Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw KD za 10000zl

Deusjarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Tak jak w temacie potrzebuje zestaw KD do pokoju ok.25m2 5.2dl.,4.7szer. 1.Czy do takiego pokoju moze byc amplituner 9.2 Yamaha RX-A2020 czy moze 7.2 RX-A1020.Jesli macie inne propozycje jaki amplituner to piszcie. 2.Czy BD-A1020 czy jakis inny BD. 3.Jakie kolumny do tego bo nie wiem ktore dobre. 4.Czy do sluchania muzy bedzie lepiej jak kupie jeszcze wzmacniacz. Obudowa kolumn ma byc z drewna,membrana lekka i sztywna,Subwoofer aktywny.Amplituner uzywalbym do ogladania filmow i do gier bo zalezy mi na dzwieku przestrzennym.A do muzy czytalem na roznych forach ze najlepszy jest wzmacniacz.

https://www.audiostereo.pl/topic/104890-zestaw-kd-za-10000zl/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz pomieszczenie odsłuchowe, odradzam konfigurację 9-kanałową, spokojnie wystarczy 7.1 lub nawet 5.1.

Zwróć proszę uwagę na amplituner Yamaha RX-A1020 z odtwarzaczem Blu-Ray BD-A1020 lub Onkyo TX-NR818 (teraz z bardzo atrakcyjnej cenie) lub najnowszy TX-NR828 z odtwarzaczem BD-SP809. Zestaw Onkyo jest systemem posiadającym THX.

W kwestii kolumn wybor jest uzależniony od wielu czynników, m.in. Twoich preferencji brzmieniowych, zwróć proszę uwagę na Dali Zensor 7/1/V, Monitor Audio Bx6/Bx1/BxC, Kef C7/C3/C6LCR czy Focal 714/705/CC700. Do takiego zestawu zaproponowałbym aktywny subwoofer REL T5 lub model wyżej T7.

Jeśli będziesz czuł niedosty w jakości dźwięku stereo, możesz podłączyć zewnętrzną końcówkę mocy. W konfiguracji takiej sprawdzi się już Audiolab M-PWR, jeśli będzie potrzeba większej mocy, dobrym rozwiązaniem będzie NAD C245.

Alternatywą systemu z końcówką mocy może być zakup amplitunera, który bardzo dobrze radzi sobie także w stereo np. Marantz SR6007 lub SR 7007, ewentualnie Arcam AVR400.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań lub oferty cenowej bardzo proszę o kontakt z salonem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pewnie , że może byc 2020 , jak najbardziej ale

--zależy czego oczekujesz od sprzętu .

--Kolego musisz napisac czy ten wzmak ma się zawierac w tej kwocie czy dołożysz do tych 10 tysi na niego ,

--bo gdy kupisz wspomniane przez Ciebie ampli czy to 2020 czy 1020 to zostanie Ci tylko ok 5 tys.lub 6 tys na zakup kolumn, suba i odtwarzacza , co wcale nie jest dużo ,

--mam dla Ciebie propozycję suba , którego mam w domu i wiem co potrafi a mianowicie Definitive Technology ProSub1000 , mam go w 25-cio metrowym pokoju ale spokojnie nagłośni on nawet 30m , kosztuje ok 2,4tys, i nie trzeba wydawac więcej kasy a będziesz w 200% usatysfakcjonowany z jego brzmienia ,

--na kolumny musisz liczyc ok 3 - 4 tys.

--No i dochodzi odtwarzacz bluray na który też trzeba liczyc ok 1,5-2 tys , chyba , że zamiast tego BD-A1020 wziąłbyś BD-S673 za ok 1,2 tys. , który czyta więcej formatów a zamiast proponowanych przez Ciebie ampli weźmiesz RX-A 820 ok 2,8 tys. , sub 2,4 tys. , zostaje gdzieś 3,5 tys. , na kolumny co też wcale nie jest tak dużo .

--Można też z innej firmy wziąc ampli , np z Onkyo , np.616 za ok.1,6 tys ( zostało by na wzmaka bez dokładania ) i wcale nie będzie źle nie dokładałbym do nowej linii z 2-jką w środku a jak już to wziąłbym 727 ( ok.3,5 tys) , zwróciłbym uwagę na certyfikat THX .

