Skocz do zawartości
IGNORED

Które głosniki KODA są najlepsze

ashik666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeglądałem cennik kolumn KODA , różnice w cenach zestawów są niewielkie, mniej wiecej co 100zł

Napiszcie które głosniki waszym zdaniem są dobre, na które zwrócić uwage lub jezeli kupiliscie to jakie są wasze wrazenia z odsłuchu.

Przypominam chodzi tylko o kolumny KODA

pozdrawiam

Ja mam również AV-702F, jednak potrzebny im jest tuning jak nic: wymiana kondensatorów, kabli w środku, może jeszcze coś. Nie wiem czy wzmachol robił coś z nimi, ale generalnie brakuje w nich średnicy. Ale wszystko można sutawić programowo, a na przyszłość planuje tuning.

A do kina to głównie zastanów sie nad subwooferem SW-100B, bo SW-1000 cieniutki.

Kiedyś dawno dawno temu napaliłem się na kolumny Koda. Przesłuchałem kilka modeli i.... jak usłyszałem zestaw do kina domowego firmy Celestion to już dawno zapomniałem o Kodach. Cena zbliżona a różnica w dźwięku kolosalna. Słuchałem Celestionów F30+F10+Centarlny F35C. Warto posłuchać tego zestawu zanim się kupi Kody.

Posiadam Kody F51,jestem zadowolony,w tym przedziale cenowym sa bardzo dobre według mnie.Jesli lubisz dzwiek przestrzenny delikatny z twardym basem delikatna góra i fajnymi średnimi tonami to polecam te kolumny,ale jak słuchasz techno albo hip-hop to nie zwracaj na nie uwagi.Słuchałem jeszcze kolumn z serii AV i na moje ucho jest to supełnie inne brzmienie,takie bardziej ubasowione i przyklejone do kolumn,które mnie nie odpowiadało.

PauliPF czy czytałeś temat do końca : "Przypominam chodzi tylko o kolumny KODA " o Celestionach tu nie rozmawiamy,jesli chcesz o nich porozmawiac to zakładaj nowy temat a nie w tym watku ;)

zastanawiam sie nad EX566F lub kf225f lub AV-702.

Moze juz ktos miał okazje odsłuchac którys z zestawów i napisac jakie wrazenia?

podaje link do cennika jezeli interesuja kogos ceny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

SUBWOOFERY TRZEBA KONIECZNIE SPRAWDZIĆ U SIEBIW W DOMU. NP. ELFAN TWIERDZI ZE SW 100 B BARDZIEJ MU ODPOWIADA NIZ SW 1000, A JA TWIERDZE CAŁKIEM NA ODWRÓT ŻA TO SW 1000 BARDZIEJ MI ODPOWIADA. ONE CAŁKIEM INACZEJ ZAGRAJĄ W SKLEPIE A INACZEJ WDOMU. JA JE OBA JEDNOCZEŚNIE TESTOWAŁEM W DOMU I TAKI BAS JAKI MIAŁ SW 1000 BARDZIEJ MI PASOWAŁ , ALE WAM MOZE PASOWAĆ CO INNEGO.

O.K MIAŁEM JAKIŚ PROBLEM Z KOMPEM.

31M TO DOSYĆ SPORO I ANI SW 1OO B ANI SW 1000 NIE BĘDZIE WYRABIAŁY SIĘ W TYM POMIESZCZENIU. SPRAWDZ SW 952 ALBO SW 15 OBA MAJĄ MOC PO 150 W.

DO TAKIEGO POMIESZCZENIA TO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posłuchaj mnie. A czy nie lepiej pojechać do sklepu i samemu posłuchać. Co Ci da moja czy kogoś innego opinia. Każdy ma inne wymagania co do muzyki, inne potrzeby, preferencje, zrozum, posłuchasz i wybierzesz co tylko będzi Ci się podobać.

Jeden ze sklepów dał znac o takim komplecie:

amplituner denon 1705 i dvd 1710 z kolumnami whferdale diamond 8,3 8,1 8c za 3895zł z subboferem za 4495zł.

ewentualnie podmiana do tych kolumn elektroniki na Yamaha v440+dvd-s540. Co sądzicie o tym?

Wiem ze najwazniejszy i tak bedzie odsłuch, ale mam do najblizszego salonu około 100km, i chcę na początek sie zorientowac.

ps. a moze zamiast tego to brac elektronike Yamahy i głosniki KODA?

pozdrawiam i dziekuję za wyrozumiałość. jestem laikiem jezeli chodzi o te sprawy. dlatego bardzo liczę sie z waszym zdaniem

• 4 tygodnie później...

Ja mam kody AV705 i polecam ja każdemu do nich mam oczywiście Suba aktywnego SW50

tu masz linka do nich

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie KODA KA325 (teraz jest już następca bodajże KF325) Ja mam KA325 + Yamaha Rx-V430 i są rewelacyjne. Dźwięk jest wspaniały, krystaliczny i doskonale odróżnisz każdy instrument. Brzmią rewelacyjnie zarówno przy kinie jak i stereo. Mają małe przetworniki, ale tym nie należy się sugerować - mocy im nie brakuje. Ogólnie to w tej klasie cenowej to chyba najlepszy zestaw. Szczerze polecam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.