Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw amplituner + 2.1 do 1500zł polecacie ?

szczypek92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak w temacie. Chciałbym skompletować jakiś w miarę wydajny zestaw do słuchania muzyki. Od razu mówię, że nie chcę wzmacniacza + 2 kolumny bo bas z subwoofera bardziej mi się podoba. Oczywiście w grę wchodzą używane podzespoły. Mam na oku:

Onkyo TX-SR 506

STX S-250n / Jamo SUB-210

JBL Loft 30/40 ?

Jest to tylko mój przykład, czekam na wasze opinie oraz propozycje.

Chyba, że wzmacniacz z wyjściem na subwoofer lub też wzmacniacz + subwoofer z high level input.

Pokój ma 22 m2. Słucham każdego typu muzyki, jednak lubię zwiększoną dawkę basu.

Do wyjścia LFE nie przywiązywał bym zbytnio uwagi. Wiele subwooferów jest wyposażonych w wejście wysokopoziomowe (sygnał podajesz wprost z wyjścia wzmacniacza). Krążą również opinie, że w wielu przypadkach w muzyce lepiej sprawdza się to rozwiązanie niż LFE. Tym bardziej iż w amplitunerach 5.1 to wyjście sterowane jest przez procesor dźwięku co przy filmach daje miłe efekty, ale w muzyce już niekoniecznie.

To może zaproponujesz jakiś zestaw ? Myślałem też o NEW Mildtonach ponoć grają przyzwoicie i bardziej domowo niż altus i do tego jakiś subwoofer z wejściem wysokopoziomowym (tylko jaki?).

Może zamiast amplitunera 5.1 kup amplituner stereo z wyjściem na sub. Np. Harman kardon 3390, albo Yamaha rs500 plus dwa mocne basowe fronty, np. Klipsch. Amplituner stereo zagra lepiej muzykę niż kinowy, a surrundy i centralny do muzyki nie są Ci potrzebne. W razie braku basu dokupisz sub.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.