Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy zestaw kina domowego do 1500 zł (kombajn)

Damian_50769

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w trakcie poszukiwań zestawu kina domowego 5.1 do mieszkania i nie mam pojęcia co kupić więc prosił bym o poradę. Zaznaczam że nie wchodzą w grę osobne klocki :-). A decyzja jest przemyślana i świadoma. Teraz tylko wybrać markę, model zostało i.... niewiem....

Mieszkanie - pokój około 18-20 metrow kw.

Telewizor jaki posiadam: SONY Bravia KDL-40V4000 (TV nie posiada 3D, USB, ETHERNET)

Źródło audio/video: 90 % TV kablowa Vectra, 5 % - filmy DivX, 5% - filmy DVD i lepsze....

Przeznaczenie dla kina domowego: 50% słuchanie muzyki (flac, mp3 - z USB) lub oglądanie kanałów typu: VIVA, ESKA TV, MTV...., 40 % oglądanie filmów z TV kablowej Vectra, 10 % oglądanie filmów z nośników CD/USB.

Interesuje mnie zestaw kina domowego 5.1 (czarny plastik) jak najlepszy do max. ceny 1500 zł. Zdaję sobie sprawę że szału nie będzie w porównaniu do osobnych klocków lecz jak zaznaczyłem jest to wybór świadomy. Chodzi o to by jakoś się komponował w mieszkaniu, nie zajmował dużo miejsca i grał jak najgłośniej i jak najlepiej się da ( w tej cenie) i miał jakieś sensowne basy (jak najlepsze w tej cenie).

Myślę o markach: SONY, SAMSUNG, PHILIPS, YAMAHA, Pioneer.... innych raczej nie brałem i nie biorę pod uwagę.

Na pewno chcę by ten zestaw odtwarzał mp3, flac, divx..., musi posiadać wejście USB, fajnie by było Ethernet (uzupełniał by braki w TV)

Przykłady:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę szanownych użytkowników tego forum o poświęcenie mi chwili o jakieś refleksje :-) Dziękuję z góry i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wydawanie niewiedzy w błoto. Lepiej jedz na wycieczkę.

Jesli chcesz mieć namiastke kina wybierz chociaz normalny amplituner z głosnikami. nie ma ze zajmuja miejsca a lbo są nie ładne tak ma być.

W Media Saturnach śa czesto promocje na tansze zetsawy: Denon na eltaxach albo Yamaha na Prismach itp. za 1200 zł + jakis bluray Lg i masz kino.

Jesli chcesz mieć namiastke kina wybierz chociaz normalny amplituner z głosnikami. nie ma ze zajmuja miejsca a lbo są nie ładne tak ma być.

W Media Saturnach śa czesto promocje na tansze zetsawy: Denon na eltaxach albo Yamaha na Prismach itp. za 1200 zł + jakis bluray Lg i masz kino.

Dokładnie tak!

Zestawy które sam zaproponowałeś nie są ani ładniejsze ani dużo mniejsze od tych zaproponowanych przez kolegę...

Idź do sklepu, zobacz, oceń a przede wszystkim POSŁUCHAJ.

A jeśli zdecydujesz się i tak na kombajn to obojętne co kupisz byle miało co najmniej 850 W (wg producenta, bo to i tak kicha).

Może być dużo lepiej niż w markecie. Od podanych zestawów na eltaxach czy kolumn typu prism dużo lepiej zagra zestaw oparty na głośnikach KODA AS-8808 i do tego nawet najtańszy amplituner pioneer VSX-322. Można się mocno zdziwić już po samym opakowaniu (ponad 30kg). W środku kawał dobrego sprzętu jak za kwotę 799zł (bo tyle obecnie wynosi ich cena).

No tak.... wiem co masz na myśli i pewnie i masz racje.... ale właśnie dlatego pisałem kilka razy że to świadomy wybór ten kombajn.

Nie każdy chce mieć amplituner osobno, odtwarzacz osobno i głośniki osobno. Są tacy którzy chcą iść na łatwizne i mieć zestaw (wszystko w jednym) żeby ładnie się to wizualnie komponowało.....