KOLUMNY :

-- Monitor Audio z MR6 (przód) , MR2 ( surround ) i MRCenter to ok 4 tys, z przodami MR4 to ok 3,5 tys. ,

--Heco Metas XT przód 501,301(surround) i Center to ok.4,8 tys. ,

--Dali Zensor 5 set ( Zensor 5+Zensor 1 + vocal(centralny) to ok 4 tys ,

--Indiana Line z serii Tesi to ok.3,3 tys. a z serii Nota 555 ok 2,4 tys w promocji ,

--KEF C7 przód , C3 surround , C6 LCR to ok 3,7 tys. ,

--Kolumny drewniane kosztują dosyc dużo , po kilka tysi za sztukę , robi je np Harbeth a te w przystępnej cenie dla nas to z MDF-u są zrobione (MDF (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) medium-density fibreboard) -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) średniej gęstości stanowiąca podstawowy materiał do produkcji mebli.) .

3.Jakie kolumny do tego bo nie wiem ktore dobre.

wszystko zależy jakie Tobie podejdą podczas odsłuchu , który polecam przed zakupem . Weź swoją muzę i posiedź trochę przy każdej kolumnie z rózną muzą , powodzonka. Zapewne koledzy też zapodadzą jakieś propozycje więc dopiero głowa Cię rozboli.

Kolego , to ma byc tak , gdy kupisz wzmak to frontowe kolumny będą podłączone do niego a sam wzmak do pre-outów amplitunera ( jak zaznaczyłeś ) a dobre stereo zależy od jakości wzmacniacza jak to zwykle bywa w konfiguracji stereo i od kolumn , które musisz odsłuchac przed zakupem ( niestety ) , mmuuuusisz :) poświecic temu trochę czasu .

Kolego Q21 a Ty przeliczyłeś kase jaką miałby wydac kolega Deusjarek na Twoje propozycje , tam nie jest 100 tys ( sto tys) tylko 10 ( dziesięc tys) ,

ampli Yamaha 1020 4,3 tys, ampli Onkyo ok 3,8 tys.

odtwarzacz Yamaha 1020 1,8 tys odtwarz.Onkyo BD-SP 809 ok 1,8 tys

kolumny Dali Zensor 7 set ok 4,7 tys kolumny MA BX6 BX1 BX C ok 5,5 tys a gdzie sub

subwofer Rel T-5 ok 2 tys sub REL T-7 ok 3,5 tys

a z Focalami to przesadziłeś .

Pojechałem po bandzie pisząc , że Yamaha 673 czyta więcej formatów niż 1020

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czy jak podlaczylbym wzmacniacz do preout w amplitunerze to mialbym dobre stereo bo zalezy mi na jakosci dzwieku,a czytalem na innyci forach ze to niewiele daje.

Slucham glownie rock,jazz,pop.

Jeżeli podłączysz wzmacniacz stereo do pre out w amplitunerze KD to zyskasz oddzielny tor stereo a takie połączenie z pewnością ma sens jeśli zależy Ci na jakości odtwarzanej muzyki.

Ja u siebie mam właśnie takie samo rozwiązanie.

Pamiętaj jednak aby wzmacniacz posiadał odpowiednie wejście.

czy jak podlaczylbym wzmacniacz do preout w amplitunerze to mialbym dobre stereo bo zalezy mi na jakosci dzwieku,a czytalem na innyci forach ze to niewiele daje.

Slucham glownie rock,jazz,pop.

Musisz najpierw wiedzieć co to jest wzmacniacz , a wzmacniacz zintegrowany .

Daje wiele gdy odpowiednio podłączy się , daje to samo co integra stereo ( integra to wzmacniacz zintegrowany ) .

Post nr.5

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do tych 10000zl moglbym jeszcze dolozyc.Amplituner mialbym podlaczony do TV i zamiast dzwieku z TV mialbym z KD chodzi mi tu o np.efekty specjalne itd. i PC gdzie lepiej bym slyszal z ktorej strony nadchodzi przeciwnik itd.Chodzi mi o szprzet do filmow,gier i muzyki.Czytalem na waszym forum ze do stereo najlepszy jest wzmacniacz.

Jeżeli podłączysz wzmacniacz stereo do pre out w amplitunerze KD to zyskasz oddzielny tor stereo a takie połączenie z pewnością ma sens jeśli zależy Ci na jakości odtwarzanej muzyki.

Ja u siebie mam właśnie takie samo rozwiązanie.

Pamiętaj jednak aby wzmacniacz posiadał odpowiednie wejście.

Miałeś na myśli pożądane wejście wzmaka stereo " przystosowany do współpracy KD " ( nie jest to wymogiem , lecz dobrze byłoby gdyby miał takie wejście , ja nie mam w swoim systemie ) .

