Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupic telewizor panoramiczny?

ashik666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam rózne fora i mam coraz większy mętlik w głowie.

Mam zamiar kupic nowy telewizor i kino domowe ale tak:

Rodzice są przyzwyczajeni do telewizora 4:3. sąsiad ma panorame i wszystko porozciąganie wszerz wiec rodzicom to za bardzo nie podchodzi. Telewizor słuzył by głównie do oglądania telewizji a nie filmów dvd.

Jednak mimo wszystko panoramy mają swoją moc przyciągania jak sie na nie patrzy.

jezeli chodzi o kino domowe to takze bardziej do słuchania muzyki niz dvd.

Napaliłem się na panorame 32 panasonic lub sony do 4 tys. i kino domowe KODy lub ONKYO do 4 tys.zł

Poradzcie czy mysle rozsądnie

https://www.audiostereo.pl/topic/10449-czy-warto-kupic-telewizor-panoramiczny/

Kup panoramę a rodzice niech oglądają tv w formacie 4:3 ( czyli z bocznymi czarnymi pasami) lub w jednej z wersji zoom bez rozciągnięcia tylko troszeczkę obcięte paski obrazu u góry i dołu.

Ashik nie obraź się, ale Twoje pytanie ma równie wiele sensu co "chciałbym kupić jakiś wózek do jazdy sportowej, jaki traktor mi polecacie?"

Kup większy telewizor 4:3 (jeśli potrafisz się oprzeć magnetyzmowi panoram) bo nie widzę sensu kupowania panoramy do sporadycznego oglądania DVD.

Zapomnij o Kodzie czy onkyo i kup sobie wzmacniacz+cd, a za jakieś 300-400 zł odtwarzacz DVD do tego. Kupowanie sprzętu KD po to, by obejrzeć 1 film w miesiącu, ale codziennie na tym sluchać muzyki to też trochę nie ten tego.

I będziesz bardzo zadowolony :-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Krzysiek: "Ashik nie obraź się, ale Twoje pytanie ma równie wiele sensu co "chciałbym kupić jakiś wózek do jazdy sportowej, jaki traktor mi polecacie?"

Jak to jaki traktor? OCZYWIŚCIE LAMBORGINI :-)))))))))))))))))

Prawdziwe włoskie Lamborgini... Pozostała część firmy to już niestety tandeta z USA :-)))

[obrazekLUKASZ-159315_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuje panorame i faktycznie ustawic rodzicom 4;3 a jak dvd to 16;9 a jak rodzice lubia dokładnie ogladac to w telewizorach Panasonica masz kilka opcji ( Auto, 4;3 , 16;9 , super Zoom ) zawsze wybiora cos dla siebie. A co do kina domowego to polecam bardzo amplitunery Harman/Kardon , Yamaha, Onkyo zaś kolumny ( głośniki : KODA ) Pozdrawiam .

A ja to niczego nie rozumiem.................

No chyba że będziesz wszystko ogląda i wszystkiego sucha jak inni, tylko chciaeś się komuś tu na forum podlizać, że niby do muzyki, tylko po co ? lepiej jest powiedzieć prawdę i otrzymać parę dobrych rad niż wysuchiwać takich bzdur potem.

Moja rada- masz dużo szmalu- ja naliczyem 8kz- więc kup dobre 32" Panoramę, obraz będziesz mia super, filmów z pewnością bedziesz ogląda jednak sporo bo w naszej TV nic nie ma, a jeśli masz cyfrę to i tak musisz kupić panoramę bo oni tak nadaja. Oczywiście można chyba przeączyć cyfrę na 4:3, ale to już byoby chore- pacić za cyfrową TV a oglądać 4:3. to tak jak kupować drogi zestaw wielokanaowy i suchać zwykych pyt CD w DPL, zamiast oryginalnych SACD, ale to już inny temat. Myslę jednak że tak wydane pieniądze to dobry wybór- z przyjemnością obejrzysz dobry film z gazety czy wypożyczalni, dobry koncert na DVD w systemie DTS to też nie lada gratka, a potem będziesz się cieszy audiofilskim dźwiękiem z pyt SACD. W alternatywie otrzymasz standardowy TV który pewnie zadfowoli rodziców i do tego pewnie dobry dźwięk z niezego zestawu stereo, jednak juz z koncertów i pyt SACD nici na dugie lata- pomyśl i sam zdecyduj.

Pozdrawiam

dzieki za informacje

zrobie tak jak pisałem panoramka 32 i kino chyba KODA.

byłem wczoraj u kumpeli na imprezie odpaliła 32 SONY kv-32fx6k i to było to. odpaliła format smart zoom

i było fajnie, a co do satelity to rozkodowałem tuner łącznie z polsatem cyfrowym a takze wszyskie platformy zachodnie. wystarczy ze do tunera cyfrowego przesyłam pliki tekstowe i oglądam najnowsze filmiki po polsku w panoramie.

dzieki za informacje i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.