Skocz do zawartości
IGNORED

Czym spiac Coplanda 28 z Primare d20??

dowgird

Rekomendowane odpowiedzi

Jedzie do mnie uzywany Primare D20, w domu czeka na niego Copland 28 tak wiec bede musial jakos spiac to towarzystwo. Kiedy w sklepie sluchalem tego zestawu na jakich kablach audioquestu i brzmialo zachecajaco... Jakie inne kable powinienem wziac pod uwage???? Tak sobie mysle ze kabli chyba nie wypozyczaja w sklepach tak wiec bede musial chyba kupic w ciemno.... Jesli chodzi o kolumny to docelowo maja byc Proac 100 lub 125 teraz gram na wiekowych altusach.

https://www.audiostereo.pl/topic/10414-czym-spiac-coplanda-28-z-primare-d20/

Proponuję Audiograde Perceptionism - jeśli gdzieś można je znaleźć z drugiej ręki. Proponuję z pewnym oporem, bo wiem, że właśnie w ogłoszeniach sprzedaje je niejaki Szymon z Gałkówka (więcej namiarów sam znajdziesz), który swoimi chamowatymi popisami dość skutecznie zniechęcił do siebie większość uczestników forum. Jego cenę 550 zł (!) należy podzielić na pół i wtedy będzie dobra. Kabelek jest dość delikatny (wygląda jak produkt manufaktury) i dlatego przy kupnie używanego dobrze byłoby mieć możliwość jego obejrzenia.

A kable wypożyczają w sklepach - najczęściej żądając 100% kaucji. W szczególności powinno to dotyczyć co najmniej kilku sklepów warszawskich oraz sieci Top-HiFi.

Radzę natomiast poszukać dobrego używanego. A poszukiwania zacząć po zmianie Altusów na inne kolumny, tzn. traktować kabelki jako przyprawę do dobrego dania, a nie jego główny składnik.

Zbig nie niszcz mojej koncepcji sprzetowej :0

Juz mnie glowa boli od myslenia o kolumnach. Niegdys slyszalem to zestawienie i bardzo mi przypadlo do gustu. Nie jestem z grona tych co ciagle poszukuja (patrz "o mnie"). Chce kupic i zapomniec o sprzecie....

Jarzabek wpisz w wyszukiwarce perceptionism i poczytaj opinie użytkowników, dla niektórych osb jest on lepszy niż red dawn nordosta a ty chyba chciałbyś go kupić za skrzynkę ziemniaków. Ten kabel nawet za 1000zł jest godny uwagi tym bardziej że kupić go to nielada kłopot. Osobiście miałem okazję go słuchać i zgadzam się z wieloma bardzo pochlebnymi opiniami na jego temat, to świetny kabel i basta.

Witamy Panie Szymonie!

Tak się składa, że ja mam Audiograde Perceptionism i bardzo go sobie chwalę. Kupiłem go używanego za cenę znacznie niższą niż proponowana przez Pana. Zresztą ten kabelek kosztował kiedyś w oficjalnej sprzedaży bodajże 690 zł. Cena używanego 550 zł (20% niższa od sklepowej) nie wydaje mi się zbyt atrakcyjna. Ale kabelek tak.

Nie tylko Pan zauważył zalety tego kabla, został już dawno sprzedany i to za 600zł. Nowy właściciel jest też bardzo zadowolony. proszę trzymać swój kabel bo ceny rzeczy trudno dostępnych idą w górę.

Osobiście z czystym sumieniem mogę polecić 2 modele tej firmy oprócz najniższego clearly, pozostałe 2 spirit i perceptionism w swej cenie są bardzo porządnymi kablami dla ludzi lubiących przestrzenne i detaliczne brzmienie.

Mam dobre doswiadczenia z kablami Harmonic Technology. Ceny nie hi-endowe a jakos porownywalna.

Interkonekt TruthLink ma taka wlasciwosc, ze do wszelakich kombinacji do jakich go podczepialem pasowal doskonale i zawsze potrafil wydobyc ze sprzetu muzyke a nie tylko szczegoly czy inne wielbione parametry. Sprawdza sie tak w jasnych jak i ciemnych systemach, nie osusza dzwieku a dodaje mu ciala i wlasciwego balansu. Dzwiek jest otwarty ale nie nachalny. Fantastyczne wysokie tony, pelne barw i nasycenia, doskonale roznicuje wokale i nie podkolorowuje tak meskich jak i zenskich. Bas obszerny i zawsze sie ma wrazenie, ze dokladnie taki, jak nagrano. Sporo przestrzeni dookola instrumentow i pelen wglad w lokalizacje. Naprawde wyjatkowo dobry interkonekt za uczciwe pieniadze. Miedz. Sporo specjalnych technologii - materialy i konfiguracja. Nieco moze sztywny i gruby ale z tym mozna zyc. Bije na glowe niektore kable za wieksze pieniadze, np. IC Red Dawn (wypada bardzo blado), AQ Coral (slabiutko ale to tani model) czy Tara Labs Generation 2. Bardzo polecam. Szczegolne wrazenie robi natychmiastowe oderwanie dzwieku od glosnikow i swietna scena dzwiekowa choc jej rozmiary warunkuje reszta sprzetu.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.