Pytanie brzmi jaki kombajn najlepszy polecili byście do 1500 zł. Wiem że szału nie będzie ale może innaczej....

Jaki najlepszy szajs kupić z tych szajsów..... do 1500 zł.

Może być dużo lepiej niż w markecie. Od podanych zestawów na eltaxach czy kolumn typu prism dużo lepiej zagra zestaw oparty na głośnikach KODA AS-8808 i do tego nawet najtańszy amplituner pioneer VSX-322. Można się mocno zdziwić już po samym opakowaniu (ponad 30kg). W środku kawał dobrego sprzętu jak za kwotę 799zł (bo tyle obecnie wynosi ich cena).

Kurcze prawie mnie przekonałeś... przynajmniej do tego stopnia by prześledzić temat i co mi się nasuwa (słabo się znam więc może głupio myślę...).....

Kupił bym narazie sam Amplituner i głośniki. A odtwarzacz blue raya kiedyś tam.... jak się dorobie w przyszłości.

Ale do rzeczy:

Amplituner VSX-322 wygląda fajnie, ale nie ma wejścia USB... (ja nie widzę, - być może ma nie mieć)

Głośniki też niczego sobie - ale w Rzeszowie szukam i nie mogę znaleść sklepu by móc posłuchać na żywo. Więc muszę zaufać wam że grają super....

No ok. Ale teraz poczytajcie ten link:

Ukryta Zawartość

cytuje..."Osobiście odradzałbym vsx-322 ze względu na słaby zasilacz. Już po samym poborze mocy można domniemać, że jest to najtańsza lipa..." i tak dalej i tak dalej....

i weź tu coś wybierz.... tak źle i tak niedobrze.... a w koszta iść nie chce. 1500 zł i basta.

Ukryta Zawartość

Może byle jaki ampli to lipa... Ale nie taka jak kombajn. To co kupisz to będzie wszystko co będziesz mieć, nie podłączysz prawie żadnych urządzeń zewnętrznych a w przyszłości całość oddasz komuś za grosze lub za darmo i wydasz kolejne pieniądze na byle jaki system dzielony itd, itd,itd.

Taki sprzęt nie nadaje się kompletnie do słuchania muzyki a jako kino spisuje się dużo poniżej amplitunera av.

Usb będziesz mieć w większości taniutkich BD...

I to tyle z mojej strony

Kurcze prawie mnie przekonałeś... przynajmniej do tego stopnia by prześledzić temat i co mi się nasuwa (słabo się znam więc może głupio myślę...).....

Kupił bym narazie sam Amplituner i głośniki. A odtwarzacz blue raya kiedyś tam.... jak się dorobie w przyszłości.

Ale do rzeczy:

Amplituner VSX-322 wygląda fajnie, ale nie ma wejścia USB... (ja nie widzę, - być może ma nie mieć)

Głośniki też niczego sobie - ale w Rzeszowie szukam i nie mogę znaleść sklepu by móc posłuchać na żywo. Więc muszę zaufać wam że grają super....

No ok. Ale teraz poczytajcie ten link:

Ukryta Zawartość

cytuje..."Osobiście odradzałbym vsx-322 ze względu na słaby zasilacz. Już po samym poborze mocy można domniemać, że jest to najtańsza lipa..." i tak dalej i tak dalej....

i weź tu coś wybierz.... tak źle i tak niedobrze.... a w koszta iść nie chce. 1500 zł i basta.

KODA AS-8808 to bardzo niedoceniany produkt na naszym rynku. A szkoda bo jakość wykonania i zastosowane rozwiązania (głośniki wstęgowe, głośniki kevlarowe, kondensatory foliowe) plasują je znacznie wyżej od większości zestawów SUB-SAT z przedziału cenowego 1.5 - 2 tys. zł

VSX-322 to nie jest szczyt techniki ale w porównaniu do zintegrowanego kina (nawet takiego za 3tys. zł) jest dużo lepszym wyborem. Mimo małego zasilacza do systemu SUB - SAT starczy aż z nawiązką.

