Skocz do zawartości
IGNORED

Tani odtwarzacz cd

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Ta . I zapewne całość wyjdzie 250zł .

250zl kosztuje sam odtwarzacz np DCD-655 na PCM1702. A tuning pewnie z 300zl, a moze i wiecej.

gdy ja się pytałem ile za tuning dcd-1290 odpowiedział 120zł-160zł. Sugeruje więc kupno dcd-655 są po 100zł czasami (moze i jeszcze jest na tablica.pl) to nie zawiódłby się. Niech by wyszło nawet 300zł ale bedzie grac jak powinno

gdy ja się pytałem ile za tuning dcd-1290 odpowiedział 120zł-160zł.

Od lat przerabiam odtwarzacze CD . Podstawą jest wymiana zegara z własnym zasilaczem a to koszt około 200zł za zegar i zasilacz .

A gdzie reszta ?

CD40 Marantza który kupiłem za 250zł z modem na maxa wyszedł prawie 1000zł bez robocizny bo robiłem go dla siebie .

Panowie skoro tak mówicie to faktycznie nie opłaca się ale co nie zmienia faktu że tyle mi powiedzial sam się zdziwilem O_o

modyfikacja miala polegac na wymianie garstki kondensatorow przy servo i w analogu, regualcja jakiegos tam filtra i gniazdo iec i chyba tyle z tego co pamiętam

muda44 lampizowałeś kiedyś jakis cd'ek ?

Od lat przerabiam odtwarzacze CD . Podstawą jest wymiana zegara z własnym zasilaczem a to koszt około 200zł za zegar i zasilacz

Jeśli będzie podłączony do dupiastych głośników i równie słabego wzmacniacza to ta przeróbka nic nie da. A takich zestawów na rynku i w domach jest mnóstwo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

muda44 lampizowałeś kiedyś jakis cd'ek ?

Byłem o krok ale odpuściłem bo to wiele problemów rodzi.

Zwłaszcza z chłodzeniem i dodatkowymi układami . Do tego zużywające się lampy , problemy z ich dobraniem bez miernika i masę innych.

Do TDA1541 analog zrobiłem według Pedji Rogic i jego AYA DAC wtedy uznawany za jedną z najlepszych aplikacji tej kości .

Dzisiaj za 1000zł można kupić Arcama rDACa i sens takich modów jest żaden .

Jeśli będzie podłączony do dupiastych głośników i równie słabego wzmacniacza to ta przeróbka nic nie da. A takich zestawów na rynku i w domach jest mnóstwo.

No ponoć tak ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.