Najważniejsze żeby amplituner KD miał wielokanałowe wyjście analogowe pre-out 5.1 lub 7.1

Miałeś na myśli pożądane wejście wzmaka stereo " przystosowany do współpracy KD " ( nie jest to wymogiem , lecz dobrze byłoby gdyby miał takie wejście , ja nie mam w swoim systemie ) .

Najważniejsze żeby amplituner KD miał wielokanałowe wyjście analogowe pre-out 5.1 lub 7.1

Dokładnie tak :)

Wpisalem w google Marantz SR 7007 i tam w hdtv.com.pl bylo jego porownanie z Onkyo TX-NR818 gdzie wiekszosc byla raczej za Marantz SR 7007,bylo tez ze Marantz SR 6007 zdeklasowal Onkyo TX-NR809.Zalozyciel tamtego tematu wybral Marantz SR 7007,przeczytal na jakims forum ze te Onkyo ma 2 wentylatory i przy cichszym sluchaniu slychac te wentylatory.

Do yamahy RX-A1020 i BD-A1020 jaki wzmacniacz i jakie kolumny 7.1,lub 7.2 zeby to dobrze wspolgralo.Ewentualnie moglbym wziac RX-A820 i do tego lepsze kolumny.Max moge dac 15000zl na zestaw KD.Nie chce ani przeplacic za ten zestaw ani dac mniej kosztem jakosci dzwieku.

to teraz sie zacznie wydziwianie jak podniosles kwote do wydania.

Chciales powiedziec drozsze kolumny od tych co podalem, bo czy lepsze, kolego wejdziesz na nastepny pulap cenowy kolumn a tu znowu bedzie ze na te dobre musisz dolozyc jakas kwote i tak mozna zwiekszac do usranej smierci . A Ty masz tylko 25m2 .

Wydaje mnie się, że jednak powinieneś podejść do sprawy najpierw od strony kolumn - mają być podłogowe czy podwieszane podstawkowe?

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Kolumny maja byc podlogowe w systemie 7.1 lub 7.2.Do takiego pomieszczenia 7.2 czy lepiej 7.1.Zalezy mi na dobrym basie a nie charczacym.RX-A1020 kosztuje 4300+2000 za BD-A1020=6300 i na kolumny zostaje 3700 troche malo,chyba ze RX-A820 za 3200 wtedy bedzie 5200, bo Bluray kupie BD-A1020.4800zl to chyba malo za 7 kolumn+sub.

Z podstawkowych proponowałbym ProCinema 800 + dwie dodatkowe satelity

http://definitive.rafko.pl/produkty.php?p=systemy_kina_domowego&produkt=11708,definitive-technology-procinema-800-pro-cinema-zestaw-kolumn-kina-domowego-5-1

cena 5780 + dodatkowa para satelit dla 7.1 (1395pln)

Deusjarek

Widzę że nie masz małe doświadczenie ze sprzętem i do końca nie wiesz czego chcesz.

Moja rada jest taka. Poczytaj podobne tematy na tym forum, a jest tego trochę np.:

Kino z dobrym stereo 12k - 13k itp.

amplituner,wzmacniacz,końcówka mocy

Odwieczny dylemat - stereo na amplitunerze wielokanałowym i BluRay

Amplituner Denon av-3802 vs wzmacniacz Onkyo Integra a-8780

Nowe "prawdziwe" kino domowe - pełny zestaw 7-10 tys i duzo niejasnosci

YAMAHA RX-A 2020 - WRAŻENIA STEREO - POMOCY?

"Dyskretne" kino domowe

Lepszy droższy amplituner i tańsze głośniki czy na odwrót?

Po przeczytaniu tych tematów napisz jakie masz wnioski.

"Branża" zawsze będzie proponować rozwiązania takie żeby móc pozyskać nowego klienta.

Proponuję zacząć budowę zestawu od stereo czyli poszukaj dobre podłogowe kolumny dopasuj do nich wzmacniacz (z możliwością przełączania źródła na samą końcówkę mocy) + tani amplituner z pre albo idź w kierunku procesor + końcówka mocy. Następnie nie oszczędzaj na głośniku centralnym, ponieważ jest bardzo ważny w kinie.

