Skocz do zawartości
IGNORED

AMPLITUNER DO 1000ZŁ

Krzysztof Wojciechowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam zamiar złożyć moje pierwsze KD. W tym momencie mam stare odziedziczone głośniki plastiki ze starego kombajna. Co miesiąc myślę że będę sobie dokupował kolejne części aż na końcu będę miał średnie jakości kino, które mi będzie w zupełności wystarczyć. Zastosowanie to 60% muzyka i 40% Filmy.

Salon ma ok 20m2.

W pierwszej kolejności muszę kupić jakiś ampli. Kwota do wydania to 900-1000zł i niestety ani grosza więcej ;)

Mam parę swoich typów i proszę o pomoc w doborze:

- Denon 1513 - 949,00 zł

- Pioneer 527 - 999, 00 zł

- Harman AVR-156 - 950,00 zł

- ONKYO TX-SR309 - 999, 00zł

- DENON AVR-1312 - 899, 00zł

- Yamaha RX-V373 859,00zł

Kolejność jest zupełnie przypadkowa. Chyba najbardziej przekonuje mnie Yamaha ze względu na autokalibrację. Fajnie też jakby miał USB.

Dzięki za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/104917-amplituner-do-1000z%C5%82/

Jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości dźwięku, może trochę kosztem wyposażenia, zdecydowanie najlepiej sprawdzi się amplituner Harman Kardon AVR 156 (http://q21.pl/harman-kardon-avr-156.html). Z upustem klubowym masz cenę około 900 zł. i świetnie w danym przedziale cenowym zbudowane urządzenie, które z wymienionych przez Ciebie zagra zdecydowanie najlepiej.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tak bardzo śpieszy Ci się wyrzucic w błoto kasę . Kolego a ja Ci zaproponuję kupowac co dwa miesiace , będziesz miał co dwa miesiące po dwa tysie do wydania lub około 2 tysi czyli komponenty do kina będą lepszej jakości , odradzam kupowac takiego taniego ampli poniżej tysiąca .

Dzięki za szybkie odpowiedzi! Samo założenie jest takie że budujemy KD niskobudżetowe.Nie mam zamiaru i możliwości wydawać więcej na AMPLI. Z drugiej strony jak całe życie słuchając muzyki z źródeł dźwięku pod tytułem: radio samochodowe na fabrycznych głośnikach, TV czy marna wieża, różnica z pewnością będzie sporo sporo większa.

A pytanie dlaczego akurat ten HK a nie Yamaha, która zbiera takie pozytywne noty jak na sprzęt tej klasy? W sumie to wszelkie AMPL które wymieniłem zbierają dobre oceny ( może poza Pionkiem...) ?

Też mi się wydaje że zdecyduje się jednak na Y 373 lub używaną 473 jeszcze z gwarancją. W 473 zachęca mnie DLNA - czyli coś co zawsze chciałem stworzyć w domu a nie biegać z kąta w kąt z pendrivem lub dyskiem twardym :) Dzięki za podpowiedź 5z0p3n!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.