywileju zwyklemu telefonowi. To juz ludzie uzywajacy zwyklych komorek sa tak tempi ze nie wiedza co to e-mail jest?? Chyba z tego wychodza producenci.

?👈

Resztę bym sobie darował.

nad innymi markami nawet nie ma co myśleć.

Mam sony xperia P miałem NEO V i niby w czym jest taka wielka różnica żeby innych nie brać pod uwagę ?

Zresztą kolega napisał ''Macie jakieś Fajne i niedrogie -niekoniecznie Firmowe -smartfony.?"

Wszystko też zależy do czego taki smarkfon...

Edit:

Już wiem w czym różnica ... lans ?

Z tego co piszesz idealnym telefonem dla Ciebie [i nie tylko ciebie, bo i dla mnie i wieluu] była by

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Korzystałem z niej ponad 2 lata.

Była by bo ten telefon ma wszystko co potrzeba, ma zajebistą baterie ale ciągle psujący się głośnik, pierdzący, trzeszczący doprowadza do szału. Jakość rozmów jest tragiczna. $#%^%&$$ Miałem tego dość i od ok. tygodnia jestem szczęśliwym (jak dotychczas) posiadaczem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W playu dla firm w najtańszym abonamencie z internetem zapłaciłem za niego 170zł brutto , w tej cenie są tylko smarty z gorszym "wyposażeniem" wcale nie lepiej wykonane. W wyższym abonamencie jest tańszy, jak nie za 1zł.

Możesz nie wierzyć, bo to chińczyk nijak niekojarzącej się marki ale warto się nim zainteresować. Dlatego jeśli ma to być tani smartfon oglądnij go w swoim salonie. :)

PS. Łatwo dostępne są wersje z białą obudową z tyłu imho nie wygląda ona dobrze. Poczekałem z tydzień i załatwili wersje całą czarną i ta jest ok.

PS2 Na niektórych stronach relacjonują że ma baterie 1730mAh, mój z playa ma 1950...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“Kejseren er i garderoben!”

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Nexus 4, kosztuje polowe z tego co Samsung G3/4 i niewiele im ustepuje. Do tego ma suport Google wiec powinien wystarczyc na dluzej.

znajomy ma, bardzo chwali.

Pryciam tak sobie po necie i chyb Sony xperia L wpadła mi w oko .

jak chcesz mieć telefon który ciągle wysyłasz na gwrancji to bierz i się nie oglądaj :)

sory ale nie znam nikogo kto jest zadowolony z SX, te modele które nie ulegały awarią nie dorastają do konkurencji.

była by Nokia e52 Korzystałem z niej ponad 2 lata.

moja ma ponad 4 lata i nic jej nie dolega bateria rewelacja, używam w terenie do pracy bo tam dotyku się po prostu nie da. Telefon mocny miałem z nią problemy to każdy serwis twierdził że padłą płyta i chcieli za 50 zł odkupić, naprawiłem sam i wszystko gra.

Na poważnie to kilka rad bez względu na markę:

- kupuj telefon najnowszy (ze względu na proces technologiczny itd)

- dobrze sprawdź procesory bo często jednordzeniowy przegania starszą 2jkę.

- sugerowałbym minimum 768 ramu

- jeśli android to musi być 4.

Ja akurat mam HTC ale ma już swoje lata, w rodzinie mam kilka wysokich samsungów i jedyne co to podoba mi się nakładka i obłsuga gestów sam telefon to szrot niemiłosierny, szajs plastik, śliskie, wylatują z rąk itd. HTC tutaj bardzo pulsuje, lepszy plastik, nie ślizga się (ma tą matową powierzchnię) ale z tego co widziałem z nowych to potrafi nawet lakier odpadać,

aha , ostrzegam , bardzo uzależnia...:)

Tak tylko z ciekawości pytam. W jaki sposób uzależnia? Ja osobiście nie za bardzo sobie wyobrażam w czym jest fajniejszy od zwykłej komórki. Owszem wiem czym się różni ale jakoś mnie to nie podnieca.

na dziś mogę wyłożyc ok 7 setek . Może macie jakies namiary ? Nie musi być Firmowy tylko dobry . Nawet używka w idealnym stanie .Kamerka 5 albo wyżej ..

Ja w zeszłym roku zapłaciłem 1kzł za Samsuga G III z abonamentem 69zł w Plusie. W tym roku myślę, że Twoja kwota z takim abonamentem może wystarczyć. Ale musisz sprawdzić tylko tak przypuszczam.

GIII to dobry telefon. Bateria mogłaby starczać na dłużej, ale cóż jest jak jest. Na szczęście jest łatwo wymienna.

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Polecam Nexusa 4. Długa lista zalet, czyli: świetne wykonanie, czysty android z zapewnieniem szybkich aktualizacji (andr. 4.3), b.dobry wyświetlacz (330ppi), dobra bateria z możliwością wymiany, bardzo mocny konfig zapewniający płynne działanie, dioda sygnalizujące smsy, maile. Zauwazylem jedna Wade - jak położy się telefon na plecach słabo słychać dźwięk.