U nas te głośniki są dostępne więc jeśli podejmie Pan decyzję o zakupie zapraszam do kontaktu: [email protected]

Ukryta Zawartość

Jako amplutuner wez Yamahae 373. fajny model ma usb i kalibracje glosnikow a to zadkosc w tej cenie.

Jako głosniki mje typy eltax i prosm były tylko przykładem. Można poszukac czegos kody lub jamo jesli mają być ladniejsze.

Pytanie brzmi jaki kombajn najlepszy polecili byście do 1500 zł.

Wiem że szału nie będzie ale może innaczej....

Jaki najlepszy szajs kupić z tych szajsów..... do 1500 zł.

Ukryta Zawartość

a jak się pospieszysz, to kupisz może i z 400 pln. taniej ! ! !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a jak się pospieszysz, to kupisz może i z 400 pln. taniej ! ! !

Ukryta Zawartość

Ehh BodeX - czuje, że te KODY z tanim amplitunerem zjedzą Soniaka i to już w przedbiegach. Słuchałem kin zintegrowanych za kilka tysiaków i zawsze efekt podobny. Brak środka, dużo dołu (rozlazłego) i sycząca góra (nie mylić z sopranami)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie. Chcę zapytać o zdanie szerszej grupy ludzi.... Jeżeli mieli byście do wyboru soundbar:

YAMAHA YAS-201 lub Sony HT-CT660

Co byście wybrali?

160W YAMAHA - 330W SONY

Łączność bezprzewodowa: YAMAHA nic nie ma - SONY wbudowany Bluetooth, NFC

tylko wejście optyczne w YAMAHA - Więcej wejść w SONY (HDMI, jack, optyczne)

SONY słyszałem jak gra, YAMAHA nie słyszałem ale martwi mnie te 160 W (tylko czy wystarczy?)

Co wy byście wybrali?

Najpierw kombajn a teraz soundbar, coraz lepiej... Skąd Ty człowieku bierzesz te pomysły??

Możesz mi odpowiedzieć co wnosi do rozmowy twój post? Masz pisać..... nic..... to nic nie pisz.

Nie maiłem pojęcia że istnieje coś takiego jak Soundbar...... dzięki TEHAIX - owi horyzonty się otworzyły. Dziękuję i polecam tego użytkownika każdemu. Pełen profesjonalizm i pomoc w doborze sprzętu.

Poszedłem do sklepu. Był tam soundbar SONY o którym wyżej pisałem. Podłączyłem telefon przez jack-a i poleciała muzyczka. Po kilku eksperymentach uznałem że jest fajnie....

Poszedłem zobaczyć kombajn 5.1 SANSUNGA (jakiś za 1800 zł). Włączyłem tą samą muzyczkę i..... wyłączyłem szybciej niż włączyłem. Szkoda komentować kombajny. Człowiek uczy się całe życie.

Kompromis między PRO kinem a kombajnem to soundbar. Decyzja jest . CO. N ie ma decyzji jaki typ.

nie pytał bym was gdybym miał możliwość usłyszenia YAMAHY. No ale nie mam wiec wole się upewnić.....

to:

Ukryta Zawartość

czy to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możesz mi odpowiedzieć co wnosi do rozmowy twój post? Masz pisać..... nic..... to nic nie pisz.

Wiele osób wcześniej napisało Ci jakie rozwiązanie zastosować, ja tylko próbowałem IRONICZNIE dać Ci do zrozumienia, że chcesz się władować z deszczu pod rynnę.

Ale masz rację, nie ma sensu nic więcej pisać.

W końcu to Twój wybór i Twoje pieniądze. I to Ty będziesz się delektować dźwiękiem...

Pozdrawiam serdecznie.

Najpierw kombajn a teraz soundbar, coraz lepiej... Skąd Ty człowieku bierzesz te pomysły??

Nie maiłem pojęcia że istnieje coś takiego jak Soundbar...... dzięki TEHAIX - owi horyzonty się otworzyły. Dziękuję i polecam tego użytkownika każdemu. Pełen profesjonalizm i pomoc w doborze sprzętu.

kolego Damian , powodzenia

Wiele osób wcześniej napisało Ci jakie rozwiązanie zastosować, ja tylko próbowałem IRONICZNIE dać Ci do zrozumienia, że chcesz się władować z deszczu pod rynnę.