Sub, satelity i Blu-Ray uważam że są trzeciorzędne.

te 3,700 byloby malo natomiast gdybys kupil ta 820-tke ampli to te 5 tysi byloby ok na same kolumny plus ok 2,4 tys na proponowanego przeze mnie suba i byloby git bez wydziwiania z subem , napewno sie nie zawiedziesz . Dodam do swoich propozycji Mission z przodami MX5 , Monitor Audio z przodami BX6 lub MR6, oraz Dali z Zensor7 na przodach , ze wzmacniaczy polecam firme Primare lub Rotel serie RA.

kolego R99 sub trzeciorzedny w zestawie kina domowego ? Chyba zartujesz . Kolega Deusjarek pisze :" Chodzi mi o szprzet do filmow,gier i muzyki." Wiec mowa jest o kinie domowym gdzie sub odgrywa szczegolna role , dla niego jest specjalny oddzielny kanal dzwiekowy wiec nie rozumiem jak mozna go traktowac jako trzeciorzednego . Dobre przody i wzmak zalatwi muze do tego reszta glosniczkow na surround i na centralny oraz dobry sub i ampli wcale nie najtanszy zalatwi kino i gry ,

Kolego Deusjarek a Ty wogole sluchales juz jakichkolwiek kolumn bo jesli jeszcze ktos wyskoczy z innym calkiem innym rozwiazaniem to tak Ci zamiesza ze nie bedziesz pamietal co wogole chciales kupic , jakie bylo Twoje zamierzenie . Wiem , ze czekasz na jak najwiecej propozycji zeby miec z czego wybrac ale moze dojsc do tego ze propozycje zejda calkiem na inny tor ( np.propozycje R99), nie mowie ze to zly pomysl ale dla kogos kto najpierw szuka dobrego stereo z pozniejsza rozbudowa zestawu do kina d. A za 15 tysi mozesz miec naprawde dobrze grajacy zestaw ze wzmakiem do stereo .

Wiesz o co mi chodzi Deusjarek? Namowia Cie do wydania kasy na dobre stereo a na kino zostana ochlapy. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko - czy pokoj ten bedzie wykorzystywany wylacznie do odslychu muzy , grania i ogladania filmow czy jest to normalnie uzywany pokoj z mebloscianka itd itp.Jesli tak to chcac zakupic zestaw 7.1 wez pod uwage ze musialbys znalezc miejsce na postawienie lub powieszenie 4-ech wcale nie malych kolumienek (ok.30cm.wys.czasem wiecej ,15-20cm.szer i tylez samo glebokosci ), mysle ze drugi sub gdy nabedziesz ten proponowany przeze mnie bedzie zbedny , niepotrzebne wydawanie kasy do wcale nie duzego pokoju . Sprawdz sobie propozycje R99 z procesorem i koncowka mocy i zobacz ilewyniesie Cie kupienie dobrych tych klockow, moze braknac tych 15 tys na zestaw , robi sie jak pisalem wyzej mozna tak dokladac do usranej smierci , oczywiscie kasa jest Twoja i Ty zadecydujesz jak i na co ja wydac , Ty zdecydujesz , ktore rozwiazanie Ci odpowiada , najgorzej dac sie "wciagnac w rozmowe z audiofilami " i ich posluchac .

Sprawdz sobie propozycje R99 z procesorem i koncowka mocy i zobacz ilewyniesie Cie kupienie dobrych tych klockow, moze braknac tych 15 tys na zestaw , robi sie jak pisalem wyzej mozna tak dokladac do usranej smierci , oczywiscie kasa jest Twoja i Ty zadecydujesz jak i na co ja wydac , Ty zdecydujesz , ktore rozwiazanie Ci odpowiada , najgorzej dac sie "wciagnac w rozmowe z audiofilami " i ich posluchac .

Bez przesady Adek, nie wyjdzie 15kz , wyjdzie blisko tego co pisze R99. Dźwiękowo to najlepsza propozycja na tej stronie.

Ok , sam się czegoś ciekawego dowiem , czyli procesor + końcówka mocy + kolumny "jakieś dobre"+ sub + odtwarzacz zmieszczą sie w 10 tysiącach , ok , proszę w takim razie jakieś konkrety , modele , sorki , ale to powinien "powiedziec" założyciel tematu skoro jednak podrzuciłeś taką propozycję R99 to podaj coś konkretnego .

Może Ty Risto podasz coś konkretnego

Z propozycją Primare ( wzmacniacz ) trochę pojechałem po bandzie ale w dobrej cenie jest teraz Arcam A 18 przystosowany do współpracy z procesorami i ampli prawie 2,5 tys.z ponad trzech tys.

