Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo Concert 8 / D830

Kamil Pawłowski

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się na zakupem tytułowych monitorów, mam ogromną prośbę o kilka zdań na temat brzmienia Jamo- szczególnie zależy mi na wysokich tonach. Czytałem że są ostre, natarczywe- potrafią zakłuć.

Będę wdzięczny za odpowiedz.

Łącze pozdrowienia,

Kamil

https://www.audiostereo.pl/topic/104282-jamo-concert-8-d830/

Witam

Nie wiem kto wydaje takie opinie o ostrych wysokich w Concert 8, od dawna mam duże 11, od jakiegoś czasu także 8 ki. Monitory testowałem na 2 różnych wzmacniaczach zupełnie różnych klas: Pioneer a-400x i Krell Kav-400xi. Grają w pomieszczeniu 20 m2 , niestety słabym akustyczne. Kolumny grają przyzwoicie, a nawet całkiem dobrze. Do jazzu, bluesa, muzyki soul i filmowej wręcz rewelacyjne - bas świetny i dobra stereofonia. Gorzej trochę z elektroniczną tu bas jest szybki, ale trochę za płytki. Średnica w każdej muzyce przyzwoita. Teraz góra - w porównaniu do jakiś tanich monitorów góra jest dobra, na pewno nie natarczywa! Ale jak poszedłem do znajomego z kolumnami ATC 20tki (aktywne) to aż mnie ciarki przeszły. Na początku góra tam wydaje się ostra i dominująca, ale po pewnym czasie i osłuchaniu to tam wydaje się idealna, choć dla zwykłego słuchacza umca umca będzie masakra. Na pewno góra w jamo nie jest natarczywa. W cenie do 3 k - brać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.