Ale masz rację, nie ma sensu nic więcej pisać.

W końcu to Twój wybór i Twoje pieniądze. I to Ty będziesz się delektować dźwiękiem...

Pozdrawiam serdecznie.

jestem tego samego zdania , chciałem włączyc się do propozycji ale jak tłustym drukiem

A tak na marginesie TEHAIX nie jest użytkownikiem tylko Panem sprzedawcą takowego sprzętu ( Branża), odsłuchaj najpierw takiego soundbara ale zwróc uwagę w jakim pomieszczeniu on gra , w sensie jak urządzone i czy Ty będziesz miał swój pokój tak samo zrobiony , tzn przystosowany tylko do kina d. bez zbędnych mebli typu meblościanka itd ,

podam Ci linka do takiego świetnego artykułu , życzę dobrej lektóry , która ( może ) faktycznie otworzy Ci oczy a nie zamydli ( chyba , że chodzi Ci tylko o coś takiego co opisują w tym artykule w części : Zacznijmy od zastosowań ) .

Ukryta Zawartość

Zwróc też uwagę na częśc z tego artykułu : Czy warto zainwestowac w soundbara

Poza tym soundbar to tylko głośniki , a co je napędzi w sensie co zdekoduje AC-3 , DTS , nie mówiąc o dźwięku HD ,nie potrzeba amplitunera , tak , powodzenia .

Zabawka do podłączenia pod TV

Oooo przepraszam mają dekodery.

Przynajmniej HK SB30 ma

ALe tylko AC-3 i DTS a gdzie HD ale mniejsza z tym .

Zabawka pod TV i już

Ukryta Zawartość

zwróc uwagę w jakim pomieszczeniu on gra , w sensie jak urządzone i czy Ty będziesz miał swój pokój tak samo zrobiony , tzn przystosowany tylko do kina d. bez zbędnych mebli typu meblościanka itd ,Zabawka do podłączenia pod TV

No właśnie...... dlatego zrezygnowałem z kombajnu. Chodzi o to by zajmowało jak najmniej miejsca. A kwestia kilku cm wiecej w moim przypadku to kupić lub nie kupić i tutaj nie przesadzam.

Co do artykułu. Czytałem go już wcześniej. Co fakt to fakt. Soundbar nigdy nie zastąpi kina domowego.... ( ale do kwoty 1500 zł coś może zastąpić?).

Zabawka pod TV - trudno się z tobą nie zgodzić. Ale takie coś powinno spełnic moje oczekiwania. Mimo wszystko dzięki za poszerzenie horyzontów. Nie wiem jeszcze co kupię, ale wiem za to czego nie kupię. To i tak dużo.

A ja kupiłem dobry kombajn [ nie wiem, czy jeszcze osiągalny ] za 2/3 Twego budżetu. Fakt, że na 15 m2, co jest pewnie decydujące w ocenie. A co najciekawsze, odtwarza muzykę na poziomie dobrego audio; może też dlatego, że ma dwudrożne kolumny. Firma LG, nazywa się HX 806 SG ( 999 zł ) i jedyną ( może jak na razie ) wadą była konieczność wytłumienia suba, bo jest zupełnie pusty, za to ma nawet użebrowanie wewnętrzne. Odtwarza mi przez USB wszystko, ma Netcast, 3D i bardzo małe zniekształcenia; obraz - miodzio - jak dla mnie wystarczy.

Dodam jeszcze, że miałem kiedyś kombajn LG za 349 zł i był znacznie lepszy w kategorii dźwięku kina oraz jakości obrazu, niż posiadany później Panasonic, mimo iż lepiej wyposażony i ponad dwukrotnie droższy.

Zależy, jak się trafi, ale nie upierał bym się przy jedynym możliwym rozwiązaniu...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Słyszałem Samsunga, LG Philipsa i padaki. To znaczy zastępstwo głośników telewizyjnych nie będziesz miał efektu surround mogole. Sonego nie słyszałem.

