Skocz do zawartości
IGNORED

uszkodzona obudowa wzmacniacza - ale gra dobrze, reklamować to?

raktut

Rekomendowane odpowiedzi

przyszedł mi dzisiaj onkyo-a8870 i po podpięciu usłyszałem naprawdę fajny sprzęt, ale mój entuzjazm ostudził się, w momencie jak zobaczyłem, że górna część obudowy( która się odkręca) jest zniekształcona - tak powyginana do 5mm przez całą długość, na zdjęciach z allegro widać, że jest równa. co teraz?

przyszedł mi dzisiaj onkyo-a8870 i po podpięciu usłyszałem naprawdę fajny sprzęt, ale mój entuzjazm ostudził się, w momencie jak zobaczyłem, że górna część obudowy( która się odkręca) jest zniekształcona - tak powyginana do 5mm przez całą długość, na zdjęciach z allegro widać, że jest równa. co teraz?

Zależy od ceny. Jeśli sprzęt jest dobry i zaplaciłeś bardzo tanio, daj sobie spokój (gumowy młotek i klepanie). Jeśli jednak cena jest normalna a w opisie ne było wady: to walcz z cwaniakiem. Co pewien czas jakieś małe gnojki muszą się uczyć, że uczciwość popłaca. Niestety, ciężar edukacji spoczywa na barkach ofiar.

Cwaniak będzie się tłumaczył, że uszkodzenie powstało w transporcie. Pisz od początku o winie sprzedającego związanej z wysłaniem towaru niezgodnego z opisem ORAZ złym zabezpieczeniem do transportu. W odpowiednim czasie koniecznie rozpocznij procedurę sporu.

hmm tu jest problem na zdjęciach widać, że wzmacniacz wygląda ok, z obudową wszystko w porządku, szło to kurierem ups, zaplaciłem 800zł bo właśnie stan byl bardzo dobry (jedna niewidoczna rysa)

można tutaj podawać linki do allegro?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lewa gora

prawa gora

srodek

slad po nozce

na ostatnim zdjęciu widać prawdopodobną przyczynę, ślad po nóżce od innego sprzętu stoi po prostu w miejscach wygięć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie na Twoich zdjęciach wygląda to źle. Na jego można się dopatrzeć na fotce tyłu wzmaka. Powinien był jednak o tym napisać.

Gość nie jest handlarzem, ma same pozytywy. Ja bym domagał się rabatu.

Otworzyłeś paczkę przy kurierze ? W takich sytuacjach powinno się spisać protokół szkody..

Tylko mało kto to robi.. Mi też się szczerze powiedziawszy nie chce babrać w otwieranie przy kurierze, chyba, że kwota zakupu jest duża lub paczka jest na zewnątrz zdeformowana.

Otworzyłeś paczkę przy kurierze ? W takich sytuacjach powinno się spisać protokół szkody..

Tylko mało kto to robi.. Mi też się szczerze powiedziawszy nie chce babrać w otwieranie przy kurierze, chyba, że kwota zakupu jest duża lub paczka jest na zewnątrz zdeformowana.

nie otwarłem tego przy kurierze, tylko podrzucił paczkę i zaraz pojechał

sprzedający powiedział, że blacha wyglądał jak na zdjęciach z aukcji czyli była o wiele bardziej równa, twierdzi, że musiała zostać uszkodzona przez kuriera

Nie wiem w jakim stanie był karton, jeśli był wgięty to masz przyczynę..

Ja bym wyklepał i po problemie. Nie dawno również dostałem podgięty w dwóch miejscach amplituner na zdjęcia było super a przyszedł zdeformowany od góry.

Oczywiście paczki przy kurierze nie otworzyłem, sprzedający wykręcił się, że kurier i protokół bla bla .. mogło w sumie tak być

20 minut roboty i po problemie. Ciesz się, że nie ma żadnych wad w brzmieniu czy przełącznikach bo z tym jest już ciężej a często takie sztuki się zdarzają i sprzedającemu łatwiej odkrecić się uszkodzeniem przez kuriera ( zimne luty te sprawy )

z tego co widzę to ze strony sprzedającego rozmowa schodzi na tor - O co Panu chodzi - towar był jak na zdjęciach. Co prawda muszę mu przyznać, że paczka była bardzo dobrze zapakowana i raczej nie sądzę, żeby w transporcie to ucierpiało. Chyba, że ktoś ją zrzucił o tak na ziemię. W sumie wzmacniacz waży 16kg, więc taka blacha wygnie się bez problemu.