"To co teraz, ha?"

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zastanawiam sie co bedzie jak padnie mi ostatni NORMALNY telefon z Wi-Fi. Krew mnie zaleje z tymi smartfonami.

Dasz radę:-)

Jeszcze pół roku mówiłem to samo co Ty teraz. Robiłem parę podchodów do operatora celem wybrania nowego telefonu i ciągle pytałem o coś normalnego z przyciskami, a że takich dobrych modeli jak moja poprzednia Nokia E52( niby też smartfon ale używany przeze mnie jako normalny telefon)już nie robią, to wziąłem z bólem serca Sony Xperię P.

I nie żałuję. Można sie przyzyczaić. Owszem baterię muszę co dwa dni ładować, ale da się z tym żyć. A funkcjonalność takiej zabawki jednak jest ogromna.

Samsungi czu Iphony wydawały mi się za duże. Ten jest poręczny.

Ja teraz jade na zwyklym slide SE Aino, bez zadnego systemu. Ekran 3" 16:9, aparat 8.1mpx, Wi-Fi, przeglądanie mediów przez dotyk bez rozsuwania telefonu i przedewszystkim normalna klawiatura.

Ukryta Zawartość

Spadl mi juz na asfalt z 10 razy i dziala. Chyba sie wkurze i kupie u Chinczykow jeszcze jeden na zapas, bo stanialy teraz jak barszcz.

Ukryta Zawartość

?👈

której koszt wymiany to nowy telefon....

Trochę kolego piszecie bzdury, to znaczy bezmyślnie przepisujecie internet. Fabrycznie iPhone4 czy 5 ma gwarantować 400 PEŁNYCH cykli ładowań, gwarantując, że sprawność baterii nie spadnie poniżej 80%, czyli gdzieś tak około 2 lata. Normalnie baterie te chodzą bez większych problemów 3-4 lata, więc spoko. Poza tym bateria iPhone 5 - co ciekawe - trzyma dłużej niż Samsung Galaxy S Plus czy S II. Miałem oba i wiem coś na ten temat. Trzeba tylko wodotryski powyłączać.

Poza tym wymiana baterii w Apple to ok. 300 złotych a nie 3000, to drobna różnica.

A kapitalna stabilność systemu, jakość wykonania pozostawia daleko w tyle najnowsze Samsungi.

Poza tym ceny aplikacji w Androidzie czy w Apple są podobne, w tych pierwszych bezpłatne to generalnie szajs śmiecące system i napierdalające reklamami jak szalone. Tak więc darmowe aplikacje na androida to już przeszłość. Też trzeba bulić.

Miałem kilka lat Samsungi na Androidzie a teraz Apple i przyznam, że już do nich nie wrócę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość partick

(Konto usunięte)

hej . za nic nie chcę żadnych abonamentów . Tylko na kartę .

ale jak smartfon, to od pakietu internetowego nie uciekniesz.

obejrzyj Motorolę DEFY+

ja mam starą DEFY i nie narzekam - bardzo zgrabnie zdobiona.

W Orange, choć złodziei od lat nie lubię, to w opcji na kartę, przy doładowaniu 25 złotych miesięcznie, dają pakiet 1GB, więc mało nie jest. Ja przy abonamencie za 70 dych dostaje tylko 500MB, więc gdy tylko będę zbliżał się do końca przechodzę na kartę.

Miałem kilka lat Samsungi na Androidzie a teraz Apple i przyznam, że już do nich nie wrócę.

Na dzień dzisiejszy nie ma komórki o takiej płynności działania jak i5 .Dobrze , porównywalnie przy nim wypada Samsung G S4 .Jest równie szybki , płynność min . gorsza , ma dodatkowe bajery , które właściwie rzadko się używa , lecz po kilku miesiącach użytkowania wyraźniej zwalnia .Z i5 nie ma tego problemu.

Tak tylko z ciekawości pytam. W jaki sposób uzależnia? Ja osobiście nie za bardzo sobie wyobrażam w czym jest fajniejszy od zwykłej komórki. Owszem wiem czym się różni ale jakoś mnie to nie podnieca.

Spraw sobie smarfona , ale dobrego , żeby Cię niepotrzebnie nie irytował a sam się przekonasz o czym piszę.Pozdr.

lecz po kilku miesiącach użytkowania wyraźniej zwalnia .Z i5 nie ma tego problemu.

I to jest największy problem Androida, niestety. Zachowuje się jak Windows, wszystko jest super, gdy system jest świeżo postawiony, po paru miesiącach i wgrywaniu różnego softu jest już tragedia. Czasami miałem problemy z wykonaniem zwykłego telefonu, bez przelogowaniu telefonu ( łącznie z wyjęciem baterii) nie dało się odebrać. A w sklepie kupowałem tylko płatne aplikacje...............

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.