Skocz do zawartości
IGNORED

Tani odtwarzacz cd

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich szpeców od audio. Chciałbym zakupić tani odtwarzacz cd do 250 zł . Do tej pory odtwarzałem z konsoli PS3. Mam wzmacniacz onkyo i głośniki quadrale . wiec códów nie oczekuje . ale chciałbym coś w miarę grającego i ewentualnie do przeróbki. MYSLAŁEM NAD

1 Denonem 715lub 735

marantzem cd43

HK 720

Może coś innego jeszcze zaproponujecie

Proszę o sugestie i porady

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/104783-tani-odtwarzacz-cd/

Nie wiem czego oczekujesz od tego cd, tor masz raczej jasny więc chcąc go docieplić proponuje coś z harmana. 720 nie słyszałem ale znam 750, jest to player który wniesie nieco spokoju i naturalność w Twój system. Choć wszystko zależy od tego jaki dzwięk lubisz.

oczekuje najlepszego dzwięku w tej półce .pozostałe sprzęty tez mam budżetowe więc to chyba wystarczy . Odtwarzałem na konsoli ale jest to mało praktyczne .... Czy ten HK 750 jest podobny do 755 bo takiego znalazłem na Allegro?

a może

SONY CDP-X229ES

onkyo av txsr505xe quadrale quintas może marantz cd 53

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

onkyo av txsr505xe quadrale quintas może marantz cd 53

Ukryta Zawartość

CD Marantza z moich doświadczeń lepiej zachowywały się od strony technicznej niż harmana. Więc to może być argument za. Natomiast dźwiękowo bardziej pasował by Ci harman. Choć tego cd marantza nie znam.

Ukryta Zawartość

Cześc

Poczytaj o Marantz-ach

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam ))

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Witam wszystkich szpeców od audio. Chciałbym zakupić tani odtwarzacz cd do 250 zł . Do tej pory odtwarzałem z konsoli PS3. Mam wzmacniacz onkyo i głośniki quadrale . wiec códów nie oczekuje . ale chciałbym coś w miarę grającego i ewentualnie do przeróbki. MYSLAŁEM NAD

1 Denonem 715lub 735

marantzem cd43

HK 720

Może coś innego jeszcze zaproponujecie

Proszę o sugestie i porady

pozdrawiam

Do tuningu to tylko cos z Denona na PCM1702 kolego. Te kosci maja potencjał. Chyba nawet na tym forum sa relacje przerobek tych playerow.

?👈

staszek proponuję chwilę odczekać, dozbierać i zakupić Marantza 63SE, praktycznie nieśmiertelne cacko. Mam znajomego, który dodatkowo go tuningował i brzmi genialnie praktycznie w każdym zestawieniu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

oczekuje najlepszego dzwięku w tej półce

W tej półce zamiast deliberować nad dźwiękiem należałoby modlić się aby był sprawny i pochodził jak najdłużej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

HK-750,755 nie polecam,co by nie pisać nie zle wyglądają całkiem przyzwoicie grają,ale kupić sprawny w 100 proc to sztuka,albo nie odtwarza cdr,albo problem z szufladą,albo dziwnie głośno pracuje.kwota jest mała ważne aby podziałał i wszystko było z nim ok,omijaj Pioneery,lasery drogie i nie dostepne,zostaje Marantz ,Philips Denon ,Yamaha,a z tymi Rotelami i CA to bez przesady co w nich takiego dobrego,tak czesto polecane,i cd i wzmacniacze nie wiem z jakiego powodu,moda czy powielanie opinii innych,pare tych cd i wzmacniaczy przewałkowałem i nic pozytywnego nie stwierdziłem.

a może po prostu Onkyo DX-7333 ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

rotel 930 ax i naprawde ciezko o cos lepszego w tej cenie

albo szukaj czegos takiego

Ukryta Zawartość

niech bedzie porysowany i bez pilota ale daje ci reke uciąć ze za te pieniądze wymiata kazde cd nawet do 800 zł

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Marantz CD40 a z czasem :

Cześc

Poczytaj o Marantz-ach

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam ))

Odtwarzacze NIE DO ZAJECHANIA !