Przez przypadek natknałem się natomiast na grający sounbar Fergusona. I on miał efekt surround myślałem że dźwięk szed z innej strony niż rzeczywiście stał. Więc ten działał.

Podobno Yamacha się w nich specjalizuje. Posłuchaj go. Jeśli będzie tworzył zaplecze bo wolał bym Yamahe.

Ehhh.... proponuje zamknąc temat bo nie ma złotego środka. Byłem dziś z jednym z profesjonalnych salonów HIFI u mnie w miescie. Tam z kolei mi odradzili YAMAHE....... to ja już nic nie wiem. Mają przemyśleć temat i odezwać się do mnie. Ale tak na szybko proponowali używany jakiś Hard-Kindman czy cos takiego lub wieże ONKYO czy cos takiego...... no ale jak wytłumaczyłem im co chcę, co oczekuję i jak to widze to przyznali mi racje że szkoda iść w koszta. Zatem tym optymistycznym akcentem kończe temat bo tak naprawdę TYLE OPINII ILE OSÓB TU NA FORUM..... pozdrawiam.

Ale tak na szybko proponowali używany jakiś Hard-Kindman czy cos takiego lub wieże ONKYO czy cos takiego

ale mnie kolego rozbawiłeś tym Hardkorem Kindmanem :) ,

Harman Kardon kolego jak już Harman Kardon .

• 1 miesiąc później...

Ze względu na brak miejsca szukałem czegoś co nie posiada wielkich kolumn.Tak więc wcześniej zdecydowałem się na zestaw Sony BDV-E280,który nie spełnił moich oczekiwań,zwłaszcza w muzyce.A wymagający nie jestem.Za poradą kupiłem zestaw Onkyo HT-S 4505.Z tymi głośniczkami plastikowymi,też nie powala,ale w porównaniu do Sony to jest przepaść na korzyść Onkyo,czy to w kinie czy też w muzyce.W dodatku sam amplituner,za niewielkie pieniądze oferuje dużo możliwości ustawień,takich jakie oferują wyższe modele.Posiada USB,przez które można odtwarzać nie tylko pliki mp3,ale i FLAC.Plusem jest aktywny subwoofer.Sam jeszcze nie zdążyłem przetestować wszystkich ustawień.Gra to razem z wysłużonym DVD-Sony DVP-NS708H i PS3 i to jest to czego chciałem,a sam AV ma na tyle mocy,że spokojnie można podpiąć znacznie bardziej wymagające kolumny.Za 1500zł nie ma lepszej alternatywy.Podobny zestaw Denona jest droższy a nie oferuje choćby USB.

Polecam i nigdy więcej zintegrowanego dziadostwa

• 3 lata później...

Odświeżam lekko temat bo planuję kupić jakiś zestaw do 1500 zł - obecnie zastanawiam się nad modelem Sony BDV-E4100.

Obecnie mam Pioneer VSX 416 z 2 kolumnami po 100W i to ładnie gra, ale niestety miejsca nie ma za bardzo więc planuję "odchudzić" gabaryty.

Pytanie odnośnie zestawu Sony (może ktoś ma jakieś doświadczenie): czy faktycznie dzwięk z TV jest dużo cichszy np. przez kabel optyczny niż ten bezpośrednio z odtwarzacza np. z usb?

Czy muzyka z TV np. z aplikacji YouTube bedzie w systemie 5.1 ?

Zestaw głównie będzie służył do słuchania muzyki i zdaję sobie sprawę, że taki Sony nie ma porównania ze standardowymi kolumnami..

Ewentualnie poradzcie co można by dokupić do tego pionierka, tzn. jakieś zgrabne sprawdzone kolumny i sub ?

