Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka sieciówka - gesty, kremowy, ciepły dźwięk..?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Jaką sieciówkę do 1500zł (może być second hand oczywiście) byscie polecili. Celem jest docieplenie i dociążenie (niższa średnica, bas) dźwięku w dość przestrzennie i szczegółowo grającym wzmaniaczyku.

Myślałem o Oyiade Tunami... jakieś inne pomysły?

Opublikowano · Ukryte przez palton, 10 Lipca 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 10 Lipca 2013 - trolling

Ale ogólnie jesteś zadowolony z brzmienia? Bo jesli cos jest nie tak, to zapomnij o kablach. One nie reperują dźwięku :)

.

Jak w tytule. Jaką sieciówkę do 1500zł (może być second hand oczywiście) byscie polecili. Celem jest docieplenie i dociążenie (niższa średnica, bas) dźwięku w dość przestrzennie i szczegółowo grającym wzmaniaczyku.

JEDNYM SŁOWEM

Jednym słowem szukasz dociążenia lekkiego-tak mi się wydaje-to Oyiade Tunami-dobry wybór-lecz do żródła....tylko

koniecznie załóz furutechy.Do wzmaka w/g mnie to jest zły pomysł.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jednym słowem szukasz dociążenia lekkiego-tak mi się wydaje-to Oyiade Tunami-dobry wybór-lecz do żródła....tylko

koniecznie załóz furutechy.Do wzmaka w/g mnie to jest zły pomysł.

Jak dla mnie to wręcz odwrotnie.

Tunami używam z zadowoleniem do monobloków. Źródło u mnie z Oyaide nie za szczęśliwie wypada.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 8 Lipca 2013 - Netykieta, p.15
Ukryte przez misiomor, 8 Lipca 2013 - Netykieta, p.15

Wezcie to do Hi-Endu. Nie chce mi sie przewalac takich tematow.

?👈

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jeżeli temat jest celowo zaczepny to rozumiem ,ale jeżeli nie,to się zapytam,dlaczego wisi jeszcze w zakładce startowej??

hmm... wg. mnie Oyaide Tunami GPX-Re to bardzo dobry kabel ...właśnie do wzmaka (lub listwy), bo do źródła niezbyt. Dźwięk ciepły i gęsty, rozdzielczości dodają kapitalne wtyki 004, w cenie s/h moim zdaniem rewelacja ;)

...ciężko będzie znaleźć konkurencję do 1500.

pozdr.

joa.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 9 Lipca 2013 - trollowanie
Ukryte przez cir, 9 Lipca 2013 - trollowanie

jak gęsty i kremowy, to może coś od grycana? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 9 Lipca 2013 - trollowanie
Ukryte przez cir, 9 Lipca 2013 - trollowanie

A jak pan Władek w elektrowni wajchę na pół gwizdka ustawi to dzwięk będzie na wpół ocieplony czy też się zagęści jak bita śmietana?

Dołożyć jeszcze kilka stówek i poszukać Harmonixa,dźwięk jak w pytaniu.

Oyaide fajny kabelek,ale nic z tego co chcesz w nim nie ma.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

hmm sieciówką az tyle mozna zdziałać ? pytanie brzmi ... mam chłodny system i jak kupie sieciówke to bede miał ciepełko i gesto ? jakies jaja czy magia ? rozumie ze zmiana cd duzo zdziała, zmiana wzmaka ... no ewentualnie okablowanie glosnikow + interconect ... zaznaczam .. + interconect ... ale sieciowka ??? ni hu ja

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ni hu ja

Pisze się przez "ch". To nie jest wyjątek.

Poza tym żle sie tobie wydaje.

Zamiast zaprzeczać w ciemno wypożycz np. MIT-a ZIII i np. Nordosta wepnij jeden i potem drugi do pre albo do końcówek.

Posłuchaj przez dłuższą chwilę.

Potem wróć na forum i napisz swoją wypowiedż jeszcze raz od początku ;)

no ok, ciekawe, tylko jest to zrozumiałe dla mnie przy zestawach hi end, ale moze autor sie pochwali jaki ma sprzet

a tu widze wszyscy lecą z sieciówą a nie zapytali jaki jest zestaw ?

hmm sieciówką az tyle mozna zdziałać ? pytanie brzmi ... mam chłodny system i jak kupie sieciówke to bede miał ciepełko i gesto ? jakies jaja czy magia ? rozumie ze zmiana cd duzo zdziała, zmiana wzmaka ... no ewentualnie okablowanie glosnikow + interconect ... zaznaczam .. + interconect ... ale sieciowka ??? ni hu ja

Wiadomo, ze nie ma takiej możliwości. Kabelkami można trochę przesunąć brzmienie, ale nie zmienisz sygnatury sprzętu. Chłodne dalej będzie chłodne. W końcu taki sprzęt chciałeś mieć (?)

.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Myślę że sieciówki VDH będą miały pożądany przez Ciebie efekt (nie słuchałem).

Natomiast znajomy zrobił zasilanie do wzmacniacza na głośnikowym VDH cs 122...

I słuchając na głośnikach Triangle otrzymał większy aksamit i ciężar na średnicy....

tego mu brakowało...

pozdrawiam

Gość rydz

(Konto usunięte)

Dlaczego usunięto wpis w którym zasugerowałem prowokacyjne wręcz założenie i umieszczenie tematu w zakładce START przez autora ?

Natomiast znajomy zrobił zasilanie do wzmacniacza na głośnikowym VDH cs 122...

To jest strzał w 10 ! :) tyle tylko że Kolega <adamgdańsk> chyba nie jest zainteresowany.

• Użytkownicy+

Nikt nie wspomniał o Tara Labs. Niezły był stary

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale nie ma go już w cenniku. Nowych nie znam, ale może warto się zainteresować Prime AC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.