Sprawdz sobie propozycje R99 z procesorem i koncowka mocy i zobacz ilewyniesie Cie kupienie dobrych tych klockow, moze braknac tych 15 tys na zestaw ,

Ok, jeśli piszesz o zestawie to pewnie się nie zmieści, ale odczytałem to niejednoznacznie , myślałem o samych klockach które podał R 99.

Z drugiej strony wyjdzie to ok 6600zł z przesyłką fedexem. W tym przesyłka lotnicza za to będzie ze 300 dolarów a max 400 , cło jeśli pamiętam 4,5% , vat standardowo, całość przy droższej przesyłce napisałem , jeśli droga morska to jeszcze taniej ok 5400. Zostaje dyszka na resztę , proporcje jak najbardziej odpowiednie. Przy takim budżecie kupiłbym BD do 500zł , suba coś z Paradigma w okolicy 3-4 tyś fabryczna do kupienia pewnie na 20-30 oczkach, czyli ok załóżmy 3 tys zł. Do tego zapewne da się kupić zestaw 5 głośników wskazywanych wyżej marek głośników zakładając że rabat ok 30% od ceny fabrycznej jest wpisany w tę branżę w kolumnach , zatem i MA i Dali i Pewnie jak kino to też z Paragima serii monitor da się złożyć.

Głośników nie polecam, trzeba słuchać i tyle a nie kupować na opiniach forum bo to strata czasu, ale na pewno ten zestaw będzie nie gorszy od powyższych bo :

-dołożyłem propozycję głośników jak wyżej

-elektronika jest po prostu lepsza od ampli- głośniki zagrają jak o klasę lepsze /przynajmniej dwie marki wskazane powyżej/

-sub do kina Paradigma w przedziale cenowym który podałem zdeklasuje w kinie proponowane powyżej /porównanie zapewniam nie teoretyczne/

Ja osobiście w tej kwocie poszedłbym w używki w zakresie kolumn i suba, a do procka Emo dałbym XPA-5. Brzmienie nieporównywalne z propozycjami zestawów kolumn powyżej z proponowanymi ampli. I w tej wielkości pomieszczenia zostałbym na 5.1

Adek45

Przeczytaj uważnie jeszcze raz założenia założyciela wątku. Jeżeli ktoś chce składać kino domowe i dokupić do tego wzmacniacz to chyba bardzo mu zależy na jakości muzyki w stereo.

Kolejna sprawa to trzeciorzędność suba - chyba nie słyszałeś dobrego zestawu który poradzi sobie bez suba. np. Paradigm Monitor 11, JBL L890, JBL TL290, B&W 604S3 i wiele innych nie będę bawił się w wyliczankę.

Moje porady ściśle trzymają się założeń założyciela wątku. Po co ma później żałować jak będzie mu czegoś brakowało w podstawowym systemie. Suba zawsze można dokupić nawet za parę lat, a jak kupisz gówniane fronty i elektronikę to będziesz niezadowolony na samym początku.

Albo inaczej na początku będzie cudownie, a np. po 2 latach zacznie czegoś brakować i zaczną się poszukiwania nowych klocków.

Deusjarek

Czy czytałeś tematy które podałem?

Po Twoim wpisie widzę że na siłę chcesz kupić marketingowy szajs - JBL nie kupuj w tej kwocie będą grały słabo w stereo lepiej MA, Dali, Paradigm......

Tak na marginesie to jestem zwolennikiem sprzętu używanego w dobrym stanie i tu dopiero można poszaleć z taką kwotą.

Jeśli priorytetem jest okleina z naturalnego drewna możesz zainteresować się Indiana Line Diva - cena za system 5.1 to 7800pln i masz tam prawdziwe drzewo różane na bokach

indiana_line_zestaw_kina_35452.jpg

Panowie proponowany przeze mnie zestaw mieści się w budżecie i spełnia wszystkie założenia założyciela wątku.

Skoro uważanie że macie lepszą propozycję która spełnia wymagania założyciela to proszę napisać konkrety marka, model i cena.

Kwota 15000zł:

Kolumny 5.0 lub 7.0

Subwoofer

Amplituner + Wzmacniacz (albo procesor + końcówka mocy)

Blu-Ray

Kolego R99 podałeś do sprowadzenia

600$ Emotiva UPA-700

600$ Emotiva UMC-200

Zestaw Paradigm Monitor

Dowolny Blue-Ray

Emotiva a jak z serwisem tych "klocków" ?Próbowałem ściągnąc zza oceanu Velodyna EQ-MAX12 w bardzo dobrej cenie ale niestety nasi serwisanci się wypieli na coś zza granicy . I po ptakach . Wewnętrzna budowa wzmacniacza mocy robi wrażenie .