Czy muzyka z TV np. z aplikacji YouTube bedzie w systemie 5.1 ?

zapomnij o 5.1 z neta, chyba, że ściągniesz dobrej jakości ale nie z YT , tam i obraz i dzwięk to kiszka. ściągnij sobie z YT jakiś chociażby teledysk i przy odtwarzaniu na kompie sprawdz informacje o odtwarzanym pliku to dzwięk na poziomie mp-3-ek sprzed 10-15 lat albo dalej a obraz fakt ja się trafi ( bo taki wrzucą do sieci) to będzie full-hd ale popatrz na bit rate video - w porywach do 2500kbps więc kiszka jak nie wiem co. Ale full-hd :) . Bez jaj. A muzyka w 5.1 to jak już to koncerty ale muszą być z taką ścieżką dzwiękowa bo sztucznie uprzestrzenniać stereo do 5.1 , nieeee, to czasami wychodzi jeszcze gorzej.

Ewentualnie poradzcie co można by dokupić do tego pionierka, tzn. jakieś zgrabne sprawdzone kolumny i sub ?

ale co , dalej do kwoty 1500 zyły, kolumny i sub, a na jaki metraż. W jakim sensie nie ma miejsca, skoro napisałeś, że masz tego ampla z kolumnami to rozumiem, że są to podłogówki tak, więc co, chciałbyś np jakieś monitory i sub, no właśnie a na jaki metraż , w jakim pokoju (wielkość) ma to grać. Bo rozumiem, że jeśli nie ma miejsca to nie ma gdzie za bardzo postawic tych podłogówek tak, a wisieć na ścianie będzie gdzie, np obok telewizora. Bo monitory można by powiesić ale suba to nie da się ot tak gdziekolwiek wcisnąć w kont między meble. A, no i jeśli w cenie 1500 zyły mają być dwa monitory i sub to to żadnej rewelki nie będzie. Acha , a kolumny z subem to ma być zestaw 5.1 czy 2.1, bo jeśli 5.1 to dopiero będzie kiszka.

z taką ścieżką dzwiękowa bo sztucznie uprzestrzenniać stereo do 5.1 , nieeee

Czyli ze zwykłego stereo ten sony da radę na 5 głosników grać? (nie mówimy teraz o jakości tylko czy da radę)

dalej do kwoty 1500 zyły, kolumny i sub, a na jaki metraż. W jakim sensie nie ma miejsca, skoro napisałeś, że masz tego ampla z kolumnami to rozumiem, że są to podłogówki tak

Mam podłogówki, ale nie mam dobrego miejsca na ustawienie, idealnie wymiarowo wpasowały by się te z zestawu Sony. Metraż to około 20m2, ale sprzęt będzie skierowany tylko na część pokoju, gdzie jest zestaw wypoczynkowy. W tej kwocie myślałem o "jakieś monitory i sub", nie jest konieczny zestaw 5.1.

A, no i jeśli w cenie 1500 zyły mają być dwa monitory i sub to to żadnej rewelki nie będzie.

Jak bym miał 5tyś na sprzęt to bym tu forum nie rozmyślał co by kupić żeby fajnie grało ;p

Jak bym miał 5tyś na sprzęt to bym tu forum nie rozmyślał co by kupić żeby fajnie grało ;p

to Ci się tylko tak wydaje, im wiecej kasy tym większy dylemat co wybrać bo raz więcej kasy wydajesz (obawa o wtopienie kasy) a dwa jest większy wybór lepszych sprzętów. Nawet mając 25 tys nie jest łatwo coś wybrać.

Czyli ze zwykłego stereo ten sony da radę na 5 głosników grać? (nie mówimy teraz o jakości tylko czy da radę)

da rade, PRO Logic II lub DTS NEO 6 (ten drugi lepszy).

Monitory to są tradycyjne "klocki" , "kwadratowe"

Za 1500zł można kupić zestaw petardę do kina, tylko trzeba się przyłożyć i poszukać z odpowiednich marek i dobrych serii. Oczywiście używany zestaw, dzięki temu możesz kupić coś co nowe kiedyś kosztowało powiedzmy 5 tys. Jedyną wadą może być brak bajerów w stylu usb, radia internetowego itd. Ale takie głupoty załatwia się odtwarzaczem multimedialnym za 100zł. To co podałeś na początku to najgorszy szajs, nie ma nawet sensu dyskutować na ten temat, złom który za 2 lata nie będzie wart nawet 500zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.