Pytaj tylko czy kieszeń wysuwa się w miarę cicho bo jedyny element który w nich pada to zębatka od szuflady która czasem pojawia się za jakieś 30zł nowa .

Możesz też pomyśleć nad CD42. Ten sam napęd , na starcie gra lepiej od CD40 ale do modyfikacji lepszy CD40

Ukryta Zawartość

Z używanym sprzętem tak jak z używanym autem, zawsze coś w trakcie eksploatacji może sie ujawnić. Ja akurat w CD 42 mam usterkę polegającą na trzaskach podczas odtwarzania, kupiłem go z ciekawości i leży w szafie.Ale szuflada fajnie sie otwierała ;-)

Napisano dziś, 08:30

Z tymi kolami to tak sredno na Allegro. Trzeba by zamawiac z Chin jak ja.

Miałem kilkadziesiąt CD ów Marantza z tych serii ( modyfikacje ich samych i jako napęd do DACa ) i z tą zębatką rzadko był problem.

Do 80 - 100zł z przesyłką można kupić w stanie niemal idealnym Philipsa z taką samą mechaniką .

Napisano dziś, 08:55

Z używanym sprzętem tak jak z używanym autem, zawsze coś w trakcie eksploatacji może sie ujawnić. Ja akurat w CD 42 mam usterkę polegającą na trzaskach podczas odtwarzania, kupiłem go z ciekawości i leży w szafie.Ale szuflada fajnie sie otwierała ;-)

Ściągnij sobie serwisówkę i go ustaw .

Nigdy nie trafiłem na jakąkolwiek usterkę w CD40,50,42,52,72 .

I nigdy też nie trafiłem na lepszy CD pod względem czytania zniszczonych płyt od CD52MKIISE

To prawda, wczytywał bez zająknięcia ( w Denonach już tak kolorowo nie było) Podobnie w Marantzu 6002 ten też zawodził.

Niemniej Marantze cos mają w sobie, taki miód dla uszu, nie każdemu to się podoba. Serwisówka nic mi nie da, kompletnie się na tym nie znam. Dzięki .

Pozdrawiam R :-))

B&O Beogram CD 50. W tym pułapie cenowym a nawet wyższym - świetny ,a sporo już w tej cenie słuchałem. Chyba nawet ma zdalne sterowanie. Na pewno gra zdecydowanie lepiej od Marantza CD-50. Powiedziałbym nawet, że jest na poziomie Philipsa CD-960.

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Miałem kilkadziesiąt CD ów Marantza z tych serii ( modyfikacje ich samych i jako napęd do DACa ) i z tą zębatką rzadko był problem.

Do 80 - 100zł z przesyłką można kupić w stanie niemal idealnym Philipsa z taką samą mechaniką .

Ja kupilem CD-72MKII w stanie idealnym to zebatka odrazu do wymiany. W CD-60 trzymala sie oryginalna, a w CD-42 wogole nie bylo. Mysle ze to zalezy od uzytkowania. Jak ktos lapami szuflade wciskal to sie lamaly, choc ta w CD-72MKII rozpadla mi sie doslownie w rekach. Moze zalezy z czego byly zebatki, bo zauwazylem ze maja rozne kolory. Zapewne czesto zmieniali sklad surowcowy itp dlatego takie rozbierznosci. Co jak co - rozwiazanie nieco dupne. U Chinczykow nowa zebatka z paskiem z przesylka do PL 22zł kosztuje.

Nigdy nie trafiłem na jakąkolwiek usterkę w CD40,50,42,52,72 .

I nigdy też nie trafiłem na lepszy CD pod względem czytania zniszczonych płyt od CD52MKIISE

Moim zdaniem najlepsze pod tym wzgledem sa stare Denony na KSS-240A, CD-63, 67 tez czytaja wszystko w mig i sa chyba najszybsze. Raczej w tych przypadkach duzo zalezy od kondycji lasera, a nie typu.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.