Gość

(Konto usunięte)

raktut:

1. Tak jak napisał Pilot353 - dla pewności sprawdź nr seryjny.

2. Jak się przyjrzysz, to na zdjęciach na Allegro widać, że ta obudowa jest wklęsła! Szczególnie na zdjęciu 3 i 4.

I tutaj może być problem, bo sprzedawca może Cię w tej chwili, brzydko mówiąc, olać i właśnie pisać, że "O co Panu chodzi? Towar był jak na zdjęciach.".

Uczciwość nakazywała jednak, by wspomnieć o tym w opisie, a nie ograniczyć się do "Stan wizualny widać na zdjęciach.".

PS Rozbawił mnie fragment opisu:

"Co do stanu technicznego jedynym mankamentem są delikatnie trzeszczące niektóre przyciski (typowa przypadłość Onkyo - wystarczy wyczyścić z kurzu, ale to pozostawiam przyszłemu właścicielowi :) ). Nie robiłem tego, ponieważ mi to nie przeszkadzało (a jestem na tym punkcie wrażliwy)."

"Jestem pedantem przewrażliwionym na punkcie czystych butów.

Chodzę jednak w ujeb.anych, bo nie przeszkadza mi to."

;)

To ten sam wzmacniacz , ma te same rysy z plamą .

Obudowa górna po lewej stronie poszła do dołu jeszcze bardziej w trakcie pakowania , albo transportu , po prostu za ciasno zapakowane , zamykając mocno paczkę gość wdusił już " nadwyrężoną " blachę w tym miejscu . Ta obudowa na zdjęciach allegro też trochę wklęśnięta .

Ukryta Zawartość

post-35801-0-79072600-1374271858_thumb.jpg

post-35801-0-84039500-1374272073_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takie zapadniete obudowy to standard. Czesto tak jest jak sprzety waza od groma kilogramow i wszystko stoi latami jedno na drugim. Zdjedmij ta obudowe, wyprostuj sobie ile sie da i tyle.

?👈

Można to bardzo łatwo wyprostować, myślę też że sprzedawca nie jest tutaj niczemu winien. Wydaje mi się, że paczka mogła być zbyt dobrze(ciasno) zapakowana, dodatkowo dochodzi też kwestia traktowania paczek przez kurierów. Kilka razy byłem świadkiem jak paczka z wyraźnie oznaczonym kierunkiem przewożenia i napisem "ostrożnie szkło" leżała do góry nogami pod 15 innymi paczkami i była strasznie poobijana. Nawet jak sprzedawca jest uczciwy to cały proces kłócenia się o rabaty czy inne rzeczy potrwa długo i moim zdaniem nie jest wart całego zachodu dla kilku złotych. Farba nie jest zdarta a wygięcie jest równomierne, bardzo łatwo to naprawisz.

ciąg dalszy jest taki, że obudowa już jest prawie taka jak pierwotnie, udało się ją przywrócić do stanu zadowalającego, ale pojawiła mi się kolejna rzecz

raz na 3 godzinki źródło sobie skacze np. CD na AUX1 i tak nawet przez 2 minuty zmienia się nonstop jest to mega denerwujące

Może to głupie , ale spróbuj przedmuchać selektor od wewnątrz i od środka kręcąc go szybko , tylko nie dmuchaj sprężarką .

czester ma rację. Jak kupiłeś staroć, to się nie czepiaj. To dobra maszynka, wyprostuj ją i ciesz się zakupem. Wgięta obudowa to nie problem. Jeśli nie uda się przeczyścić selektora, możesz zacząć walkę. Integra to bardzo przyzwoita seria. Ale od dziadka nie oczekuj backflipa.

Kupiłeś niestety nie zbyt trwały wzmacniacz,i będziesz miał same problemy,selektor będzie skakał,i potraktowanie kontaktem nic nie da,potem zaczną się problemy z potencjometrami,obudowa,nie jest gruba,nie ma wzmocnienia na środku dlatego się wygina,to niby nie zły wzmacniacz,ale ciągle coś z nim nie tak,podobnie cd z tej serii,lasery nie do dostania.PRZEPŁACIŁEŚ .Za 800 pln jest mnóstwo lepszych wzmacniaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.