Kolego R99 zgodzę się z Tobą , że jeśli chodzi o proponowane przez Ciebie Emotivy opłacałoby się je sprowadzic pod warunkiem serwisu w kraju , fakt , o wiele lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o jakośc dźwięku niż amplituner . Wszystko zależy od decyzji założyciela tematu .

Jesli chodzi o kolumny , które podałeś i które to niby poradzą sobie bez suba , "powiem" tak : dla kogoś kto nie słuchał , nie oglądał filmu na zestawie złożonym z kolumn i suba a od razu dostanie którąś z wymienionych lub nie wymienionych kolumn w zestawie będzie starczał taki bas , ale zauważ , że bas w tych kolumnach schodzi ciut poniżej 30HZ , duża większosc efektów zawiera się w przedziale poniżej 30 Hz z którymi sub ( dobry sub ) sobie poradzi ( do czego jest właśnie zrobiony ) bez problemu i będzie go słychac , ups raczej czuc ( chodzi o drgania powietrza i nie tylko ) przy których kolumny z racji nie przenoszenia takich częstotliwości po prostu zamilkną i Ty mi będziesz mówił , że kolumna poradzi sobie w kinie bez suba . bajki opowiadasz , skoro podajesz kolumny z danego zakresu cenowego to do nich stosowany jest zazwyczaj sub z co najmniej podobnej półki cenowej lub niższej gdy jest dobry albo gdy komuś jest za mało basu "dowala" monstrum za kilkanaście tysięcy i przestawia sąsiadom meble w mieszkaniu ale to każdy wedle własnego uznania.Są przecież i tanie suby, które też nie radzą sobie z częstotliwościami podchodzącymi pod 20 Hz i tez można powiedziec milkną albo słychac je bardzo słabo.

Pozdrowionka.

Ja podałem konkretne modele łącznie ze wzmakiem np.:Arcam A 18 , Rotel seria RA np.RA12 , myślę , że do muzy będzie dobrze

ampli Yamaha RX-A820+odtwarzacz BD-A 1020 +sub Definitive Technology ProSub1000 + kolumny Monitor Audio BX6 set + wzmacniacz Rotel RA12 = 15500 ,

ampli , odtwarzacz , sub , wzmacniacz j/w + kolumny Mission MX5 to ok. 14000 ,

ampli , odtwarzacz , sub , wzmacniacz j/w + kolumny Dali Zensor 7 to ok.14800 ,

ampli , odtwarzacz , sub , wzmacniacz j/w + kolumny KEF C 7 to ok. 14600 zł

a gdyby zamiast Rotela wziął Arcam A18 byłoby po ok. pięc stów taniej

na kolumnach Paradigma wychodzi średnio jeszcze po ok. 1,5 tys drożej biorąc pod uwagę podłogówki .

Staram się czytać z uwagą i nie doczytałem się aby założyciel wątku napisał że musi być sprzęt kupiony w kraju i z naszym serwisem.

W kwestii suba gólnie rzecz biorąc masz rację, ale jeżeli ktoś jest maniakiem basu to zawsze będzie mu go za mało. Sam kilkanaście lat temu jak miałem Altusy 300 kierowałem jedną kolumnę w stronę rogu ściany bo było mi mało basu. :)

Nie twierdzę że sub nie jest potrzebny, ale zapewniam Cię że u mnie kolumny dają radę przy wyłączonym subie i nie ma tak dużej różnicy jakby to wynikało z Twojego wpisu.

Nadal podtrzymuję swoje zdanie o tym iż suba, surroundy i Blu-Ray powinno się kupić na końcu jak starczy kasy i nie oszczędzać na Frontach, elektronice i centralnym.

Adek45 Twoja propozycja gdzie sub jest droższy od frontów nie spełnia założenia dobrego stereo i nie podałeś wzmacniacza.

Kolumny frontowe to najważniejszy element uzyskania dobrego stereo i nie można kupować byle czego.

Sam jestem ciekaw propozycji aby pogodzić KD i Stereo. Na Emotivie się świat nie kończy i na pewno będę w stanie podać inną opcję ale najpierw czekam na Wasze ponieważ do tej pory nie zauważyłem zestawu spełniającego założenia, a tylko wymądrzanie się.

Konkrety: marka, model i cena

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.